Problem z grami mmorpg. Prosze o szybka odpowiedź! <Liveb
Moderator: Moderatorzy
-
Norton
- Użytkownik forum
Problem z grami mmorpg. Prosze o szybka odpowiedź! <Liveb
Witam,
Otóż, od niedawna jestem podłączony do domowej sieci livebox 512kb/s podzielone na 2 komputery jeden przez kabel Ethernet a drugi (mój) wifi.
I mam taki problem gdy próbuje się połączyć z grami typu mmorpg to gdy tylko sie zaloguje to po jakieś 1min. mnie wywala, a internet się rozłącza. Nie wiem czemu próbowałem już bawić się w zaporze ale nic nie podziałało.
Gry na których próbowałem to: LAST CHAOS; TIBIA 8.5; Wolf:ET.
Proszę o pomoc będę wdzięczny i z góry dziękuje.
Otóż, od niedawna jestem podłączony do domowej sieci livebox 512kb/s podzielone na 2 komputery jeden przez kabel Ethernet a drugi (mój) wifi.
I mam taki problem gdy próbuje się połączyć z grami typu mmorpg to gdy tylko sie zaloguje to po jakieś 1min. mnie wywala, a internet się rozłącza. Nie wiem czemu próbowałem już bawić się w zaporze ale nic nie podziałało.
Gry na których próbowałem to: LAST CHAOS; TIBIA 8.5; Wolf:ET.
Proszę o pomoc będę wdzięczny i z góry dziękuje.
-
przemek20011
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem z grami mmorpg. Prosze o szybka odpowiedź! <Liveb
Trzeba przekierować odpowiednio porty. Poszukaj sobie w googlach na jakie adresy dokładnie.
Ostatnio zmieniony 2009-11-28, 18:22 przez przemek20011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Norton
- Użytkownik forum
Sorki ale ja jestem trochę niekumaty w takich sprawach. a nie ma jakieś latki czy coś żeby automatycznie przekierowywało?przemek20011 pisze:Trzeba przekiwrować odpowiednio porty. Poszukaj sobie w googlach na jakie adresy dokładnie.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Łatka do routera?Norton pisze:a nie ma jakieś latki czy coś żeby automatycznie przekierowywało?
Przekierowanie portów to nic trudnego. Musisz wejść do panelu konfiguracyjnego routera (wpisując jego IP w przeglądarce) a następnie odszukać opcję "Port Forwarding" i wpisać IP komputera w sieci lokalnej na który port ma być przekierowany i rzecz jasna numer portu.
To jest ogólna porada do większości routerów, tutaj masz poradnik w którym wytłumaczono jak krowie na granicy jak to zrobić w Liveboksie: http://www.jakzrobic.info/jz157_przekie ... vebox.html
PS. Poproś Mędrców Internetu aby zdjęli Ci bana na Google
-
Norton
- Użytkownik forum
nie mam bana na Google ale nie ma nic o tych mmorpg. dzięki za pomoc.Blido pisze:PS. Poproś Mędrców Internetu aby zdjęli Ci bana na Google. W jednym z odcinków IT Crowd dowiesz się gdzie mieszkają owi Mędrcy i czym się zajmują.
[ Dodano: 2009-11-28, 18:50 ]
Aha a mam pytanie jak już zrobiłem to beda mi chodzic te gry?
-
przemek20011
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tak wyglądają przekierowane porty u mnie, zmień adres Ip na swój i może Ci pójdzie.
Druga sprawa przeczytałeś artykuł co Ci podano wyżej, tam masz wszystko wyjaśnine.
Druga sprawa przeczytałeś artykuł co Ci podano wyżej, tam masz wszystko wyjaśnine.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Norton, ustaw sobie DMZ na swój IP. Będzie wszystko wtedy leciało jak autostradą bez bramek. 
-
Norton
- Użytkownik forum
Ok chyba już chodzi. Dzieki wszystkim. i Sorki za głupie pytania. Będę miał jeszcze jedno. Dlaczego gdy komputer z Ethernetem jest włączony mi zabiera siec i nie mogę się z nią połączyć a widać ja w wyszukiwarce.