problem z download, play online, huawei E156g
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: problem z download, play online, huawei E156g
a gdzie się podziali "Panowie Playowie"? Ewakuację im zarządzili? okręt już tonie?:D
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak się na nich wyżywaliście i tak po nich jeździliście jak po łysej kobyle (tak jak by to była ich wina), że poszli na urlopberyl303 pisze:a gdzie się podziali "Panowie Playowie"?

[mod]
Nie mogłem się powstrzymać.

[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ciekawe, czy dostali dodatek za pracę w niebezpiecznych warunkachBliSki pisze:poszli na urlop![]()

[mod]
Tak samo ja

[/mod]
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Ja powiem kochanym forumowiczom tak, Play na 99% nie naprawi tego problemu do 7 Grudnia, będziemy się z tym męczyć jeszcze jakiś czas.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Fort Minor & LINKIN PARK & Dead By Sunrise
Ciekawe czy my dostaniemy dodatek od Play jako beta testerzy sieciYaHooo pisze:Ciekawe, czy dostali dodatek za pracę w niebezpiecznych warunkach

-
- Użytkownik forum
No dobrze, ale skoro PLAY się przyznaje do usterki w sieci uniemożliwiającej pobieranie plików, to to chyba ułatwia rozwiązanie umowy?
- mart1nof
- Początkujący użytkownik forum
Może my narzekamy i marudzimy, a powinniśmy zamilknąć w zachwycie: oto jesteśmy świadkami i uczestnikami testowania nowego internetu, nastania nowej ery. Gdzie nie ma miejsca dla piratów i ściągania ** Zabronione **. Wszyscy będą siedzieć grzecznie i listy sobie pisać. A połączenia z dużym przesyłem odejdą w przeszłość bo po co to komu. Internet trafi do wszystkich bo przecież dla każdego w tym paśmie się znajdzie miejsce...
Myślę ze to jakiś przełom technologiczny. Tylko nie chcą na razie tego nagłaśniać, żeby Nobla dostać...
Myślę ze to jakiś przełom technologiczny. Tylko nie chcą na razie tego nagłaśniać, żeby Nobla dostać...
- plum
- Stały użytkownik forum
Cwane lisymart1nof pisze:Uprzejmie informujemy, że w wyniku prac modernizacyjnych mogą pojawiać się pewne niedogodności w korzystaniu z Play Online.

W postach wcześniej podałem ten sposób informowania abonentów o awarii to go pochwycili

Widać siedzą tu na forum częściej niż nad rozwiązaniem tej usterki.
[ Dodano: 2009-12-05, 09:40 ]
Przyznają się do hmmm ahahahhah .... modernizacji,a to różnica która ich ratuje przed podjęciem pewnych kroków przez dotychczasowych i również nowych abonentów,choć po tym całym zamieszaniu,które wokół tego się rozkręca,stracą pewnie i tych nowych.beryl303 pisze:No dobrze, ale skoro PLAY się przyznaje do usterki w sieci uniemożliwiającej pobieranie plików, to to chyba ułatwia rozwiązanie umowy?
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
-
No i co teraz już nigdy nie będę mógł nic ściągnąć kiedy to wróci do normy ?
-
Haha bujna wyobraźniamart1nof pisze:Może my narzekamy i marudzimy, a powinniśmy zamilknąć w zachwycie: oto jesteśmy świadkami i uczestnikami testowania nowego internetu, nastania nowej ery. Gdzie nie ma miejsca dla piratów i ściągania ** Zabronione **. Wszyscy będą siedzieć grzecznie i listy sobie pisać. A połączenia z dużym przesyłem odejdą w przeszłość bo po co to komu. Internet trafi do wszystkich bo przecież dla każdego w tym paśmie się znajdzie miejsce...

-
- Guru bezprzewodowy
To ja jestem ufoludkiem w takim razie, jakoś mi ten problem nie przeszkadza.karni4 pisze: Haha bujna wyobraźnia
Spokojnie można pobierać pliki z wykorzystanie menażerów np. DownThemAll.
Tylko dla niektórych jest problem w tym, że RS itp nie obsługuje wznawiania.
Widzę, że nie wszyscy pamiętają 0202122 gdzie potrafiło zerwać połączenie przy 90%.
Jakoś lamentów wtedy nie było, można było sobie poradzić. Pobierałem ostatnio sterowniki do drukarki, przerwało spokojnie sobie wznowiłem pobieranie

-
- ### BAN ###
Dziś przyjechał do mnie brat, którego kiedyś namówiłem, żeby wziął internet w PLAY. Podczas rozmowy wyszło na jaw, ze od tygodnia jego żona nie może wejść na naszą klasę, a on nie może pobrać poczty z onet.pl.
Testy wykazały, że z jego kartą - jego modemem, moim modemem, czyli w różnych konfiguracjach na moim notebooku i jego następuje zamrażanie ładowania serwisu nasza-klasa.pl, nie można też odebrać poczty z onet.pl. Nowością jest to, że u niego następuje od tygodnia częste rozłączanie z siecią, najczęściej tuż po połączeniu, trzeba próbować kilka razy zanim połączenie zostanie trwale ustanowione.
Na mojej karcie z moim i jego modemem działa nasza-klasa i pobieranie poczty. Jednak zarówno u niego jak i u mnie nie działa pobieranie plików.
Mamy różne modemy, różne karty, nie mogą być z jednej serii, gdyż brat wziął PLAY z roczna różnicą. Ja mam 5GB on 10GB gdyż ma również u nich telefon. On nigdy nie wykorzystywał limitu transferu danych.
Można z tego wyciągnąć logiczne wnioski. Problem nie dotyczy kart, nie dotyczy modemów, nie dotyczy komputerów, więc wina nie leży w żaden sposób po stronie użytkownika.
Problemem jest sieć PLAY, wina leży po ich stronie i ma związek z numerami przypisanymi do kart.
Testy wykazały, że z jego kartą - jego modemem, moim modemem, czyli w różnych konfiguracjach na moim notebooku i jego następuje zamrażanie ładowania serwisu nasza-klasa.pl, nie można też odebrać poczty z onet.pl. Nowością jest to, że u niego następuje od tygodnia częste rozłączanie z siecią, najczęściej tuż po połączeniu, trzeba próbować kilka razy zanim połączenie zostanie trwale ustanowione.
Na mojej karcie z moim i jego modemem działa nasza-klasa i pobieranie poczty. Jednak zarówno u niego jak i u mnie nie działa pobieranie plików.
Mamy różne modemy, różne karty, nie mogą być z jednej serii, gdyż brat wziął PLAY z roczna różnicą. Ja mam 5GB on 10GB gdyż ma również u nich telefon. On nigdy nie wykorzystywał limitu transferu danych.
Można z tego wyciągnąć logiczne wnioski. Problem nie dotyczy kart, nie dotyczy modemów, nie dotyczy komputerów, więc wina nie leży w żaden sposób po stronie użytkownika.
Problemem jest sieć PLAY, wina leży po ich stronie i ma związek z numerami przypisanymi do kart.
-
Kurcze fele...
Dopiero niedawno trafiłem na to forum...i pocieszające jest że nie jestem sam...
Playa mam już drugi rok i powiem że kiedyś takie jaja z pobieraniem zdarzały się sporadycznie...Nawet 3 m-ce temu zmieniłem modem z tej nieszczęsnej Toshiby co kiedyś ludziom wciskali na E156G i dalej kaszana była... to znowu pożyczyłem E220 od dziewczyny i fakt chodziło lepiej przez jakiś czas...A obecnie od ładnych kilku dni wszystko stoi na 20-30%!!! Nie idzie nic pobrać!!!
OK niski abonament 45 zł 10GB limitu który wypala się jałowo próbując cokolwiek pobrać!!!
Upośledzona ta sieć...a szkoda bo liczyłem na jakąś alternatywę...
Teraz to już tylko czekać na POLSAT i jego internet który ma nas przywitać w marcu...Jak tak dalej będzie to Do Widzenia Play...Jak na razie wszystkim znajomym odradzam tego operatora!!!
Osobiście uważam że lepiej już wyskoczyć za 100PLN na jakieś stabilne łącze niż siwieć i tracić nerwy z Playem...
Jak nic nie zmienią to sajonara play!!!
Dopiero niedawno trafiłem na to forum...i pocieszające jest że nie jestem sam...
Playa mam już drugi rok i powiem że kiedyś takie jaja z pobieraniem zdarzały się sporadycznie...Nawet 3 m-ce temu zmieniłem modem z tej nieszczęsnej Toshiby co kiedyś ludziom wciskali na E156G i dalej kaszana była... to znowu pożyczyłem E220 od dziewczyny i fakt chodziło lepiej przez jakiś czas...A obecnie od ładnych kilku dni wszystko stoi na 20-30%!!! Nie idzie nic pobrać!!!
OK niski abonament 45 zł 10GB limitu który wypala się jałowo próbując cokolwiek pobrać!!!
Upośledzona ta sieć...a szkoda bo liczyłem na jakąś alternatywę...
Teraz to już tylko czekać na POLSAT i jego internet który ma nas przywitać w marcu...Jak tak dalej będzie to Do Widzenia Play...Jak na razie wszystkim znajomym odradzam tego operatora!!!
Osobiście uważam że lepiej już wyskoczyć za 100PLN na jakieś stabilne łącze niż siwieć i tracić nerwy z Playem...
Jak nic nie zmienią to sajonara play!!!

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Człowieku, ja jak i pewnie inni użytkownicy PLAY online chcemy NORMALNEGO internetu. Nie tylko są problemy z pobieraniem plików, nie można oglądnąć filmiku na YT, pogadać na skype, pobrać update do gier... ŻENADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!marens pisze:To ja jestem ufoludkiem w takim razie, jakoś mi ten problem nie przeszkadza.
Spokojnie można pobierać pliki z wykorzystanie menażerów np. DownThemAll.
Tylko dla niektórych jest problem w tym, że RS itp nie obsługuje wznawiania.
Może Tobie to nie przeszkadza, ale kogo to interesuje.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2009-12-05, 10:58 przez Tomekm91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Witam,
Mam podobny problem. Żeby było śmieszniej w międzyczasie namówiłem innych ludzi na playonline, czego serdecznie żałuję.
Napisalem kilka maili do obsługi klienta, ale odpowiedziały mi tylko roboty w stylu "przyjęto, przekażemy, odpowiemy".
Moim zdaniem Play osiągnęło pułap iluś tam użytkowników i skala ich obsługi i liczba problemów przerosła ich. Pamiętam czasy 1997-1999, kiedy PLUS GSM nie miało jeszcze 1 mln użytkowników i połączenia do obsługi klienta były bezpłatne.
Uważam, że akcja marketingowa przerosła oczekiwania i pojemność sieci.
Wcześniej była sytuacja, że miałem zasięg WCDMA i pełną prędkość tj. 384 kbs a teraz mam zasięg HSDPA i prędkość 130 kbs.
Wkładam kartę mbank mobile do tego samego modemu i licznik prędkości pokazuje górne osiągi modemu, czyli ponad 3100 kbs (to ok. 23 razy szybciej!!!!)
Moje pytanie jest retoryczne i brzmi: Czy w związku z tym konfiguracja mojego modemu albo komputera jest zła????
P.S. Zarejestrowałem się jako tester Cyfrowego Polsatu HSPA+ i czekam na dostawę, czego i Szanownym Forumowiczom życzę!
Mam podobny problem. Żeby było śmieszniej w międzyczasie namówiłem innych ludzi na playonline, czego serdecznie żałuję.
Napisalem kilka maili do obsługi klienta, ale odpowiedziały mi tylko roboty w stylu "przyjęto, przekażemy, odpowiemy".
Moim zdaniem Play osiągnęło pułap iluś tam użytkowników i skala ich obsługi i liczba problemów przerosła ich. Pamiętam czasy 1997-1999, kiedy PLUS GSM nie miało jeszcze 1 mln użytkowników i połączenia do obsługi klienta były bezpłatne.
Uważam, że akcja marketingowa przerosła oczekiwania i pojemność sieci.
Wcześniej była sytuacja, że miałem zasięg WCDMA i pełną prędkość tj. 384 kbs a teraz mam zasięg HSDPA i prędkość 130 kbs.
Wkładam kartę mbank mobile do tego samego modemu i licznik prędkości pokazuje górne osiągi modemu, czyli ponad 3100 kbs (to ok. 23 razy szybciej!!!!)
Moje pytanie jest retoryczne i brzmi: Czy w związku z tym konfiguracja mojego modemu albo komputera jest zła????
P.S. Zarejestrowałem się jako tester Cyfrowego Polsatu HSPA+ i czekam na dostawę, czego i Szanownym Forumowiczom życzę!
Internet to nie tylko śmieci, to także duży pozytek dla ludzkości...
-
- ### BAN ###
Kilka minut temu zadzwoniła do mnie miła pani z PLAY, w związku z tym, że rozwiązałem umowę. Zapytała mnie czy na pewno chcę zrezygnować, na co ja jej, że na pewno... a potem odpowiedziałem dlaczego. Na co ona, że powinienem wymieć kartę, więc uświadomiłem ją, że czytałem o problemie na różnych forach i wymiana karty zupełnie nic nie daje. Nie była zachwycona, gdyż nie przekonała mnie do pozostania z PLAY, wiec tylko potwierdziła rezygnację, ale jak się okazało będę wolny dopiero od 20 stycznia 2010r.
Co do uwagi, że to może być wina blokowania adresów IP. Nie może! Od zawsze mam IP przydzielane dynamicznie, co od zawsze pozwalało pobierać mi pliki np. z rapidshare bez czekania, gdyż wystarczyło się rozłączyć i ponownie połączyć by móc pobierać pliki bez czekania gdyż zmieniało się IP.
Uprzedzam ewentualne sugestie co do rapidshare.
Nie działa (nie dotyczy wszystkich) pobieranie jakichkolwiek plików z dowolnych serwerów, u mnie o rozmiarze większym niż 10 MB.
Nie można (nie dotyczy wszystkich) załadować strony www.nasza-klasa.pl.
Nie można (nie dotyczy wszystkich) pobrać poczty z onet.pl.
Co do uwagi, że to może być wina blokowania adresów IP. Nie może! Od zawsze mam IP przydzielane dynamicznie, co od zawsze pozwalało pobierać mi pliki np. z rapidshare bez czekania, gdyż wystarczyło się rozłączyć i ponownie połączyć by móc pobierać pliki bez czekania gdyż zmieniało się IP.
Uprzedzam ewentualne sugestie co do rapidshare.
Nie działa (nie dotyczy wszystkich) pobieranie jakichkolwiek plików z dowolnych serwerów, u mnie o rozmiarze większym niż 10 MB.
Nie można (nie dotyczy wszystkich) załadować strony www.nasza-klasa.pl.
Nie można (nie dotyczy wszystkich) pobrać poczty z onet.pl.
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Skype działa poprawnie ? Mówiąc szczerze praktycznie codziennie rozmawiam z moją siostrą z Włoch przez Skype i wiem co mówię kolego, kiedyś takich problemów nie było, gdy rozmawiam przez jakieś 2min wszystko jest ok, po pewnym czasie Siostra mnie słyszy natomiast ja jej nie.marens pisze:Skype działa poprawnie
U mnie na YT co drugi filmik zatrzymuję się w pewnym momencie i nie idzie dalej, może Ty nie masz takich problemów i powinieneś się cieszyć.marens pisze:YT nie buforuje.
Dodam że sąsiad, który również ma Play Online ma niemal identyczne problemy.
Cóż z tego że mam 18 lat? Chcesz udowodnić że masz więcej ? Nie mam zamiaru się z nikim kłócić sam już tracę troszkę nerwy przez to wszystko.marens pisze:Myślisz że masz 18lat i będziesz wszystkimi sobie tutaj pogrywał, no chyba się pomyliłeś.
Jeżeli Cie w jakiś sposób uraziłem, przepraszam.
Pozdrawiam.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Dobra fotka. Widać że karty różnią się fizycznie.djdavemix pisze:Tak wygląda ewaluacja kart sim z Play (najstarsza od lewej).
Czy do połączenia używasz jakiegoś telefonu (przez bluetooth do Navroad) czy może kabla do PC?djdavemix pisze:Niestety mój Navroad Q1 nie może korzystać z takich akceleratorów.
Nie jestem w stanie pobrać najnowszej AUTOMAPY do testów jak i POI z miplo.
-
Panowie, u mnie teraz przy większości plików ściąganie freezuje i chyba przyłączę się do programu podania IP operatorowi.
Zauważyłem dziwną rzecz - jeżeli ktoś to już napisa ł- sorry za powtórzenie...
Kiedy ściąganie się zamrozi klikam "wstrzymaj", następnie "kontynuuj" i leci dalej... Co prawda plik 200mb zasysam tak na raty bo bez przerwy muszę to rtobić, ale idzie....
Jak skończę- powiem w jakim stanie jest to archiwum. Plik rar, więc jeżeli się rozpakuje- znaczy że plik jest raczej poprawny.
pozdrawiam - elgato
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-12-05, 16:43 ]
My na forum mamy dobry wzrok, nie musisz pisać wyłącznie WIELKIMI literami.
Zauważyłem dziwną rzecz - jeżeli ktoś to już napisa ł- sorry za powtórzenie...
Kiedy ściąganie się zamrozi klikam "wstrzymaj", następnie "kontynuuj" i leci dalej... Co prawda plik 200mb zasysam tak na raty bo bez przerwy muszę to rtobić, ale idzie....
Jak skończę- powiem w jakim stanie jest to archiwum. Plik rar, więc jeżeli się rozpakuje- znaczy że plik jest raczej poprawny.
pozdrawiam - elgato
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-12-05, 16:43 ]
My na forum mamy dobry wzrok, nie musisz pisać wyłącznie WIELKIMI literami.
Ostatnio zmieniony 2009-12-05, 16:44 przez elgato, łącznie zmieniany 1 raz.
live is short - play more..... XBOX
- mart1nof
Podsumowując i mówiąc kolokwialnie Play pali głupa. Obiecali nam dostęp o konkretnej prędkości, próbują teraz ograniczyć jego wykorzystanie. Teraz w ramach "problemów technicznych" i "modernizacji" chcą ogarnąć ten bałagan, zamiast wycofać się z nieudanego przedsięwzięcia.
Czyżby chcieli nas przerobić na emerytów siedzących przed skypem(nie obrażając emerytów)?
Czyżby zniknęła możliwość ściągnięcia najnowszej dystrybucji Linuksa bez siedzenia przed komputerem i wznawiania co chwilę ściągania? Nie mówię już o bzdurnej aktualizacji Gadu-Gadu. Trochę panowie przesadzili...
To wszystko pewnie w imię walki z piractwem, bo przecież na ten temat klauzulka w umowie jest, w rzeczywistości po to by nie dało się wykorzystać swojego łącza w pełni.
Przecież czekają następni klienci.
Czyżby chcieli nas przerobić na emerytów siedzących przed skypem(nie obrażając emerytów)?
Czyżby zniknęła możliwość ściągnięcia najnowszej dystrybucji Linuksa bez siedzenia przed komputerem i wznawiania co chwilę ściągania? Nie mówię już o bzdurnej aktualizacji Gadu-Gadu. Trochę panowie przesadzili...
To wszystko pewnie w imię walki z piractwem, bo przecież na ten temat klauzulka w umowie jest, w rzeczywistości po to by nie dało się wykorzystać swojego łącza w pełni.
Przecież czekają następni klienci.
no good deed goes unpunished
-
- Użytkownik forum
- mart1nof
Prawdę mówiąc to dawno przestało być merytorycznie. Co za różnica kiedy komu co staje.
Niewiele można na to poradzić, ciekaw jestem jednak jak wygląda sprawa rozwiązania umowy...
Co to była za umowa? Czy uznali fakt niedotrzymania warunków? Jeśli nie to co z karą umowną? Rozwiązałeś ją skutecznie?

Niewiele można na to poradzić, ciekaw jestem jednak jak wygląda sprawa rozwiązania umowy...
Co to była za umowa? Czy uznali fakt niedotrzymania warunków? Jeśli nie to co z karą umowną? Rozwiązałeś ją skutecznie?
- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Poczekajmy aż pojawią się przedstawiciele Play'a na forum i w końcu podadzą nam jakieś informacje . Teraz już nie ma sensu pisać, trzeba czekać...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik forum
Umowa jest tak skonstruowana że bez sądu, konsumenckiego i pomocy prawnika raczej nie da rady. Wyraźnie dał to do zrozumienia jeden z konsultantów~dioda swieci,strony chodzą, wszystko OK~. Po złożeniu wypowiedzenia wezwą do zapłaty kary umownej, potem cały cyrk z windykatorem, zanim zdązysz złożyć pozew sadowy wejadą na pobory, może w efekcie sprawa do wygrania, ale ile zdrowia i nerwów...Pojawia się coraz więcei alternatyw dla mobilnego neta. Jeśli do siódmego nie naprawią trzeba jakoś przetrwać. Im więcej wpisów tym wyżej temat jest w rankingach googla. Gdyb moderatorzy jeszcze wypozycjonowali co nieco może udało by się uratować innych co mają ochotę podpisać cyrograf z Playem
- mart1nof
Praca konsultanta polega na tym, żeby konsumentowi wybić z głowy rozwiązywanie umowy.
Kwestia pozostaje taka, że jeśli Play oficjalnie utrzymuje, że ma przedłużające się problemy techniczne, to jest to wystarczający powód do rozwiązania umowy przez klienta. Wtedy żaden sąd nie jest potrzebny, chyba ze Play chce sobie strzelić w stopę.
Oczywiście jeśli przyjąć, że ściąganie plików z sieci i wchodzenie na Naszą Klasę stanowią zasadniczą część korzystania z internetu...
Kwestia pozostaje taka, że jeśli Play oficjalnie utrzymuje, że ma przedłużające się problemy techniczne, to jest to wystarczający powód do rozwiązania umowy przez klienta. Wtedy żaden sąd nie jest potrzebny, chyba ze Play chce sobie strzelić w stopę.
Oczywiście jeśli przyjąć, że ściąganie plików z sieci i wchodzenie na Naszą Klasę stanowią zasadniczą część korzystania z internetu...

-
- Użytkownik forum
A ja się czuję oszukany, bo płacę 80zł za coś co nie działa w 100% dobrze..
-
Do ADMINISTRATORA: Czy miał pan potwierdzenie że ten pan co podawał się za pracownika play rzeczywiście był tym za kogo sie podawał, sprawa jest troche podejrzana, sprawdzał pan go albo co, bo on kazał wysyłac swoje dane i ip i widzę że miał na to wasze przyzwolenie a teraz go niema więc po co mu one były i co to za człowiek?
[ Dodano: 2009-12-05, 23:28 ]
Jutro idę do prawnika który jest moim kolegą z podstawówki i pogadam z nim czy mam w ogóle jakieś szanse na zerwanie umowy na jakichś korzystnych dla mnie warunkach bo podejrzewam że to co robi teraz play a więc świadome i zamierzone utrudnianie korzystania z internetui tuszowanie całej sprawy, lekceważenie zgłoszeń itp. nie jest do końca zgodne z zawartą przeze mnie umową i muszę wiedziec na co mogę sie powołac i żeby to się jakoś w końcu wyjaśniło. Odpisze co mi poradzono
[ Dodano: 2009-12-05, 23:30 ]
Miesiąc czasu a tu dalej to samo. Przestaną oni z nami leciec w kulki bo to już przestaje byś śmieszne.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-12-05, 23:49 ]
Zapraszam do zapoznania się ze słownikiem ortograficznym i zasadami pisowni.
[ Dodano: 2009-12-05, 23:28 ]
Jutro idę do prawnika który jest moim kolegą z podstawówki i pogadam z nim czy mam w ogóle jakieś szanse na zerwanie umowy na jakichś korzystnych dla mnie warunkach bo podejrzewam że to co robi teraz play a więc świadome i zamierzone utrudnianie korzystania z internetui tuszowanie całej sprawy, lekceważenie zgłoszeń itp. nie jest do końca zgodne z zawartą przeze mnie umową i muszę wiedziec na co mogę sie powołac i żeby to się jakoś w końcu wyjaśniło. Odpisze co mi poradzono
[ Dodano: 2009-12-05, 23:30 ]
Miesiąc czasu a tu dalej to samo. Przestaną oni z nami leciec w kulki bo to już przestaje byś śmieszne.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-12-05, 23:49 ]
Zapraszam do zapoznania się ze słownikiem ortograficznym i zasadami pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-12-05, 23:48 przez witek21, łącznie zmieniany 1 raz.
W I T E K
-
- Guru bezprzewodowy
Nie martw się, była to osoba przez nas podstawiona w celu wyłudzenia danych osobowych trolli. Dane zostaną przekazane CIA w celu walki z piractwem.witek21 pisze:Czy miał pan potwierdzenie że ten pan co podawał się za pracownika play rzeczywiście był tym za kogo sie podawał, sprawa jest troche podejrzana, sprawdzał pan go albo co, bo on kazał wysyłac swoje dane i ip i widzę że miał na to wasze przyzwolenie a teraz go niema więc po co mu one były i co to za człowiek?
Tak na poważnie to jak sobie myślisz? Jest to pracownik operatora, znam(y) go nawet z imienia i nazwiska. Dodam, że faktycznie potrafi pomóc w problemach, czego jestem przykładem. Ja po jego interwencji nie mam żadnych podstaw do narzekania. Było to zanim pojawił się tutaj.
-
- ### BAN ###
Mój brat, który też jest klientem PLAY nie może wejść na nasza-klasa.pl gdyż następuje zamrożenie ładowania serwisu, co więcej od 25 listopada nie może też pobrać poczty z onet.pl.Oczywiście jeśli przyjąć, że ściąganie plików z sieci i wchodzenie na Naszą Klasę stanowią zasadniczą część korzystania z internetu...
Sprawdzałem jego modem, kartę, komputer i nie tutaj tkwi problem.
Co do wypowiedzi moderatorów i administratora to dobitnie już pokazali, że trzymają stronę operatora PLAY. Możliwe, że forum jest przez PLAY sponsorowane, takie przynajmniej można odnieść wrażenie. Najpewniej wątki poświęcone PLAY w końcu znikną z tego forum, przykładem niech będzie przeniesienie ich do HP.
- grzegorzTST
- Stały użytkownik forum
Myślę, że na forum dużo się mówi o tej sieci, bo w tej chwili jest ona jedną z najlepszych w Polsce. Nie pisałem, że najlepszą chociaż powinienem. Po mimo, iż Play jest najnowszą siecią w Polsce, posiada już zasięg 3,5G w telefonach komórkowych, tanie połączenia i smsy, no i co najważniejsze dobry i tani internet GSM. Używam modemu Huawei E160 (z sieci o2) z kartą z Play i wszystkie strony się szybko ładują i nie mam problemu z pobieraniem plików. Co do strony nasza-klasa ładuje się szybko i również bez problemów. Może po prostu trzeba przeinstalować system w komputerze, bądź też niech spróbuje z inną kartą sim również z sieci Play. Być może jest coś nie tak właśnie z kartą. Miałem taki problem w swojej N97, po wyjechaniu po za miasto telefon gubił sieć. Wymieniłem kartę sim na nową w salonie Playa i wszystko śmiga jak należy.CB_reaktywacja pisze:Co do wypowiedzi moderatorów i administratora to dobitnie już pokazali, że trzymają stronę operatora PLAY. Możliwe, że forum jest przez PLAY sponsorowane, takie przynajmniej można odnieść wrażenie. Najpewniej wątki poświęcone PLAY w końcu znikną z tego forum, przykładem niech będzie przeniesienie ich do HP.
grzegorzTST