Globetrotter MM - error przy włączaniu / na dellu POMOCY!

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
isk
Początkujący użytkownik forum

Globetrotter MM - error przy włączaniu / na dellu POMOCY!

Post autor: isk »

Sznowni Państwo!
Nie wiem już co z tym, za przeproszeniem, ścierwem, zrobić.

Karta Optimum GT Fusion + EMEA
Laptop: DELL PPX (czy cóś)
System: XP Proffesional 2002
Operator: ERA (czyly BlueConnect)

Sądzę, że wszystko wykonałam zgodnie z kolejnością zalecaną: na początek płytka z blue connectowym interfejsem, potem zarzucenie oprogramowaniem GTMM.... próbowałam już kilku wersji (najnowsza i nieco starsza...) z różnych źródeł i za każdym razem gdy program i urządzenie są już zainstalowane przy odpalaniu GTMM wyskakuje taki błąd: Cannot initialize the application.
No i owszem, teoretycznie mogę się łączyć przez aplikację BC... ale chcę korzystać z GTMM! Czy ktoś ma jakiś pomysł, co może powodować blokowanie odpalania się GTMM?!
Może ktoś ze szczęśliwych posiadaczy antywirusa NOD32 orientuje się, czy możliwe jest, aby blokował odpalanie się nowych programów?

zaznaczam: karty są zainstalowane poprawnie i - teoretycznie - obie aplikacje dostarczone i zalecane przez producenta też.

Pomoc wskazana!:) niestety moja wiedza "informatyczna" jest w większości empiryczna... tak więc jeśli coś namieszałam - przepraszam.

Pozdrawiam :)
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Globetrotter MM - error przy włączaniu / na dellu POMOCY!

Post autor: Szadzik »

Po pierwsze wywal oprogramowanie ery. Jesli zainstalowałaś oprogramowanie ery i GTMM, to właśnie to może powodować konflikty.
Odinstaluj kartę, całe oprogramowanie i ery i GTMM. Od nowa zrób wszystko pomijając instalację oprogramowania od ery.
Jeśli nadal nie będzie GTMM widział karty, to spróbuj zaktualizować sterowniki.

Jeśli chodzi o moje prywatne zdanie, to ja bym zupełnie zrezygnował z jakiegokolwiek oprogramowania, skonfigurował połączenie ręcznie i miał spokój. Jeśli jednak nie jesteś zbyt biegła w konfigurowaniu tego wszystkiego, to pozostań może przy GTMM, nie jest on aż taki straszny.

Powodzenia

Szadzik.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Globetrotter MM - error przy włączaniu / na dellu POMOCY!

Post autor: bob »

Szadzik pisze:...ja bym zupełnie zrezygnował z jakiegokolwiek oprogramowania, skonfigurował połączenie ręcznie i miał spokój.
Można to potraktować jak dobrą radę.Po odinstalowaniu GTMM wystarczy,że zrobisz własne połączenia sieciowego i wyłączysz pin karty używając np. telefonu.Jak to zrobić jest tu napisane:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1118
Po odinstalowaniu GTMM zostaną sterowniki karty w komputerze.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ