Wifi w telefonie a sciąganie plików

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Suchman
Początkujący użytkownik forum

Wifi w telefonie a sciąganie plików

Post autor: Suchman »

Witam!
Chciałbym się dowiedziec czy dzięki wifi w telefonie można sciągac pliki muzyczne (ok 4MB) czy nawet całe filmy (400MB), a później np. przeniesc je na komputer z karty. Czy są może potrzebne do tego jakieś programy wspomagające?
Pozdrawiam i dziękuję.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Wifi w telefonie a sciąganie plików

Post autor: Blido »

Wszystko zależy od tego jaki masz telefon, ale za pomocą większości telefonów można ściągać większe pliki z telefonu. Plik tak ściągnięty przenosisz na dysk komputera tak samo jak wszystko inne ze swojego telefonu ;) . Najwygodniejszy sposób to czytnik kart pamięci.
Suchman
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Suchman »

Ja wiem, że nie ma żadnych problemów z przesłaniem danych z telefonu na komputer, ale chodzi mi czy korzystając z wifi w telefonie, bez problemów sciągne z internetu na telefon większe pliki ;)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Suchman pisze:ale chodzi mi czy korzystając z wifi w telefonie, bez problemów sciągne z internetu na telefon większe pliki ;)
Problemu może by nie było o ile jest gdzie to zapisać. Zdaje się że wpierw plik przychodzi na pamięć telefonu i dopiero pyta gdzie go zapisać. Jeśli masz telefon z dużą pamięcią własną nie powinno być problemu. Pozostał jeszcze problem zasilania gdyż takie połączenie dość szybko zużywa baterię.

Jeśli się mylę co do zapisu to mnie poprawcie.
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: przemek20011 »

W Se jest wybór przed zapisem gdzie ma on sie odbyć na karte czy na pamięć telefonu. Zależne jest to od modelu.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

na Windows Mobile jest aplikacja do ściągania torrentów.
Back to the Future ;)
ODPOWIEDZ