Yep, można - przetrenowane na sobie samymbamboocha pisze:Podobno można wymienić kartę sim na "dualna" za darmo i wystarczy się zaopatrzyć w modem CDMA aby śmigać na w miarę normalnym necie?

Moderator: Moderatorzy
Yep, można - przetrenowane na sobie samymbamboocha pisze:Podobno można wymienić kartę sim na "dualna" za darmo i wystarczy się zaopatrzyć w modem CDMA aby śmigać na w miarę normalnym necie?
2w1 AnyData ADU635-WA !!!bamboocha pisze:A jaki modem CDMA albo GSM/CDMA polecacie?
Czyli wyciagasz maximum,Ty masz podpisana umowe bezterminowa?John82 pisze:Ja mam w odleglości 500m i predkośc CDMA wynosi średnio 2,8Mb/sA nie jak w EDGE 150Kb/s
![]()
Polecam
Maximum to jest teoretycznie 3,1Mb/s . A unmowę mam na czas nieokreślony ale w Multimo .(działa po Orange)Czyli wyciagasz maximum,Ty masz podpisana umowe bezterminowa?
Można na Allegro kupić za 300zl. Karta powinna dzaiałać ale tylko w GPRS,EDGE I HSDPA . Bo on nie ma modułu CDMAbamboocha pisze:To dobrze bo gdzieś czytałem ze jakiś modem ma gprs/umts i cdma bez edge. Ale jak tak to super tylko szkoda ze ten modem taki drogi... 400zl to trochę dużo, 200-250zl jeszcze mógłbym dać bez problemu. A tak to muszę poczekać z miesiąc lub dwa.
A dualna karta bez problemu będzie działać mi w XU870??
Możliwość zawsze jest, ale branie kolejnego kontraktu może pociągnąć za sobą konieczność wpłaty depozytu w kwocie 300zł.broker2004 pisze:a ja mam pytanie takowe... Czy jeśli teraz mam na próbę Axesstela w orange freedompro to po jego oddaniu mogę również wziąść na kolejną próbę teraz modem Adu w ofercie orange free optimum za 75 zł abonamentu?:) Lub jeszcze lepiej... Czy przed końcem tej obecnej póby mogę zawrzeć kolejną umowę ( z możliwością rezygnacji po miesiącu) w orange free?? Kombinuję tak straszliwie dlatego że:
-3 giga to kicha
-nie mam pewnosc czy adu-635 będzie miał tak samo dobry zasięg, czy ewentualnie po zakupieniu anteny będzie chodził porównywalnie jak axesstel... Bo jak nie to te 7 czy 8 giga i tak mi nie przyda się...
-jeśli się adu-535 by nie sprawdził a ja zrezygnuję z Axesstela to przy zawieraniu nawej umowy (zmienily sie ceny modemow w tym miesiacu) bede musial zaplacic o 200 zł wiecej za modem niż poprzednio:/
Więc jak to jest?:)
P.S. Chciałem wymienić teraz ten modem Axesstel na Anydata na 1 dzień ale się nie zgodzili...
Freedom to usługa ADSL po kablach (podobna do neostrady).Biurowiec pisze:Freedom ma ten plus, ze tam nie ma limitu predkosci (czyli dziala do 3.6Mbps)
Dokladnie o tym wiem. Odnosilem sie do poprzednich postow, gdzie pisano wlasnie o freedom pro i free. Co do freedomu, to wiem tyle ze w tym tygodniu dali nowy cennik.wojteks pisze:[....]
Freedom to usługa ADSL po kablach (podobna do neostrady).
Freedom Pro to CDMA
Free to net mobilny przez GSM/UMTS/CDMA w zależności od abonamentu
adamo1224 pisze:valadi07, Witaj Valdi,niedawno pisalem do Ciebie co do udostepnienia polaczenia konsoli modemem adu 635 wa,jakos mi to nie wychodzi,mam dwa pytania,co trzeba wpisac w konsoli w default ruter i czy w tym programie proxy trzeba cos ustawiac? robie tak-lacze sie modemem adu w aplikacji z orange w wcdma,wlaczam proxy w trybie konsole na start,konsola widzi ip a nie widzi sygnalu z internetu,czy jest konieczne moze wpisanie tego portu w przegladarce firefox? Nie za bardzo sie na tym znam bo mam kompa praktycznie do poczty i do udostepniania polaczenia konsoli,bardzo prosze o odp,dzieki i pozdrawiam,wszystko w karcie sieciowej i konsoli wpisalem tak jak napisales,pozdro
Spokojnie wystarczy 1 antena podłączona do jednego ze złącz. Diversity przy antenie zewnętrznej jest bez znaczenia.kshaq6 pisze:chce sobie kupić dwie anteny gdyż mam modem przy oknie PCV i tłumi już słaby zasięg moje odczyty to EVDO 95dbm i diversity 98dbm
Już 15002900 razy było pisane - nie polepszy,to jest diversity !Oficer pisze:A właśnie ciekawi mnie czy druga antena by polepszyła zasięg
Nie bardzo. Upload i download wymagają nadawania a to zapewne tylko jedno z wyjść antenowych zapewnia. jedno złącze jest RX/TX a drugie (diversity) jest tylko RX.ja.michal pisze:wtedy powinno lecieć download na jednej a upload a drugiej
Leżęja.michal pisze:i wtedy powinno lecieć download na jednej a upload a drugiej
I tu trzeba rozróżnić up/download i up/downlinkwojteks pisze:Upload i download wymagają nadawania
Będziesz musiał pójść do salonu, wymienić kartę sim na tzw. "dualną".czarenty6587 pisze:Nie wiecie jak to jest jak się przedłuża umowe z Orange Frre Standart na Orange Free Optimum.