Iplus się rwie.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Iplus się rwie.
Mam IPlusa na EDGE. Po kilku minutech czasami nawt godzinie transfer ustaje mimo iż sieć jest dostępna nic nie ciagnie ani nie wysyła. Czy ktoś wie może czy coś się da z tym zrobić?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Iplus się rwie.
Poczytaj trochę forum. Było takich przyapdków już co najmniej kilkanaście.kieraj pisze:Mam IPlusa na EDGE. Po kilku minutech czasami nawt godzinie transfer ustaje mimo iż sieć jest dostępna nic nie ciagnie ani nie wysyła. Czy ktoś wie może czy coś się da z tym zrobić?
Na początek przeskanuj kompa antywirem i antyspywarem.
Back to the Future 

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
A sygnał masz dobry
bo może trzeba Ci w antenę zainwestować. Napisz coś więcej, np. ile BTSów łapiesz.

Latka lecą...
-
A restart połączenia pomaga
Moim zdaniem jest to wina tego, że rozmowy maja pierwszenistwo przed transmisją danych
i jezeli lączysz się przez jakiegos mocno obciążonego BTS'a tak będzie się niestety działo
U mnie jak był festyn lotniczy i przyjechało pare tys. ludzi to nawet połączyć sie nie dało 

Moim zdaniem jest to wina tego, że rozmowy maja pierwszenistwo przed transmisją danych

Nokia 6230 + DKU2 + iPlus
-
- Użytkownik forum
U mnie to samo, myślicie że to obciążenie sieci po promocji czasowstrzymywacza ?
-
Antene zewnętrznom mam transfer jest dobry zasięg też. Czasami ciagnie ładnych kilkadziesiąt minut czasami kilka. Restart kompa i łącze sie na nowo.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Potwierdzam. Też to miałem przez kilka dni. Dziś jest w miarę normalnie. Plus miał chyba jakąś dużą awarię.. albo coś modernizowali 

-
Nie wiem co dzieje się w tym Plusie, ale zaczyna mnie to juz wku***
Czasami necik hula aż miło, ale w godz. 20-22 jest nie do życia, na wyswietlaczu tel. pojawia mi się taka otwarta kłódka i ani nie ciągnie, ani nie wysyła, restart połączenia pomaga na jakąś minutę i potem znowu to samo
Czy u was też tak sie dzieje
Winy mam sie dopatrywac po stronie sieci (przeciążony BTS), czy raczej u mnie jest coś nie tak

Czasami necik hula aż miło, ale w godz. 20-22 jest nie do życia, na wyswietlaczu tel. pojawia mi się taka otwarta kłódka i ani nie ciągnie, ani nie wysyła, restart połączenia pomaga na jakąś minutę i potem znowu to samo

Nokia 6230 + DKU2 + iPlus
- forester
- Użytkownik forum
Potwierdzam są kłopoty z iplusem 16-17 październik totalna klęska z transferami w mojej okolicy. Praktycznie nie można nawiązać połączenia lub zaraz blokada dziwna np.błąd w połączeniu itp