router do anteny radiowej?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
futrzak
Początkujący użytkownik forum

router do anteny radiowej?

Post autor: futrzak »

nie wiem czy w ogóle jest coś takiego ale szukam urządzenia które rozdzielało by mi sygnał z internetu dokładniej z anteny radiowej na dwa komputery ("kablem" sieciowym)

coś ala router którego używają użytkownicy Neostrady którzy rozdzielają sobie sygnał na kilka komputerów i chodzi mi o coś takiego by nie trzeba włączać obu komputerów by działał internet np na którymś z nich

bo obecnie mam tak że jak brat chce włączyć neta to najpierw musi mój komputer włączyć bo u mnie jest karta radiowa

dzięki z góry
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: router do anteny radiowej?

Post autor: morion »

ovislink 5460
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ikw »

Awatar użytkownika
sloniu219
Stały użytkownik forum

Post autor: sloniu219 »

Moje pytanie jest proste jak go podłacze pod zewnetrzną antene to czy rozporwadzi mi sygnał po całym mieszkaniu. Zasieg mam przy oknie a chciałbym miec tez wgłab mieszkania.
poprosty zycie / Dell Latitude C610
futrzak
Początkujący użytkownik forum

Post autor: futrzak »

no fajnie dzięki a mógłby mi ktoś powiedzieć w jakim trybie musi on działać oraz czy muszę to zgłaszać swojemu administratorowi by coś odblokował ?
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ikw »

w trybie klient. jak powiesz adminowi ze masz zamiast karty apeka to on juz bedzie wiedzial co z tym fantem zrobic. No i nie wiem czy on wie ze ty rozdzielasz lacza na dwa kompy...bo nieraz sobie tego nie zycza a jak tak no to sie za to placi. Takze moze nie wspominaj ze masz router.
ODPOWIEDZ