Witam!
Chciałbym się dowiedziec czy dzięki wifi w telefonie można sciągac pliki muzyczne (ok 4MB) czy nawet całe filmy (400MB), a później np. przeniesc je na komputer z karty. Czy są może potrzebne do tego jakieś programy wspomagające?
Pozdrawiam i dziękuję.
Wifi w telefonie a sciąganie plików
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Wifi w telefonie a sciąganie plików
Wszystko zależy od tego jaki masz telefon, ale za pomocą większości telefonów można ściągać większe pliki z telefonu. Plik tak ściągnięty przenosisz na dysk komputera tak samo jak wszystko inne ze swojego telefonu
. Najwygodniejszy sposób to czytnik kart pamięci.

-
- Początkujący użytkownik forum
Ja wiem, że nie ma żadnych problemów z przesłaniem danych z telefonu na komputer, ale chodzi mi czy korzystając z wifi w telefonie, bez problemów sciągne z internetu na telefon większe pliki 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Problemu może by nie było o ile jest gdzie to zapisać. Zdaje się że wpierw plik przychodzi na pamięć telefonu i dopiero pyta gdzie go zapisać. Jeśli masz telefon z dużą pamięcią własną nie powinno być problemu. Pozostał jeszcze problem zasilania gdyż takie połączenie dość szybko zużywa baterię.Suchman pisze:ale chodzi mi czy korzystając z wifi w telefonie, bez problemów sciągne z internetu na telefon większe pliki
Jeśli się mylę co do zapisu to mnie poprawcie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
W Se jest wybór przed zapisem gdzie ma on sie odbyć na karte czy na pamięć telefonu. Zależne jest to od modelu.
-
- Mistrz bezprzewodowy
na Windows Mobile jest aplikacja do ściągania torrentów.
Back to the Future