witam
posiadam modem huawei E156G i czasami przy wlaczeniu komputera pojawial mi sie blad 633 co zrobic zeby sie go pozbyc i zeby modem ladowal sie gladko i bez zadnych takich bledow pozdrawiam karol
bład 633 co zrobic zeby sie go pozbyc
Moderator: Moderatorzy
- karol
- Użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: bład 633 co zrobic zeby sie go pozbyc
Witam,karol pisze:witam
posiadam modem huawei E156G i czasami przy wlaczeniu komputera pojawial mi sie blad 633 co zrobic zeby sie go pozbyc i zeby modem ladowal sie gladko i bez zadnych takich bledow pozdrawiam karol
Czy masz ustawiony modem tak zeby laczyl sie od razu po starcie komputera? Jesli tak to moze byc powodem tego bledu.
Ogolnie rzecz biorac, blad ten moze sie pojawiac w 3 rzypadkach:
1. Urzadzenie nie jest zainstalowane poprawnie - raczej odpada w Twoim przypadku.
2. Urzadzenie jest zajete przez inna aplikacje - tez malo prawdopodobne w tym przypadku.
3. Urzadzenie nie zostalo jeszcze zainicjowane, czyli OS nie zdazyl jezcze tego urzadzenia do konca wlaczyc a ktos juz je probuje uzywac.
Wydaje mi sie, ze prawdopodobnie chodzi tu o scenariusz nr3, urzadzenie jeszcze nie dziala a Ty/ system chcecie je uzywac (nawiazac polaczenie).
Moze ten blad np. powodowac aplikacja do oslugi modemu, ktora startuje razem z modemem i probuje uruchomic modem zanim jeszcze system go poprawnie uruchomil i stad ten blad.
Sprobuj wylaczyc automaczne uruchamianie tej aplikacj ido obslugi modemu i zobacz co sie stanie.
P.S. Jesli cos zle pisze to mnie poprawcie, moja wiedza moze byc troche zdezaktualizowana bo nie uzywam tego typ sprzetu od ponad 3 lat.
Back to the Future 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: bład 633 co zrobic zeby sie go pozbyc
Wszystko co piszesz wydaje się być dobreSzadzik pisze:Jesli cos zle pisze to mnie poprawcie

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)