Witam serdecznie mam problem z modemem Option ICON 225 ma problemy z połączeniem z siecią oraz nie chce działać pod 3G dodam że modem był w serwisie który stwierdził że modem jest sprawny.... karta sim wymieniona laptop oglądał technik w salonie orange i też ok
Mam drugi taki modem i z nim jak do tej pory nie było problemów. Sam już nie wiem co z tym zrobić... a nie chce kolejne 2 tygodnie czekać żeby mi powiedzieli że modem jest dobry...
Bardzo proszę o pomoc.
ICON 225 nie łączy się z 3G - serwis twierdzi że modem ok
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: ICON 225 nie łączy się z 3G - serwis twierdzi że modem ok
Jeżeli znajdujesz się w zasięgu 3G to możesz spróbować wymusić 3G.
Aby to zrobić to pobierz program >>TopNetInfo<<
Następnie wchodzisz w Plik>Ustawienia>GPRS/UMTS>i w "Wymuszaj" zaznacz interesującą Cię sieć
Aby to zrobić to pobierz program >>TopNetInfo<<
Następnie wchodzisz w Plik>Ustawienia>GPRS/UMTS>i w "Wymuszaj" zaznacz interesującą Cię sieć

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A podłączył modem i połączył się z netem pod 3G?Noel pisze:laptop oglądał technik w salonie orange i też ok
-
W GlobeTrotter Connect mam ustawione tylko 3G to modem się nie połączy tak jak i w przypadku automatycznego wyboru. Jedynie jeśli wymuszę mu 2G tylko wtedy się połączy.
Dodam je jestem w zasięgu 3G - 300m od nadajnika więc sygnał jest bardzo dobry. Drugi modem ma 5 kresek zasięgu.
Dodam je jestem w zasięgu 3G - 300m od nadajnika więc sygnał jest bardzo dobry. Drugi modem ma 5 kresek zasięgu.
-
W akcie desperacji postanowiłem oddać modem jeszcze raz na serwis i o dziwo tym razem stwierdzili, że jest uszkodzony. Otrzymałem nowy modem... sprawny
Swoją drogą zastanawiam się jak serwis Let Me Repair sprawdza te modemy skoro testując dwa razy ten sam modem wydaje dwie skrajne opinie. Najważniejsze, że mogę się cieszyć spranym, bezproblemowym połączeniem z internetem. Pozdrawiam.