Play - ściąganie zacina się

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Pawel1924
Stały użytkownik forum

Play - ściąganie zacina się

Post autor: Pawel1924 »

Witam

mam duży problem z internetem w pley.

Nie mogę ściągnąć żadnego większego pliku 30-100mb a mniejsze pliki ściągają się bardzo długo np. 5mb przez jakieś 15minut.

Gdy chcę ściągnąć jakiś plik nie ważne z jakiego serwera to ściąganie zacina się, niby cały czas pokazuje że jest dajmy na to 70kb\s ale ściągnie nie idzie tylko stoi w miejscu.

Myślałem że to wina systemu, więc format. Po postawieniu nowego systemu to samo.

System to xp sp2.

Dodam że u siostry która ma również pley i xp sp2 jest to samo, nie da się ściągnąć żadnego pliku bo ściąganie zacina się i koniec.

Jeszcze jakieś 1-2miesięcy temu było wszystko było dobrze.

Nie zależnie czy w dzień czy w nocy ściąganie zacina się.

Próbowałem przez flashgeta, i też nic to nie dało, po prostu zacina się ściąganie i koniec a to jest dziwne bo kiedyś za pomocą flashgeta śmigało aż miło.

Jaki może być problem. Zasięg mam dobry, internet nie rozłącza się, podczas ściągania pliku mogę sobie przeglądać strony i zacięcie się ściągania nie ma wpływu na przeglądanie stron.

Do tego w ogóle nie chce łączyć się z serwerem ftp mojej strony (używam do tego total comandera). Gdy chce się połączyć to niby loguje się do serwera ale nie wyświetla plików a gdy po próbuję parę razy i w końcu się załączy to plik o wielkości ok. 500kb ładuje się na serwer nawet do paru minut albo w ogóle traci połączenie z serwerem.

Speedtest wykazał to:

Download - 876
Upload - 337
ping - 90.1 ms
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Play - ściąganie zacina się

Post autor: sp6huk »

Każdy użytkownik PLAY'a ma ten sam problem, więc jest to ewidentna wina operatora.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

sp6huk, nie każdy. Ale o tym już była mowa gdzie indziej.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

ja.michal pisze:sp6huk, nie każdy. Ale o tym już była mowa gdzie indziej.
No może nie każdy, ale bardzo dużo osób, zwracało się z tym problemem.
Pawel1924
Stały użytkownik forum

Post autor: Pawel1924 »

Niedługo kończy mi się umowa.... myślałem że przedłużę ale w takim wypadku lepiej zrezygnować.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ja.michal pisze:Ale o tym już była mowa gdzie indziej.
Tak, o tym jest dyskusja w tym wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=20305 i nie będziemy dublować tematów. Zatem zamykam ten wątek.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Zablokowany