ktoś podłącza się i korzysta z mojego netu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ktoś podłącza się i korzysta z mojego netu
witam
jak moge sprawdzic czy ktos w danym momencie nie jest podlaczony do mojej sieci wifi??
Ad@m
jak moge sprawdzic czy ktos w danym momencie nie jest podlaczony do mojej sieci wifi??
Ad@m
Ostatnio zmieniony 2009-11-10, 18:43 przez crazyadam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: ktoś podłącza się i korzysta z mojego netu
Masz logi w routerze prawdopodobnie. Tam powinno to być. Gdzieś w panelu administracyjnym.
-
- Początkujący użytkownik forum
nie wiem o czym mowisz bo w tym nie siedzeja.michal pisze:Masz logi w routerze prawdopodobnie. Tam powinno to być. Gdzieś w panelu administracyjnym.
napisz po ludzku co, jak i gdzie mam sprawdzic
Ad@m
- Blido
- Guru bezprzewodowy
No to wcale się nie zdziwię jeśli okaże się że ktoś naprawdę podłączył się do Twojej siecicrazyadam pisze:nie wiem o czym mowisz bo w tym nie siedze

Bardziej po ludzku już się nie da. Po prostu zaloguj się do routera, wpisując jego IP w przeglądarce i przejrzyj logi, takie jak transfer w danych godzinach. Sprawdź też otoczenie sieciowe, bo jeśli "chakier" który się do Ciebie podłączył dysponuje niewiele większą wiedzą na temat sieci od Ciebie, to jego komputer jest tam widoczny jak gdyby nigdy nic.crazyadam pisze:napisz po ludzku co, jak i gdzie mam sprawdzic
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To moze inne pytanie do Ciebie. Jakie masz szyfrowanie w swojej sieci WiFi? WEP, WPA, WPA2.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A ja polecę to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=57773#57773 Tam jest wyjaśnione co to panel administracyjny i jak się do niego zalogować.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ty również mógłbyś pisać,tyle że poprawnie po polsku.crazyadam pisze:napisz po ludzku
Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .