problem z download, play online, huawei E156g

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
djdavemix

Re: problem z download, play online, huawei E156g

Post autor: djdavemix »

I właśnie w momencie zamrożenia - kiedy pojawia się 0.00kb/s dioda w tym samym czasie zmienia kolor na ciemnoniebieski.
daryszard
Początkujący użytkownik forum

jw.

Post autor: daryszard »

Witam wszystkich;) Z ogromną ciekawością czytam wszystkie te posty, gdyż wziałęm wczoraj Playa na testy. Zrobiłem tak, gdyż jeśli wszystko byłoby ok kupiłbym modem i wział umowe dla tych którzy modem mają (45zl/mc za 10GB). Gdy tylko zauważyłem problemy ze ściąganiem zacząłem szukać i trafiłem tu.
Teraz plik który ledwie ruszał z miejsca ściągam przez IDM i idzie. (ponad 500MB) z prędkością nawet 140 KB/s. Gdyby nie to, że nie mam innej możliwości poza mobilnymi sieciami <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> bym odpuścił.
Jeśli chodzi o moją lokalizację to jest to Wrocław. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takich schodów po pierwszym podłączeniu modemu- wszystko śmigało, zasięg pow. 90% HSDPA. Faktycznie, podczas pobierania przez przeglądarki po chwili przełączał się w tryb czuwania i WCDMA. Modem e156g. Kiedyś w iPlusie przy e220 miałem to samo, ale opcje zasilania poprawiły sprawę. Teraz mam Playa przy stacjonarnym kompie.
Czekam na ten plik, pobieram go z chomikuj. Zobaczymy czy też go zatrzyma. Wcześniej zawieszał się w tym samym miejscu niezależnie od przeglądarki i kilku proxy których próbowałem. Pozdrawiam:)

Jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś podłączył Huawei do routera d100? I czy zamrożenia modemu też się wtedy pojawiają?
Ostatnio zmieniony 2009-12-01, 14:59 przez daryszard, łącznie zmieniany 1 raz.
Leszek66
Użytkownik forum

Post autor: Leszek66 »

Panowie play4you komu przez ten czas udało wam sie pomóc. W jakim rejonie awaria została usunięta. Kto zaczął swobodnie pobierać pliki? Czy wasza rola nie sprowadza się do tego żeby przekonąć abonentów że operator ma zawsze racje, i że podpisali umowę która praktycznie niczego nie gwarantuje. Działania moderatorów nie zagłuszą pretensji do operatora który nie wywiązuje sie z umowy i interpretuje prawo jak obrońca w sądzie, a nie jak partner. Potulnie skulić uszy i czekać albo najlepiej pogodzić się z faktem - niepowiedziane wprost ale wiele osób przyzna mi racje. Język prawie z poprzedniej epoki." Rząd chce dobrze ale obiektywne problemy...., nad tym pracujemy", a na półkaćh tylko ocet. Brakuje tylko wzmianki o karłach reakcji, czyli pobieraczach co zapychają łącze internetowe. Pogódźmy się, cieszmy się, i nie bądźmy niemili w obec naszego dobrodzieja operatora. Płaćmy abonament cieszmy sie z radości opłacenia faktury, bo niczego więcej Play nie gwarantuje.
dwd

Post autor: dwd »

A ja mam takie pytanie. Ile moze trwac usuniecie awarii u innych dostawcow ???
Morti
Użytkownik forum

Post autor: Morti »

plik: http://ndoors-atlantica.pandonetworks.c ... 000001.nzp

modem: heawei e156g

usługa: playonline 10GB

próba 1: Zamrożenie przy 50%
próba 2: Zamrożenie przy 72%
próba 3: Zamrożenie przy 72%
próba 4: również 72%
djdavemix

Morti, Pobrałem ten plik w całości.
Ciekawe jaki tego wniosek?
witek21

Post autor: witek21 »

Ludzie u mnie jest poprawa nie tylko z szybkoscią bo jet godzina 16 a zasuwa prawie na maxa a przez kilka miesięcy był zamulony ale tagże w tej chwili pobieram plik który notorycznie zatrzymywał się na 3 mb a teraz już poszło dalej jak uda mi się pobrac napisze i sprawdze na innych plikach

[ Dodano: 2009-12-01, 16:20 ]
Transfer spadł z 60 KB/s na 34KB/s ale dalej ciągnie pobieranie jeszce tylko 5 minut :)
W I T E K
beryl303
Użytkownik forum

Post autor: beryl303 »

Morti pisze:plik: http://ndoors-atlantica.pandonetworks.c ... 000001.nzp

modem: heawei e156g

usługa: playonline 10GB
szło z prędkością ponad 110Kb/s ale na 76% tj 3.9 z 5.1MB się ze....psuło. Tak samo w 2 kolejnych podejściach.
Równocześnie próbowałem sciągnąć pierwszy lepszy plik z wrzuta.pl
http://c.wrzuta.pl/wv7973/8a2e297f000fb ... .dl.pl.flv
Ale nawet mimo kilku prób nie zaczął się pobierać, podczas gdy gg i tlen cały czas działają a manager PLAYa cały czas jakiś drobny transfer pokazuje (poczta, www)
Faktem jest, że chodzi chyba szybciej, bo jakiś czas temu maksymalny transfer wynosił 40-60kB/s, ale co z tego, skoro nie sciąga w 100%.
witek21

Już od tygodnia niemogłem pobrac tego pliku bo zawsze zatrrzymywał się w tym samym miejscu ale teraz się pobrał :cwaniak: ,<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie rozłączam się z play bo może potem będzie to niemożliwe tylko pobiore 2 plik z którym też miałem problem i jeśli się sciągnie to sie rozłącze i sprawdze jeszcze 3.Jak mi sie uda <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> o tym napisze

[ Dodano: 2009-12-01, 16:44 ]
Niestety 2 sie niepobrał :dobani:

[ Dodano: 2009-12-01, 16:48 ]
Z tym pierwszym plikiem był problem już w tamtym tygodniu i nawet dzisiaj rano jak próbowałem to terz zatrzymał się w tym samym punkcie więc dalej <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co sie dzieje i dlaczego teraz było pobranie możliwe a za drugim razem na innym znowu zawieszka.

[ Dodano: 2009-12-01, 16:52 ]
Jeszcze jedna próba na tym drugim pliku , napisze czy sie powiodła
W I T E K
play4you2
Pracownik operatora

Post autor: play4you2 »

Przypominam szanownym użytkownikom, o temacie założonym przez ja.michal. Zaprasazam do merytorycznej dyskusji. Zamieściłem tam już kilka istotnych informacji. Przypominam link: http://www.bez-kabli.pl/v...p=232628#232628

Pzdr.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
witek21

Już się człowiek cieszył,znowu to samo zawiesiło sie dokładnie w tym samym punkcie
jutro ide osobiscie do playa :strzela:
W I T E K
Morti
Użytkownik forum

ech... widzę że linki zamieszczasz tak samo jak play net udostępnia, prawie że działa, odnosi się do forum, ale po raz drugi nic z niego bo nie funkcjonuje jak należy. Po drugie zapytałem o to ja w swoim jednym z poprzednich postów i jeszcze jedna osoba też pytała o to samo i zostało to zignorowane, mianowicie: przytoczyłeś przykład że część obecnych tu osób która zgłaszała problem już go nie ma, bo się u nich poprawiło, proszę bardzo wskazać mi chociaż jedną taką osobę skoro tak twierdzisz.
Leszek66
Użytkownik forum

Post autor: Leszek66 »

Nie ma merytorycznych odpowiedzi w tym temacie i nie będzie. Jest tylko mydlenie oczu przez konsultantów i wazalina moderatorów.Nikt nie oczekiwał naprawy jak skinienie czarodziejską różdżką. ale przynajmniej jakichś efektów lokalnych, Jeśli nie tego to jakichs informacji jakie są prowadzone prace i gdzie, skoro mamy już przedstawicieli firmy. Ale można było zobaczyć tylko dobrą mine przy kiepskiej grze.
play4you2
Pracownik operatora

Post autor: play4you2 »

Morti, jest ponad 30 stron tematu. Nie pamiętam dokładnie w którym miejscu są te osoby, jednak są, gdyż sam je widziałem. Nadmienię również, że powiedziałem o osobach, którym usługa sie poprawiła, co nie oznacza, że całkowicie zostało wszystko naprawione. Pozwól, że na tej wypowiedzi skończę ten temat. Pzdr.

Co do linkowania, zależy mi na sesnownych wyjaśnieniach, które coś wnoszą do dyskusji. Nie twierdzę, że nie można pisać negatywnie o naszej usłudze, takie opinie jak również wspomniałem, także szanujemy. Chodzi tylko o monotemtyczność postów. Wiele razy już odpowiadałem na te same zarzuty, więc dlatego postanowiłem od tej chwili skupić się na pomocy dla Was, niż na wdawaniu się w dyskusje, które nie wniosą nic, abym mógł Wam pomóc. Każdy ma prawo do własnej opinii i zdania i ja to szanuję i przy tym pozostańmy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników i ponownie zapraszam do naszej dyskusji na "tamtym" temacie.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
vidala
Stały użytkownik forum

Post autor: vidala »

Jeśli chodzi o zapalanie się niebieskiej diody (WCDMA) to dzieje sie to z reguły gdy jestem "bezczynny" w necie. Podczas pobierania pliku mam zieloną diodę (HSDPA) i gdy dojdzie do zamrożenia aktywność w sieci staje się bezczynna wobec tego przechodzi na WCDMA, gdy jednak w czasie pobierania mam na przykład włączony strumień radia internetowego, cały czas jest HSDPA, mimo to nadal występuje zamrożenie pobierania.
Awatar użytkownika
plum
Stały użytkownik forum

Post autor: plum »

Skomentuje to wkońcu Ktoś czy przejdzie obok jak na poprzedniej stronie ?

...aaa
Jest jeszcze jedna sprawa Szanowni PlayKonsultanci !
jak również przeglądania stron www ponieważ jak juz to wyżej wyjaśniłem nie każda strona ma minimalne rozmiary więc w przypadku np. otwierania obrazka o wadze 1 megabajta otwiera się on do np. 1/3 swojego rozmiaru.Wtedy zamiast np. domu na obrazku widzimy tylko jego dach....
I jak to się ma do słów Pana :
YaHooo pisze: A ja Wam mówię przeczytajcie umowy które podpisujecie. W umowie nie ma żadnego zapisu o gwarantowanej prędkości, dostępności wszystkich plików do ściągania, oraz bezawaryjności łącza 24h/dobę 365 dni w roku, ani o naprawie usterki w kilka godzin od zgłoszenia. Masz tylko dostęp do internetu. Wiem, że to może nieco dziwnie brzmi, ale ze strony prawnej wszystko jest ok.
W tym przypadku ja tu widze połowiczny dostęp...chyba,że satysfakcjonuje Cię już sama migająca dioda na modemie...
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
Morti
Użytkownik forum

Ech, zaraz usłyszysz, że przecież dostęp to dostęp a ściąganie to ściąganie. To tak jak kupować samochód żeby sobie w nim posiedzieć na parkingu tylko. Ale takie właśnie nielogiczne tłumaczenie jest teraz wymówką nr 1
djdavemix

Tak żartobliwie:
Jeśli dioda świeci światłem ciągłym kolorem powiedzmy niebieskim jesteś połączony z siecią.
I jeśli nic poza tym nie działa nie powinno być rozczarowań - w końcu połączenie jest aktywne co gwarantuje operator.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Leszek66 pisze:Jest tylko mydlenie oczu przez konsultantów i wazalina moderatorów.
Leszek66, przeginasz. :nienie:
Nikt Ci nie karze siedzieć na tym forum.
Nie podoba się to :papa:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

plum pisze:W tym przypadku ja tu widze połowiczny dostęp...chyba,że satysfakcjonuje Cię już sama migająca dioda na modemie...
Nie mówię, że mnie satysfakcjonuje. Mówię pod względem prawnym jak wygląda sytuacja.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Post autor: marcin7911 »

:cisza: Ludzie piszcie w końcu te zgłoszenia do boku zamiast tutaj smucić. To jedyna nasza szansa inaczej Wielkanoc nas zastanie zanim rozkminią co się sypło.
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
obiwan04
Użytkownik forum

Post autor: obiwan04 »

marcin7911 pisze::cisza: Ludzie piszcie w końcu te zgłoszenia do boku zamiast tutaj smucić. To jedyna nasza szansa inaczej Wielkanoc nas zastanie zanim rozkminią co się sypło.

Ależ my to robimy, tylko irytuje nas fakt, że dostajemy cały czas takie same odpowiedzi a nic się sprawa nie posuwa do przodu.

[ Dodano: 2009-12-01, 23:01 ]
Ściągam przez program p2m i działa bez zarzutu, sprawdziłem pierwszy lepszy link z hotfile... i ścina tak jak ścinało :/

Ludzie można dostać załamania nerwowego, robiąc projekty na szkolne zaliczenia nie mogąc ściągnąć potrzebnych materiałów ;/
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

obiwan04 pisze:Ależ my to robimy, tylko irytuje nas fakt, że dostajemy cały czas takie same odpowiedzi a nic się sprawa nie posuwa do przodu.
Chcesz w 5 min odpowiedź i rozwiązanie problemu.
Wyluzuj trochę.
Mi (z winy TP bo system siadł) wywaliło umowę całkowicie z systemu neo zniknęło - nie lamentowałem tylko czekałem (5 miesięcy).
Poszło coś po przewodach i spaliło modem ADSL w routerze. Czekałem na wykonanie gwarancji 5 tygodni - nie lamentowałem.

[ Dodano: 2009-12-01, 23:08 ]
Próbowaliście z radiem internetowym w tle? Streaming działa?
Opere z włączoną opcją Turbo próbowaliście?
obiwan04
Użytkownik forum

Ale Ty nie jesteś mną, na pewno 5 miesięcy nie zamierzam czekać.

Wolałbym czekać tydzień, dwa i dostać jakąś konkretną odpowiedź a nie cały czas to samo..

[ Dodano: 2009-12-01, 23:09 ]
Tak próbowałem, nie działa.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

obiwan04 pisze:Wolałbym czekać tydzień, dwa i dostać jakąś konkretną odpowiedź a nie cały czas to samo..
Marudzenie i spamowanie w koło coś da?
obiwan04
Użytkownik forum

Tak.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Uzasadnienie proszę.
obiwan04
Użytkownik forum

Irytują mnie wpisy pracowników Play, w których praktycznie co chwilę podkreślają "tak wiemy, jesteśmy tutaj dla was, staramy się" itp.

A jak tutaj można mówić o jakimkolwiek staraniu się skoro inni dostają tą samą wiadomość kilka razy, tyle że z inna osoba się pod tym podpisuje. Ja też mogę powiedzieć, że wiem iż jest usterka w sieci Play, i to sprawi że wszyscy w koło będą spokojniejsi?

Pisanie, że nie podajemy pełnych informacji, otóż to kłamstwo bo wiele osób podało bardzo, ale to bardzo konkretne informację, kilka osób zobrazowało problem jaki u nich występuję nagrywając filmiki.. i co? Dostali odpowiedź żeby podali adres do pliku, którego chcą ściągnąć, chociaż go podali.

To powoduję, że ludzie zaczynają się denerwować i irytować.. Ale oczywiście, zaraz zostane "zjechany" bo nie mam prawa narzekać...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Jak co 2 post taki sam piszesz to co mają odpisywać. Naprawienie usterki sieci komórkowej to nie kupno bułek.

Nadal nie napisałeś i nie uzasadniłeś czy to pisanie i narzekanie coś da. :cfaniak:
obiwan04
Użytkownik forum

W sumie to po co mam tutaj pisać skoro wiadomo, że usterki nie usuną prędko (lub w ogóle) więc nie warto klawiatury marnować. Pozdrawiam wszystkich i odradzam wam sieć Play :)
Zablokowany