YaHooo pisze:To widzę, że coś w Białym słabo śmiga Plus...
Jeśli śmiga 3 Mbps tak jak masz w sygnaturze, to i tak całkiem nieźle

ja w większości lokalizacji - na przeróżnych modemach - wyciągam zazwyczaj max 1.5 Mbps, a w miejscach na których szczególnie mi zależy potrafi być nawet połowa tego

ech...
ja.michal pisze:guteq, co powiesz na MC8700?

Jeszcze lepszy sprzęt

nic tylko wyskoczyć z kilkuset dolców, zapakować w laptopa i... w każdej sieci HSPA+ w PL można śmigać
Patryk pisze:Marnuje się zarówno te 20 MHz,jak i 3/4 (jak nie wiecej) pasma uplinku w FDD...no ale cóż,UMTS został pomyślany przede wszystkim jako system telefonii.
Uplink w FDD przeboleję

jest choć trochę używany, ale te 20 MHz leży odłogiem aż przykro patrzeć... a można by było "wywłaszczyć" ekipę W3+P4 z tych nieużywanych pasm i wylicencjonować cały ten ciągły blok na jedno solidne LTE - a chętnych pewnie była cała kolejka. Tym bardziej, że w zasadzie żadnych implementacji TDD w paśmie 2100MHz nie widać (chyba żeby liczyć chińskie TD-SCDMA) i widoków na takowe brak. Ech, można sobie pomarzyć...
szalony pisze:Ja mialem dylemat brac modem hspa+
Ja zaczynam wątpić w słuszność wydania 4 stów na mojego Huawei'a E1820... HSPA+ jak dotąd nie napotkałem, a sam modem jest solidnie okulawiony (ma tylko pasmo 2100 MHz dla UMTSu) - tymczasem jego "starszy brat" E182E jest znacznie lepszy (4 pasma dla UMTSu).