Play - ściąganie zacina się
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Play - ściąganie zacina się
Witam
mam duży problem z internetem w pley.
Nie mogę ściągnąć żadnego większego pliku 30-100mb a mniejsze pliki ściągają się bardzo długo np. 5mb przez jakieś 15minut.
Gdy chcę ściągnąć jakiś plik nie ważne z jakiego serwera to ściąganie zacina się, niby cały czas pokazuje że jest dajmy na to 70kb\s ale ściągnie nie idzie tylko stoi w miejscu.
Myślałem że to wina systemu, więc format. Po postawieniu nowego systemu to samo.
System to xp sp2.
Dodam że u siostry która ma również pley i xp sp2 jest to samo, nie da się ściągnąć żadnego pliku bo ściąganie zacina się i koniec.
Jeszcze jakieś 1-2miesięcy temu było wszystko było dobrze.
Nie zależnie czy w dzień czy w nocy ściąganie zacina się.
Próbowałem przez flashgeta, i też nic to nie dało, po prostu zacina się ściąganie i koniec a to jest dziwne bo kiedyś za pomocą flashgeta śmigało aż miło.
Jaki może być problem. Zasięg mam dobry, internet nie rozłącza się, podczas ściągania pliku mogę sobie przeglądać strony i zacięcie się ściągania nie ma wpływu na przeglądanie stron.
Do tego w ogóle nie chce łączyć się z serwerem ftp mojej strony (używam do tego total comandera). Gdy chce się połączyć to niby loguje się do serwera ale nie wyświetla plików a gdy po próbuję parę razy i w końcu się załączy to plik o wielkości ok. 500kb ładuje się na serwer nawet do paru minut albo w ogóle traci połączenie z serwerem.
Speedtest wykazał to:
Download - 876
Upload - 337
ping - 90.1 ms
mam duży problem z internetem w pley.
Nie mogę ściągnąć żadnego większego pliku 30-100mb a mniejsze pliki ściągają się bardzo długo np. 5mb przez jakieś 15minut.
Gdy chcę ściągnąć jakiś plik nie ważne z jakiego serwera to ściąganie zacina się, niby cały czas pokazuje że jest dajmy na to 70kb\s ale ściągnie nie idzie tylko stoi w miejscu.
Myślałem że to wina systemu, więc format. Po postawieniu nowego systemu to samo.
System to xp sp2.
Dodam że u siostry która ma również pley i xp sp2 jest to samo, nie da się ściągnąć żadnego pliku bo ściąganie zacina się i koniec.
Jeszcze jakieś 1-2miesięcy temu było wszystko było dobrze.
Nie zależnie czy w dzień czy w nocy ściąganie zacina się.
Próbowałem przez flashgeta, i też nic to nie dało, po prostu zacina się ściąganie i koniec a to jest dziwne bo kiedyś za pomocą flashgeta śmigało aż miło.
Jaki może być problem. Zasięg mam dobry, internet nie rozłącza się, podczas ściągania pliku mogę sobie przeglądać strony i zacięcie się ściągania nie ma wpływu na przeglądanie stron.
Do tego w ogóle nie chce łączyć się z serwerem ftp mojej strony (używam do tego total comandera). Gdy chce się połączyć to niby loguje się do serwera ale nie wyświetla plików a gdy po próbuję parę razy i w końcu się załączy to plik o wielkości ok. 500kb ładuje się na serwer nawet do paru minut albo w ogóle traci połączenie z serwerem.
Speedtest wykazał to:
Download - 876
Upload - 337
ping - 90.1 ms
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Play - ściąganie zacina się
Każdy użytkownik PLAY'a ma ten sam problem, więc jest to ewidentna wina operatora.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
sp6huk, nie każdy. Ale o tym już była mowa gdzie indziej.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
No może nie każdy, ale bardzo dużo osób, zwracało się z tym problemem.ja.michal pisze:sp6huk, nie każdy. Ale o tym już była mowa gdzie indziej.
-
- Stały użytkownik forum
Niedługo kończy mi się umowa.... myślałem że przedłużę ale w takim wypadku lepiej zrezygnować.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak, o tym jest dyskusja w tym wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=20305 i nie będziemy dublować tematów. Zatem zamykam ten wątek.ja.michal pisze:Ale o tym już była mowa gdzie indziej.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.