router do anteny radiowej?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router do anteny radiowej?
nie wiem czy w ogóle jest coś takiego ale szukam urządzenia które rozdzielało by mi sygnał z internetu dokładniej z anteny radiowej na dwa komputery ("kablem" sieciowym)
coś ala router którego używają użytkownicy Neostrady którzy rozdzielają sobie sygnał na kilka komputerów i chodzi mi o coś takiego by nie trzeba włączać obu komputerów by działał internet np na którymś z nich
bo obecnie mam tak że jak brat chce włączyć neta to najpierw musi mój komputer włączyć bo u mnie jest karta radiowa
dzięki z góry
coś ala router którego używają użytkownicy Neostrady którzy rozdzielają sobie sygnał na kilka komputerów i chodzi mi o coś takiego by nie trzeba włączać obu komputerów by działał internet np na którymś z nich
bo obecnie mam tak że jak brat chce włączyć neta to najpierw musi mój komputer włączyć bo u mnie jest karta radiowa
dzięki z góry
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Re: router do anteny radiowej?
Moje pytanie jest proste jak go podłacze pod zewnetrzną antene to czy rozporwadzi mi sygnał po całym mieszkaniu. Zasieg mam przy oknie a chciałbym miec tez wgłab mieszkania.
poprosty zycie / Dell Latitude C610
-
- Początkujący użytkownik forum
no fajnie dzięki a mógłby mi ktoś powiedzieć w jakim trybie musi on działać oraz czy muszę to zgłaszać swojemu administratorowi by coś odblokował ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
w trybie klient. jak powiesz adminowi ze masz zamiast karty apeka to on juz bedzie wiedzial co z tym fantem zrobic. No i nie wiem czy on wie ze ty rozdzielasz lacza na dwa kompy...bo nieraz sobie tego nie zycza a jak tak no to sie za to placi. Takze moze nie wspominaj ze masz router.