problem z download, play online, huawei E156g
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: problem z download, play online, huawei E156g
Bardzo ładnie pokazuje o co c'mon, trzeba wysłać razem ze zgłoszeniem reklamacji
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Mi sie zatrzymało na 2.8MB przy pobieraniu tej aktualizacji do E176G mam lepsiejszy playonline 
Co to za program do nagrywania?

Co to za program do nagrywania?
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja tu widzę, że lipa z zasięgiem jest.
Swego czasu też tak miałem taki problem z Erą i BC na EDGE.
Swego czasu też tak miałem taki problem z Erą i BC na EDGE.
Zasięg mam maksymalny. A Play ma takie czasem skoki. Nie będę w to ingerował.
A jesli to wina zasiegu... widocznie PLAY zamiast montować nowe nadajniki sprzedaje je na złom w całej Polsce? Zabawne
A jesli to wina zasiegu... widocznie PLAY zamiast montować nowe nadajniki sprzedaje je na złom w całej Polsce? Zabawne
-
- Użytkownik forum
----------------sszewczyk pisze:to forum i moderatorzy to akurat najmniej stronnicze miejsce w necie, jedyne gdzie można rzetelnie dowiedzieć się czegoś o usługach W4, chcesz pracowników P4? - wejdz na forum Play, zobaczysz jakie bluzgi polecą pod twoim adresem bo "jak to nasza sieć nie działa, nasza sieć jest najwspanialsza na świecie i pozbawiona wszelkich wad"Leszek66 pisze:Niestety moderatorzy piszą posty tak że między wierszami czuć liste płac P4 albo nie czują problemu i sytuacji w jakiej są użytkownicy Play online.
Nie wiem, jakby było na forum Playa, ale uczestnictwo w portalach to nie szczególna łaska, generując ruch rozwijamy portal i poprawiamy jego rętowność. Nie uczestniczyłbym w kółku wzajemnej adoracji. Cel, myślę, został osiągnięty. Wiemy po czyjej stronie jest problem, wiemy jaki jest stan, poznaliśmy chęci operatora do usunięcia awarii.
Nikt na forum w obec gości nie był natarczywy czy agresywny. Gdy się reprezentuje firmę zwłaszcza w takiej sytuacji, to powiedzmy że należy sie spodziewać nie tylko kurtuazji. A moja sugestia jeśli chodzi o moderatorów wynikła z wrażenia zbyt natrętnego oceniania wpisów które ewidentnie wskazywaly na awarię i totalną olewke ze strony operatora.
Na tym kończę udział w tym temacie, sytuacja jest jasna na tyle że żadne sztuczki nie pomogą żeby coś pobrać, niech się nikt nie łudzi. Tylko usunięcie awarii. Zgłaszajmy reklamaccje, natrętnie aż skutku.
Pozdrowienia
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Przecież tu nie chodzi o samą treść wpisów, ale o to w jaki sposób były napisaneLeszek66 pisze:A moja sugestia jeśli chodzi o moderatorów wynikła z wrażenia zbyt natrętnego oceniania wpisów które ewidentnie wskazywaly na awarię i totalną olewke ze strony operatora.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jeśli ktoś pisze, za przeproszeniem "Play to <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, o <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> rozbić taką usługę" to co ma moderator zrobić z takim postem?
Mnie osobiście śmieszą z kolei posty typu "Pracownicy Play to nieroby, piją kawę i grają w karty zamiast zająć się niedziałającą siecią". Naprawdę uważacie że w dobie kapitalizmu (niekiedy dzikiego wręcz), w prywatnej firmie ktoś tak pracuje?

PS. Tak, wiem, jestem na liście płac P4

Wiemy już, że to nie kwestia zasięgu.
Ani wina... modemu, karty sim , konfiguracji komputera, systemu operacyjnego, sterowników, aplikacji używanej do połączeń...
Miałem i Blueconnect ale limity danych były wówczas niskie i człowiek namówił się by być testerem sieci PLAY.
Ani wina... modemu, karty sim , konfiguracji komputera, systemu operacyjnego, sterowników, aplikacji używanej do połączeń...
Miałem i Blueconnect ale limity danych były wówczas niskie i człowiek namówił się by być testerem sieci PLAY.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Może by wypadało wyjechać gdzieś poza Warszawę? Np. do Katowic 
A może to wina przekierowań?
Play chyba nie do końca jeszcze korzysta ze swoich nadajników?
ja.michal, idzie nieźle. Jeszcze ok tygodnia temu było tak i u mnie.
No ale... plaga się rozniosła
Nie wiem czy to istotne ale w momencie zamrożenia dioda na modemie robi się ciemno niebieska. Ale to chyba świadczy o zasięgu HSDPA?

A może to wina przekierowań?
Play chyba nie do końca jeszcze korzysta ze swoich nadajników?
ja.michal, idzie nieźle. Jeszcze ok tygodnia temu było tak i u mnie.
No ale... plaga się rozniosła

Nie wiem czy to istotne ale w momencie zamrożenia dioda na modemie robi się ciemno niebieska. Ale to chyba świadczy o zasięgu HSDPA?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
U mnie się poprawiło od jakichś 3 dni. Wcześniej była lipa bo szło 20-30KB/s tylko. Teraz mam tak jak na filmiku.
Wypadałoby sprawdzić co najmniej 3 lokalizacje, żeby mieć szerszy pogląd na sytuację. Czy to ogólnie sieć czy nodeB.djdavemix pisze:Może by wypadało wyjechać gdzieś poza Warszawę?
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Od kilku dni obserwuje ten temat i moge powiedzieć ze u mnie tez pobieranie zatrzymuje się w pewnym momencie. Mialem modem huawei 156g który oddałem do salonu play na gwarancji bo początkowo on wydawał mi sie przyczyną problemu z pobieraniem plików. Jednak dostałem zamienny huawei e220 i problem wcale nie zniknął a najbardziej mnie dziwi to ze w tym momencie na modemie sierra wireless ten problem wcale nie występuje pliki ściągają się bez problemu tak jak na tym filmiku od Moderatora ja.michal jest pokazane. Wiem o tym bo sam teraz korzystam z takiego modemu i pliki idą na 100% a na modemie od play wiekszośc przestaje sie pobierać już kompletnie nie wiem o co w tym wszystkim chodzi gdzie jest przyczyna.
Od kilku dni obserwuje ten temat i moge powiedzieć ze u mnie tez pobieranie zatrzymuje się w pewnym momencie. Mialem modem huawei 156g który oddałem do salonu play na gwarancji bo początkowo on wydawał mi sie przyczyną problemu z pobieraniem plików. Jednak dostałem zamienny huawei e220 i problem wcale nie zniknął a najbardziej mnie dziwi to ze w tym momencie na modemie sierra wireless ten problem wcale nie występuje pliki ściągają się bez problemu tak jak na tym filmiku od Moderatora ja.michal jest pokazane. Wiem o tym bo sam teraz korzystam z takiego modemu i pliki idą na 100% a na modemie od play wiekszośc przestaje sie pobierać już kompletnie nie wiem o co w tym wszystkim chodzi gdzie jest przyczyna.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez kamil24, łącznie zmieniany 1 raz.
kamil24, w tygodniu będę miał nowy modem Huawei E180 od vodafone z wysuwaną wtyczką a nie łamaną.
Wtedy przetestuję czy coś się zmieniło.
Wtedy przetestuję czy coś się zmieniło.
-
Jestem ciekaw czy na Huawei E180 bedzie działało
- wojteks
- *** Administrator ***
Z tych postów zaczyna coś wreszcie sensownego wynikać.
Modemy Sierra Wireless działają prawidłowo (przynajmniej w niektórych lokalizacjach)
Modemy Huawei mają problem, pytanie czy we wszystkich lokalizacjach czy tylko niektórych
Napiszcie jeżeli macie dostęp co się dzieje na innych modemach niż Huawei i Sierra
Modemy Sierra Wireless działają prawidłowo (przynajmniej w niektórych lokalizacjach)
Modemy Huawei mają problem, pytanie czy we wszystkich lokalizacjach czy tylko niektórych
Napiszcie jeżeli macie dostęp co się dzieje na innych modemach niż Huawei i Sierra
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Merlin U740 przy 14% "zamraża" pobieranie.wojteks pisze:Napiszcie jeżeli macie dostęp co się dzieje na innych modemach niż Huawei i Sierra
Mowa o aktualizacji E160 z P4.pl
-
ten plik http://web.playmobile.pl/resources/Aktu ... _E176G.zip w Plan Online 10Gb modem Hauwei E156g zamraża jak się go normalnie ściąga a jak przez darmoweproxy to ściąga oczywiście cały, ale o tym już była mowa wcześniej...
- plum
- Stały użytkownik forum
1,4 MB (1 363 420 bajtów) i koniec [z 8,1MB]Sinner-X3 pisze:ten plik
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
-
http://www.sendspace.com/file/qvuyo6 - oto filmik z nagraniem ściągania tego pliku bez i ze zmienionym proxy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak macie telefony 3G bez simlocka to na nich też zobaczcie jak to wyglądać będzie. Chodzi mi o użycie telefonu jako modemu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A to może mają jeszcze za Ciebie badać, czy nie zerwało Ci połączenia z internetem, nie zerwało zasysania pliku i wypłacać na Twoje konto odszkodowanie? Stawiając takie wymogi jesteś po prostu śmieszny i nic więcej.Leszek66 pisze: Jeśli jestem abonentem podaję imie i nazwisko, numer karty sim, a jeszcze do tego godzine wystąpienia problemu to pozostałe wymogi to żart, bo mają wgląd w każde moje kliknięcie, bez przesady wejście na strone. Te dane musza mieć taki jest wymóg prawny, dla organów ścigania
Uwierz mi, że siedziałem 3 tygodnie w środku miasta bez 3g, EDGE. Tylko na samym GPRS i jakoś nie rzucałem się do wszystkich na forum, nie oskarżałem nikogo o współpracę z operatorem. Ale widać co po niektórzy mają za dużo wolnego czasu i muszą ściągać sobie najnowsze archiwa z warezów (każdy wie, że 90% tego co na RapdShare, MegaUpload, HotFile jest to są warezy), ewentualnie łatki do gier.Leszek66 pisze:Niestety moderatorzy piszą posty tak że między wierszami czuć liste płac P4 albo nie czują problemu i sytuacji w jakiej są urzytkownicy Play online.
Ale widzę, że pora kończyć tą jałową dyskusję, bo nie znajdziemy tu porozumienia. Jeśli znajdą się tu posty niezgodne z netykietą albo regulaminem to po prostu je usunę i tyle.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Do YaHooo
Śmieszność objawia się w wazelinie. Po pierwszej reklamacji na stronie play24 i esemesm dostałem zapewnienie że awria zostamie usunięta 25. Tutaj jeden z przedstawicieli Playa zapewniał że 27. Początek tematu zapowiadał się rzeczowo, teraz kręci się w koło. Przeglądając moje posty zobaczysz że głowny problem to aktualizacja systemu za który zapłaciłem. Nie przeszkadzała mi marna prędkość, to też jest w moich postach. Nie dziwi mnie awaria tylko sposób jej naprawy. Nie jestem zainteresowany odszkodowaniem i nigdy nie byłem, niech poprostu określą czas usuniecią. Z rs pobrałem duze opracowanie medyczne. Jak taki jesteś legalny to nigdy na studiach nie robiłeś kserówek? To też kradzież. Jakbyś niewiedział to jest mnóstwo darmowych gier, legalnych , wypaśionych, online w które grywa mój syn, i też lipa z aktualizacjami, oraz zamrożenia połączenia też sie zdażaja. Jestem abonentem różnych sieci komórkowych od lat. Te lata nauczyły mnie wielu rzeczy a w zasadzie jednej Operator jak większośc usługodawców w tym kraju chce wyciągnąc maks zysku z klienta przy minimu nakładów własnych. -----------------Nie zarzucaj innym że tylko siedzą na warezach jak sam piszesz:Wysłany: 2009-09-04, 16:22
piotr2802 napisał/a:
Teraz gdy mniej korzystam z Rapidshare i korzystam jako free user (1 plik co 15 minut) to niejednokrotnie wieczorami prędkośc spada poniżej 60 kB/s
Tak właśnie jest. Ja czasem korzystam z RS'a i to niestety wieczorem. Ciągnie się koło 60-90KB/s, podczas gdy z rana osiągam nawet 200KB/s. Dlatego radziłbym aby copymaker sprawdził jak RS działa z rana.
Warto przejżeć wypowiedzi swoje zwłaszcza. Bardzo złagodniałeś. I nie widzę usuniętych postów bo nikt wulgarnie tu nikogo nie obrażał albo mijał się z prawdą. Kiedyś zmęcza cie puste grzecznosci i utarte frazesy, zaczniesz oceniać po faktach zaistniałych, a nie po obietnicach
Śmieszność objawia się w wazelinie. Po pierwszej reklamacji na stronie play24 i esemesm dostałem zapewnienie że awria zostamie usunięta 25. Tutaj jeden z przedstawicieli Playa zapewniał że 27. Początek tematu zapowiadał się rzeczowo, teraz kręci się w koło. Przeglądając moje posty zobaczysz że głowny problem to aktualizacja systemu za który zapłaciłem. Nie przeszkadzała mi marna prędkość, to też jest w moich postach. Nie dziwi mnie awaria tylko sposób jej naprawy. Nie jestem zainteresowany odszkodowaniem i nigdy nie byłem, niech poprostu określą czas usuniecią. Z rs pobrałem duze opracowanie medyczne. Jak taki jesteś legalny to nigdy na studiach nie robiłeś kserówek? To też kradzież. Jakbyś niewiedział to jest mnóstwo darmowych gier, legalnych , wypaśionych, online w które grywa mój syn, i też lipa z aktualizacjami, oraz zamrożenia połączenia też sie zdażaja. Jestem abonentem różnych sieci komórkowych od lat. Te lata nauczyły mnie wielu rzeczy a w zasadzie jednej Operator jak większośc usługodawców w tym kraju chce wyciągnąc maks zysku z klienta przy minimu nakładów własnych. -----------------Nie zarzucaj innym że tylko siedzą na warezach jak sam piszesz:Wysłany: 2009-09-04, 16:22
piotr2802 napisał/a:
Teraz gdy mniej korzystam z Rapidshare i korzystam jako free user (1 plik co 15 minut) to niejednokrotnie wieczorami prędkośc spada poniżej 60 kB/s
Tak właśnie jest. Ja czasem korzystam z RS'a i to niestety wieczorem. Ciągnie się koło 60-90KB/s, podczas gdy z rana osiągam nawet 200KB/s. Dlatego radziłbym aby copymaker sprawdził jak RS działa z rana.
Warto przejżeć wypowiedzi swoje zwłaszcza. Bardzo złagodniałeś. I nie widzę usuniętych postów bo nikt wulgarnie tu nikogo nie obrażał albo mijał się z prawdą. Kiedyś zmęcza cie puste grzecznosci i utarte frazesy, zaczniesz oceniać po faktach zaistniałych, a nie po obietnicach
Ostatnio zmieniony 2009-12-01, 16:06 przez Leszek66, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyżbyś sugerował mi wazeliniarstwo...? Widzisz, ja nie obraziłem Ciebie, a Ty mnie tak i tu się różnimy.Leszek66 pisze:Do YaHooo
Śmieszność objawia się w wazelinie.
Nie przyszło Ci do głowy, że czasem się napotyka na problemy których nie umie się rozwiązać? Ale co tam, Ty jesteś zapewne ode mnie o wiele starszy, więcej przeżyłeś i znasz wszelkie możliwe sytuacje. Ale dziwi mnie taka postawa w której żąda się natychmiast podania terminu naprawy. Sam pracuję w firmie komputerowej i powiem Ci, że nawet w sieci w której pracuje koło 20 komputerów czasem się coś tak popsuje, że nie wiadomo kiedy to się zrobi.Leszek66 pisze:niech poprostu określą czas usuniecią.
Znasz mnie, że piszesz takie osądy? Cóż jak napiszę, że korzystałem w bibliotece to pewnie mi nie uwierzysz.Leszek66 pisze:Jak taki jesteś legalny to nigdy na studiach nie robiłeś kserówek? To też kradzież. Jakbyś
To jest oczywiste, ale nie można tego tak demonizować jak to niektórzy robią. Przecież wiadomo, że nikt nie będzie prowadził działalności charytatywnej.Leszek66 pisze:Operator jak większośc usługodawców w tym kraju chce wyciągnąc maks zysku z klienta przy minimu nakładów własnych.
Bo widzę, że do niektórych nie dociera co piszę. Ale jakbyś nie zauważył, to ja w przeciwieństwie do niektórych próbuję pomóc, zamiast wymagać od operatora naprawy.Leszek66 pisze:Warto przejżeć wypowiedzi swoje zwłaszcza. Bardzo złagodniałeś.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
Ooooo to się właśnie wszystko rozbija, że my też nie jesteśmy jakimiś instytucjami charytatywnymi żeby finansować play w zamian za nie zrealizowaną usługę.YaHooo pisze:To jest oczywiste, ale nie można tego tak demonizować jak to niektórzy robią. Przecież wiadomo, że nikt nie będzie prowadził działalności charytatywnej.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja to rozumiem, to dlaczego nie żądacie od operatora przy zgłoszeniach jakichś gratisów np. w postaci upustów na abonament w ramach rekompensaty za źle działającą usługę?Morti pisze:my też nie jesteśmy jakimiś instytucjami charytatywnymi żeby finansować play w zamian za nie zrealizowaną usługę.
Pozdrawiam YaHooo 

-
No dobra, spoko, skoro jest ten problem ze ściąganiem(powiedzmy że oficjalnie się play do niego przyzna) to dlaczego operator nie zaprzestanie sprzedawania tej usługi?? Skoro wie że trzeba coś naprawić i nie można się z tym uporać raz dwa, to dlaczego wszędzie widzimy slogany, ulotki reklamy zachęcające do tej wadliwej usługi?? W końcu gdyby operator dbał o swoich klientów to najpierw by usunął problem a potem rozprowadzał swoje usługi bez usterek... a tak to co? W salonach sprzedawcy świadomie sprzedają ludziom ten felerny internet z nadzieją że "no ten może jakoś nie będzie miał problemów... podpisałem już dziś 4 umowy może chociaż ta 5 będzie spełniała wszystkie wymogi klienta...". Tak może sobie pomyśleć i sie bronić jeśli go sumienie będzie swędzić, ale klientowi tego na pewno nie powie... bo tak właśnie było ze mną i z pewne z wieloma innymi... W końcu jak ktoś sprzedaje kebaby i mu się nagle mięso skończy to nie myśli sobie " dobra teraz będe sprzedawać kebaby w normalnej cenie ale bez mięsa, może się nie skapną..." a wiadomo że klient będzie najbardziej liczył właśnie na to mięso... ;p PozdrawiamYaHooo pisze: Nie przyszło Ci do głowy, że czasem się napotyka na problemy których nie umie się rozwiązać?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sinner-X3, jakoś jak ja wskazałem i kolega kamil24 nie wszędzie to się dzieje i raczej to wina modemów wynika z tego skoro Sierra sobie radzi.
Widzę po screenach, że wszyscy mają manager (ze sterownikami) Playa.
Może warto spróbować odinstalować ten manager i zainstalować nowy Mobile Partner od Huawei?
Widzę po screenach, że wszyscy mają manager (ze sterownikami) Playa.
Może warto spróbować odinstalować ten manager i zainstalować nowy Mobile Partner od Huawei?
-
- Guru bezprzewodowy
Powiem tak, z pobieraniem faktycznie jest problem.YaHooo pisze:Ale widać co po niektórzy mają za dużo wolnego czasu i muszą ściągać sobie najnowsze archiwa z warezów (każdy wie, że 90% tego co na RapdShare, MegaUpload, HotFile jest to są warezy), ewentualnie łatki do gier.
Tylko nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Sieć jest odmulona, przynajmniej w mojej okolicy. Widać to po www/YouTube/radiu internetowym.
Polak potrafi i pewnie część narzekających chciało sobie przyoszczędzić albo zapomniało o definicji internetu mobilnego. Widzę, że są nowe trendy ostatnio HSDPA do warezów...
-
- Użytkownik forum
Ale jeśli chciałbym sobie ściągnąć jakiś program lub aktualizację (legalną !Polak potrafi i pewnie część narzekających chciało sobie przyoszczędzić albo zapomniało o definicji internetu mobilnego. Widzę, że są nowe trendy ostatnio HSDPA do warezów...

Ja tam mimo wszystko, wierze że wszystko wróci do normy, tylko czekanie jest trochę denerwujące, ale rozumiem ich. Nagle pełno osób napisało, że są usterki i każda niby taka sama a inna, i nie potrfią się połapać Za dużo informacji..
-
- Guru bezprzewodowy
YouTube nie jest mi potrzebne, radio internetowe natomiast tak a denerwujące jest wznawianie strumienia co jakiś czas.obiwan04 pisze:radio i YouTube mi nie potrzebne akurat.
Więc czekamy, chociaż ja mam takie przeczucie że w 2010r będzie sporo odejść z PLAY.obiwan04 pisze:Ale jeśli chciałbym sobie ściągnąć jakiś program lub aktualizację (legalną !) to też miałbym problem