Od pewnego czasu zastanawiam się w zainwestowanie w Internet po sieci CDMA lub wimax. Z uwagi ,że po linii TP nie mam możliwości założenia Internetu pozostaje takie rozwiązanie.W mojej okolicy tj: Kutno ,Łęczyca (Łódzkie) działają w CDMA Orange Freedom Pro ( bts w Witoni 4km od mojego domu),Nordisk (bts Kutno 13 km odległości) oraz ERA Wimax (konsultant powiedział że jestem w zasięgu i to całkiem dobrym).
Chciałbym abyście mi doradzili co najlepiej by działało,jak to działa u Was w szczególności jeśli jest ktoś z tych okolic.Internet ma mi służyć do przeglądania stron,pobierania zdjęć i od czasu do czasu do słuchania muzyki, filmików (You Tube) lub ściągania flmów i plików do max 700mb raz na miesiąc(P2P). Co do ceny to wiem ,że całkiem tani jest Nordisk (pakiet oszczędny 46zł szybkość 2mb/s 3Giga do ściągnięcia.).Najgorszy się wydaje Orange FP (większość w moim terenie z niego korzysta i są problemy z szybkościa i działaniem –zapchany net.)
Proszę więc o poradę ,ewentualne fotki zestawów do Nordiska czy ERY Wimax na mój e-mail lub na tym forum. Podobno z Erą są problemy z zamówieniem i instalacją.
Z góry Wam dziękuję za pomoc.
Radek [email protected]