Powoli ruszają testy internetu CP
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Powoli ruszają testy internetu CP
Chyba nikt nie zauważył, a powoli ruszają testy CP
Mają już swoją stronę : >>KLIK<<
Dobrym posunięciem są modemy Sierry.
Mają już swoją stronę : >>KLIK<<
Dobrym posunięciem są modemy Sierry.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez szyman12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Powoli ruszają testy internetu CP
Na stronie jest też mapa zasięgu, póki co tylko 850 MHz.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- Stały użytkownik forum
Ciekawi mnie, co zrobią/zrobili z użytkownikami użytkownikami SFERII (szczególnie użytkowników telefonu stacjonarnego/NOMADIC) skoro wg. nich
Kod: Zaznacz cały
Cała pojemność sieci jest przeznaczona wyłącznie do transmisji danych - nasza usługa dostępu do Internetu nie konkuruje z innymi usługami, np. z połączeniami głosowymi.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Etam 900 też działa. Co do 850 to zdaje się że tam gdzie jest sferia póki co nie ma umtsu 850.lubczyk pisze:Na stronie jest też mapa zasięgu, póki co tylko 850 MHz.
Mi się najbardziej spodobały modemy, wreszcie ktoś poszedł do porządnej firmy i wiemy też dlaczego w menadżerach sierry jest PL. Jedyna wadą jest brak modemu obsługującego obie częstotliwości.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W aglomeracji warszawskiej i w Ostrołęce jak widać brak zasięgu UMTS850,bo w tym samym paśmie działa sieć CDMA2000.szyman12 pisze:Ciekawi mnie, co zrobią/zrobili z użytkownikami użytkownikami SFERII (szczególnie użytkowników telefonu stacjonarnego/NOMADIC) skoro wg. nich
[ Dodano: 2009-11-27, 21:51 ]
Bardzo optymistyczna jest ta mapkalubczyk pisze:Na stronie jest też mapa zasięgu, póki co tylko 850 MHz.
Pokrycie jakby to był UMTS400

-
- Guru bezprzewodowy
Cyfrowy Polsat 3G Watcher 
Też mi to się podoba, że Sierra a nie Huawei.

Też mi to się podoba, że Sierra a nie Huawei.
-
- Użytkownik forum
W końcu
wg. mapki na btsearch.pl wydaje mi się że więcej pozwoleń jest na UMTS900 dla Aero niż Sferii

wg. mapki na btsearch.pl wydaje mi się że więcej pozwoleń jest na UMTS900 dla Aero niż Sferii
-
Marens, ja też jestem zrażony do wszystkiego co robi pan Solorz, ale czy to powód do tego aby wszędzie to demonstrować ?
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Też mnie to rozśmieszyło, chyba z księżyca CP się urwałPatryk pisze: Bardzo optymistyczna jest ta mapka
Pokrycie jakby to był UMTS400

-
http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php ... 39#p280239
Prędkości osiągalne w internecie z CP. Podobno limit to 5 GB.
Prędkości osiągalne w internecie z CP. Podobno limit to 5 GB.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- Użytkownik forum
5 GB przy "21mb/s?"
No to są jakieś jaja ^^
No to są jakieś jaja ^^
- KlonAdam
- Specjalista bezprzewodowy-junior
5GB to w abonamencie
i za darmo ;P ciekawe może kiedyś założę firmę z bezprzewodowym ogólnodostępnym internetem bez ograniczeń będę zarabiał masę kasy... ciekawe czy wtedy na tym forum będą mnie negować ;P

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To chyba w CP mówią włącz emocje.dorylek pisze:5 GB przy "21mb/s?"
No to są jakieś jaja ^^

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Czego Ci życzymy.KlonAdam pisze: ciekawe może kiedyś założę firmę z bezprzewodowym ogólnodostępnym internetem bez ograniczeń będę zarabiał masę kasy...
Co masz na myśli?KlonAdam pisze: ciekawe czy wtedy na tym forum będą mnie negować ;P
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Guru bezprzewodowy
Marzenia każdy może mieć, ja też.Co masz na myśli?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zapomnij albo jakosc albo limity, jesli chodzi o internet mobilny inaczej tego nie rozwiazesz...KlonAdam pisze:5GB to w abonamenciei za darmo ;P ciekawe może kiedyś założę firmę z bezprzewodowym ogólnodostępnym internetem bez ograniczeń będę zarabiał masę kasy... ciekawe czy wtedy na tym forum będą mnie negować ;P
-
- Mistrz bezprzewodowy
Limit 5Gb, to z takim limitem można pobrać co najwyżej ze 4 filmy + przeglądanie internetu... Już nie mówiąc o częstym oglądaniu filmików na YT...
Ostatnio zmieniony 2009-11-28, 16:48 przez Procio, łącznie zmieniany 1 raz.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A wiadomo już jaka będzie prędkość po limicie ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A to nie jest dużo? Jak chcesz więcej to pójdź do kina. Będzie szybciej, prościej oraz z lepszej jakości niż na kompie w domu.Procio pisze:Limit 5Gb, to z takim limitem można pobrać co najwyżej ze 4 filmy + przeglądanie internetu... Już nie mówiąc o częstym oglądaniu filmików na YT...
Chyba, że lepiej aby dali limity po 20GB i było jak w Play'u, że duża część z użytkowników nie może wykorzystać limitów. Nie rozumiem, małe limity źle, duże limity których nie można wykorzystać też źle. Czy dla Was istnienie w sieci to tylko zasysanie GB danych oraz ciągłe przesiadywanie na YT? Jak tak, to kupujcie sobie światłowód do domu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
W całości sie z Toba zgadzam, wiekszosc ludzi nie potrafi do konca wykorzystac zalet internetu:)YaHooo pisze:A to nie jest dużo? Jak chcesz więcej to pójdź do kina. Będzie szybciej, prościej oraz z lepszej jakości niż na kompie w domu.
Chyba, że lepiej aby dali limity po 20GB i było jak w Play'u, że duża część z użytkowników nie może wykorzystać limitów. Nie rozumiem, małe limity źle, duże limity których nie można wykorzystać też źle. Czy dla Was istnienie w sieci to tylko zasysanie GB danych oraz ciągłe przesiadywanie na YT? Jak tak, to kupujcie sobie światłowód do domu.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie chodzi o to... Nie mówię, że to jest mało, bo tak nie jest... W tym momencie mam iPlus 3Gb (zmienię na 6Gb) i mi to wystarcza, no może parę razy dopiero przekroczyłem limit, ze 2-3, ale chodzi o to, że z prędkością 21mb/s szybko się wykorzysta ten limit.A to nie jest dużo? Jak chcesz więcej to pójdź do kina. Będzie szybciej, prościej oraz z lepszej jakości niż na kompie w domu.

- wojteks
- *** Administrator ***
Ale to prędkość teoretyczna, nieosiągalna praktycznie w normalnej sieci i w większej odległości od nadajnika.Procio pisze:ale chodzi o to, że z prędkością 21mb/s szybko się wykorzysta ten limit.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No nie wiem. Jeśli będziesz z internetu korzystać tak samo jak ze zwykłego np. UMTS (czyli ściągniesz tyle samo danych), to tylko poprawi Ci się wygoda użytkowania internetu, bo krócej będziesz czekać na pobranie plików, ewentualnie załadowanie strony.Procio pisze:chodzi o to, że z prędkością 21mb/s szybko się wykorzysta ten limit.
Natomiast problem pojawia się w tym, że w miarę jedzenia apetyt rośnie i ja to rozumiem. Ale bez przesady. Bo wiadomo, że co za dużo to niezdrowo. Przecież ściągając pliki (nie wnikam już czy legalne, czy nie) trzeba gdzieś je trzymać. A ściągać coś i nawet z tego nie skorzystać, bo skasować trzeba, bo już się kończy miejsce na dysku (znam takie przypadki) to nie jest najmądrzejsze rozwiązanie.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
I właśnie o to chodziYaHooo pisze: Natomiast problem pojawia się w tym, że w miarę jedzenia apetyt rośnie i ja to rozumiem

- SQ08
Jak widac sa juz pierwsze speedtesty i predkosc nie jest taka dobra jak ja oczekiwalem...Chociaz ping jest swietny.
Znaleziony speedtest w internecie:
http://speedtest.net/result/638126870.png
Znaleziony speedtest w internecie:
http://speedtest.net/result/638126870.png
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
SQ08, ile osób na nodeB? 

- Tomek7
Pewnie kilka, chciałbym zobaczyć takie wyniki chociaż za kilka miesięcy, nie mówiąc za rok.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja widziałem na necie speedtest, gdzie było 21mb/s dl
i 14 czy tam 16mb/s ul 
A co do pingu to rzeczywiście świetny
Ciekawi mnie tylko zasięg... Jest jakaś mapka z zasięgiem? Gdzie widać jaki zasięg jest w danym regionie??

A co do pingu to rzeczywiście świetny

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To na pewno nie było łącze komórkowe, technologia pozwala na lekko ponad 5Mb/s uploadu, ewentualnie był błąd pomiaru.Procio pisze:gdzie było 21mb/s dl i 14 czy tam 16mb/s ul
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Też całkiem możliwekrystianb pisze:ewentualnie był błąd pomiaru.