Problem z grami mmorpg. Prosze o szybka odpowiedź! <Liveb
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Problem z grami mmorpg. Prosze o szybka odpowiedź! <Liveb
Witam,
Otóż, od niedawna jestem podłączony do domowej sieci livebox 512kb/s podzielone na 2 komputery jeden przez kabel Ethernet a drugi (mój) wifi.
I mam taki problem gdy próbuje się połączyć z grami typu mmorpg to gdy tylko sie zaloguje to po jakieś 1min. mnie wywala, a internet się rozłącza. Nie wiem czemu próbowałem już bawić się w zaporze ale nic nie podziałało.
Gry na których próbowałem to: LAST CHAOS; TIBIA 8.5; Wolf:ET.
Proszę o pomoc będę wdzięczny i z góry dziękuje.
Otóż, od niedawna jestem podłączony do domowej sieci livebox 512kb/s podzielone na 2 komputery jeden przez kabel Ethernet a drugi (mój) wifi.
I mam taki problem gdy próbuje się połączyć z grami typu mmorpg to gdy tylko sie zaloguje to po jakieś 1min. mnie wywala, a internet się rozłącza. Nie wiem czemu próbowałem już bawić się w zaporze ale nic nie podziałało.
Gry na których próbowałem to: LAST CHAOS; TIBIA 8.5; Wolf:ET.
Proszę o pomoc będę wdzięczny i z góry dziękuje.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem z grami mmorpg. Prosze o szybka odpowiedź! <Liveb
Trzeba przekierować odpowiednio porty. Poszukaj sobie w googlach na jakie adresy dokładnie.
Ostatnio zmieniony 2009-11-28, 18:22 przez przemek20011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Sorki ale ja jestem trochę niekumaty w takich sprawach. a nie ma jakieś latki czy coś żeby automatycznie przekierowywało?przemek20011 pisze:Trzeba przekiwrować odpowiednio porty. Poszukaj sobie w googlach na jakie adresy dokładnie.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Łatka do routera?Norton pisze:a nie ma jakieś latki czy coś żeby automatycznie przekierowywało?

Przekierowanie portów to nic trudnego. Musisz wejść do panelu konfiguracyjnego routera (wpisując jego IP w przeglądarce) a następnie odszukać opcję "Port Forwarding" i wpisać IP komputera w sieci lokalnej na który port ma być przekierowany i rzecz jasna numer portu.
To jest ogólna porada do większości routerów, tutaj masz poradnik w którym wytłumaczono jak krowie na granicy jak to zrobić w Liveboksie: http://www.jakzrobic.info/jz157_przekie ... vebox.html
PS. Poproś Mędrców Internetu aby zdjęli Ci bana na Google

-
- Użytkownik forum
nie mam bana na Google ale nie ma nic o tych mmorpg. dzięki za pomoc.Blido pisze:PS. Poproś Mędrców Internetu aby zdjęli Ci bana na Google. W jednym z odcinków IT Crowd dowiesz się gdzie mieszkają owi Mędrcy i czym się zajmują.
[ Dodano: 2009-11-28, 18:50 ]
Aha a mam pytanie jak już zrobiłem to beda mi chodzic te gry?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tak wyglądają przekierowane porty u mnie, zmień adres Ip na swój i może Ci pójdzie.
Druga sprawa przeczytałeś artykuł co Ci podano wyżej, tam masz wszystko wyjaśnine.
Druga sprawa przeczytałeś artykuł co Ci podano wyżej, tam masz wszystko wyjaśnine.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Norton, ustaw sobie DMZ na swój IP. Będzie wszystko wtedy leciało jak autostradą bez bramek. 

-
- Użytkownik forum
Ok chyba już chodzi. Dzieki wszystkim. i Sorki za głupie pytania. Będę miał jeszcze jedno. Dlaczego gdy komputer z Ethernetem jest włączony mi zabiera siec i nie mogę się z nią połączyć a widać ja w wyszukiwarce.