Witam,
od jakiegoś czasu posiadam usługę blueconnect w opcji 149 i bez problemu używam jej w swoim stacjonarnym komputerze i laptopie. Ze względu na to, że zarówno PC jak i laptopa nie mogę ze sobą zabrać wszędzie a często potrzebuje dostępu do internetu korzystam z niego za pomocą nokii E71 z regularną kartą sim.
Chciałbym się dowiedzieć czy możliwe jest korzystanie z regularnego blueconnect w telefonie i jeżeli tak to w jaki sposób skonfigurować to w E71? Dodam, że poprzednio próbowałem z internetem na kartę w play ale nietsety nie udało mi się nawiązać połączenia w telefonie.
Niedługo zamierzam zmienić telefon na E52, czy w tym telefonie jest możliwość korzystania z blueconnect?
Pozdrawiam,
Wax
BlueConnect i internet w telefonie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- ksx4system
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: BlueConnect i internet w telefonie
Zarówno telefon, który masz jak i ten, który masz zamiar zakupić jako następny będą współpracować z blueconnect. Wystarczy odpowiednio skonfigurować 

http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku![:]](./images/smilies/splash.gif)
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy moglbym zatem prosic o mala podpowiedz? Telefon nie ma byc modem dla PC/laptopa ale chce korzystac z internetu w telefonie. Gdy wloze karte blueconnect do telefonu - dostaje smsa od ery, ze moge korzystac z internetu w telefonie po zakupie pakietu danych. Wysylajac dane konfiguracyjne na telefon ustawia sie eraWAP - gprs - punkt dostepu erainternet. Czy bede za takie polaczenie placil osobno czy transfer bedzie rozliczany w ramach blueconnect? No i drugie pytanie, jak ustawic 3G?
Pozdrawiam,
Wax
Pozdrawiam,
Wax
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeśli punkt dostępu jest ustawiony na era internet, to opłaty dodatkowej nie będzie, nie wiem co by się stało jak by APN był ustawiony na erawap.waxxed pisze:Wysylajac dane konfiguracyjne na telefon ustawia sie eraWAP - gprs - punkt dostepu erainternet.
Nie sugeruj się nazwą gprs, na 3g też działa ten profil. Musisz być w zasięgu i w menu telefonu ustawić typ sieci na 2g i 3g.waxxed pisze:No i drugie pytanie, jak ustawic 3G?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!