Iplus się rwie.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kieraj
Początkujący użytkownik forum

Iplus się rwie.

Post autor: kieraj »

Mam IPlusa na EDGE. Po kilku minutech czasami nawt godzinie transfer ustaje mimo iż sieć jest dostępna nic nie ciagnie ani nie wysyła. Czy ktoś wie może czy coś się da z tym zrobić?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Iplus się rwie.

Post autor: Szadzik »

kieraj pisze:Mam IPlusa na EDGE. Po kilku minutech czasami nawt godzinie transfer ustaje mimo iż sieć jest dostępna nic nie ciagnie ani nie wysyła. Czy ktoś wie może czy coś się da z tym zrobić?
Poczytaj trochę forum. Było takich przyapdków już co najmniej kilkanaście.

Na początek przeskanuj kompa antywirem i antyspywarem.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

A sygnał masz dobry :?: bo może trzeba Ci w antenę zainwestować. Napisz coś więcej, np. ile BTSów łapiesz.
Latka lecą...
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm

Post autor: sus »

majac iPlusa mialem to samo ale tylko w ciagu dnia(wieczorem i w nocy smigalo),moim zdaniem zapychala sie siec(duzo uzytkownikow)
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Marcin Stos

Post autor: Marcin Stos »

A restart połączenia pomaga :?:
Moim zdaniem jest to wina tego, że rozmowy maja pierwszenistwo przed transmisją danych :twisted: i jezeli lączysz się przez jakiegos mocno obciążonego BTS'a tak będzie się niestety działo :cry: U mnie jak był festyn lotniczy i przyjechało pare tys. ludzi to nawet połączyć sie nie dało :evil:
Nokia 6230 + DKU2 + iPlus
Rogall
Użytkownik forum

Post autor: Rogall »

U mnie to samo, myślicie że to obciążenie sieci po promocji czasowstrzymywacza ?
kieraj

Post autor: kieraj »

Antene zewnętrznom mam transfer jest dobry zasięg też. Czasami ciagnie ładnych kilkadziesiąt minut czasami kilka. Restart kompa i łącze sie na nowo.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Potwierdzam. Też to miałem przez kilka dni. Dziś jest w miarę normalnie. Plus miał chyba jakąś dużą awarię.. albo coś modernizowali :?:
Marcin Stos

Post autor: Marcin Stos »

Nie wiem co dzieje się w tym Plusie, ale zaczyna mnie to juz wku***
Czasami necik hula aż miło, ale w godz. 20-22 jest nie do życia, na wyswietlaczu tel. pojawia mi się taka otwarta kłódka i ani nie ciągnie, ani nie wysyła, restart połączenia pomaga na jakąś minutę i potem znowu to samo :twisted: Czy u was też tak sie dzieje :?: Winy mam sie dopatrywac po stronie sieci (przeciążony BTS), czy raczej u mnie jest coś nie tak :?: :?:
Nokia 6230 + DKU2 + iPlus
Awatar użytkownika
forester
Użytkownik forum

Post autor: forester »

Potwierdzam są kłopoty z iplusem 16-17 październik totalna klęska z transferami w mojej okolicy. Praktycznie nie można nawiązać połączenia lub zaraz blokada dziwna np.błąd w połączeniu itp
ODPOWIEDZ