WAŻNE PYTANIA O TERMINAL LUB TEL
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
WAŻNE PYTANIA O TERMINAL LUB TEL
Witam serdecznie.
Mam kilka pytan dotyczacych internetu. Posiadam laptopa i chcialbym korzystac z internetu. <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mam problem z tym co wybrac czy BLUECONNECT czy iPlus.
1. Czy iPlus SIMDATA (pre-paid) to predkosc tylko i wylacznie GPRS?
2. Czy mozna zakupic aktywacje np. w Blueconnect bez terminala sama karte SIM i korzystac przez telefon 6280. Dzwonilem do BOK i powiedziano mi ze mozna korzystac tylko przez terminal bo przez telefon jest naliczanie za kazde 100kB. Czy jest to prawda?
Bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi...
Mam kilka pytan dotyczacych internetu. Posiadam laptopa i chcialbym korzystac z internetu. <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mam problem z tym co wybrac czy BLUECONNECT czy iPlus.
1. Czy iPlus SIMDATA (pre-paid) to predkosc tylko i wylacznie GPRS?
2. Czy mozna zakupic aktywacje np. w Blueconnect bez terminala sama karte SIM i korzystac przez telefon 6280. Dzwonilem do BOK i powiedziano mi ze mozna korzystac tylko przez terminal bo przez telefon jest naliczanie za kazde 100kB. Czy jest to prawda?
Bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: * * * * WAŻNE PYTANIA O TERMINAL LUB TEL * * * *
Nie jesteś ograniczony do GPRS. Możesz korzystać z dowolnej technologii, jaką obsługuje Twój terminal.amws pisze: 1. Czy iPlus SIMDATA (pre-paid) to predkosc tylko i wylacznie GPRS?
Jak zwykle Pani z BOKu nie miał pojęcia o czm mówi.2. Czy mozna zakupic aktywacje np. w Blueconnect bez terminala sama karte SIM i korzystac przez telefon 6280. Dzwonilem do BOK i powiedziano mi ze mozna korzystac tylko przez terminal bo przez telefon jest naliczanie za kazde 100kB. Czy jest to prawda?
Bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi...[/code]
Oczywiście możesz korzystać w samym telefonie, jednak musisz mieć ustawienia pod profil HTTP a nie WAP. Oczywiście możesz też telefon wykorzystać jako modem do kompa. Wtedy będzie to traktowane jak korzystanie z komputera, nie ma żadnej różnicy.
Przecież telefon to też terminal.
Co za <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> w tych BOKach siedzą. Płakać się chce.
Back to the Future 

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: * * * * WAŻNE PYTANIA O TERMINAL LUB TEL * * * *
i w jakiej jesteś zasięguSzadzik pisze:Nie jesteś ograniczony do GPRS. Możesz korzystać z dowolnej technologii, jaką obsługuje Twój terminal.
pozdrawiam, magmike
-
- Stały użytkownik forum
Re: WAŻNE PYTANIA O TERMINAL LUB TEL
Jestem w zasięgu EDGE. Kupiłem dzisiaj SIMDATĘ w iPlusie, żeby wypróbować jak to śmiga. Łącze się przez NOKIA 6280, która ma również UMTS. Zastanawiam się nad wyborem oferty abonamentowej i nie wiem co robić. Zachęcająco wygląda iPlus z limitem 1GB, tylko myślę że może warto poczekać jeszcze kilka tygodni na nową ofertę...
EDIT:
Jestem w zasięgu EDGE. Kupiłem dzisiaj SIMDATĘ w iPlusie, żeby zobaczyć jak to śmiga. Łącze się za pomocą NOKIA 6280. Zastanawiam się nad ofertą abonamentową, gdzie podoba mi się oferta Plusa z 1GB limitem transferu, jednak zastanawiam się po co płacić 300zł (lub więcej), jeśłi mogę wykorzystać telefon???
EDIT:
Jestem w zasięgu EDGE. Kupiłem dzisiaj SIMDATĘ w iPlusie, żeby zobaczyć jak to śmiga. Łącze się za pomocą NOKIA 6280. Zastanawiam się nad ofertą abonamentową, gdzie podoba mi się oferta Plusa z 1GB limitem transferu, jednak zastanawiam się po co płacić 300zł (lub więcej), jeśłi mogę wykorzystać telefon???
- bob
- Guru bezprzewodowy
@amws ,którą wersję Twojej wypowiedzi (wybierz sam) zostawiamy ?
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Poczytaj o promocji: iPlus dla Ciebie Kartaamws pisze:jednak zastanawiam się po co płacić 300zł (lub więcej), jeśłi mogę wykorzystać telefon???
pozdrawiam, magmike
-
- Stały użytkownik forum
Witam.
Wielkie dzięki za odpowiedzi na ostatnie pytania...
Mam jeszcze tylko jedno, czy połączenie przez BLUETOOTH telefonu i laptopa może wpływać na spowolnienie internetu niż w przypadku kabla?
PS. DLA OSÓ, KTÓRE ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD NOWĄ AKTYWACJĄ.
Z INFORMACJI JAKIE ZNALAZŁEM NA FORUM I PRZEGLĄDAJĄC STRONY OPERATORÓW, MOIM SKROMNYM ZDANIEM:
- najlepiej jest wybrać iPlusa w ofercie na 12 miesięcy i 1GB limitem o nazwie: "Totalne powakacyjne szaleństwo z iPlusem" za kwotę 60zł/mc + 50 zł aktywacja + 1 zł za modem GPRS. Jeśłi komuś nie wystarczy GPRS, można sprzedać modem za ok +- 70-150 zł i za kwotę ok 400 zł zakupić modem: GPRS/EDGE, lub za ok 550 zł UMTS.
Moim zdaniem jest to najlepsza oferta ze względu na tylko 12-miesięczną umowę i modem za 1 zł.
Przy umowie na 24 miesiące za najtańszy modem GPRS/EDGE trzeba zapłacić 250 zł, także widać że wystarczy dołożyć parę złotych i jest super.
MAM NADZIEJE ŻE W NICZYM SIĘ NIE POMYLIŁĘM...
Pozdrawiam serdecznie
Wielkie dzięki za odpowiedzi na ostatnie pytania...
Mam jeszcze tylko jedno, czy połączenie przez BLUETOOTH telefonu i laptopa może wpływać na spowolnienie internetu niż w przypadku kabla?
PS. DLA OSÓ, KTÓRE ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD NOWĄ AKTYWACJĄ.
Z INFORMACJI JAKIE ZNALAZŁEM NA FORUM I PRZEGLĄDAJĄC STRONY OPERATORÓW, MOIM SKROMNYM ZDANIEM:
- najlepiej jest wybrać iPlusa w ofercie na 12 miesięcy i 1GB limitem o nazwie: "Totalne powakacyjne szaleństwo z iPlusem" za kwotę 60zł/mc + 50 zł aktywacja + 1 zł za modem GPRS. Jeśłi komuś nie wystarczy GPRS, można sprzedać modem za ok +- 70-150 zł i za kwotę ok 400 zł zakupić modem: GPRS/EDGE, lub za ok 550 zł UMTS.
Moim zdaniem jest to najlepsza oferta ze względu na tylko 12-miesięczną umowę i modem za 1 zł.
Przy umowie na 24 miesiące za najtańszy modem GPRS/EDGE trzeba zapłacić 250 zł, także widać że wystarczy dołożyć parę złotych i jest super.
MAM NADZIEJE ŻE W NICZYM SIĘ NIE POMYLIŁĘM...
Pozdrawiam serdecznie
Nie, połączenie Bluetooh, nie spowalnia internetu w porównaniu z kablem.
Nawet zyskujesz możliwość położenia telefonu w miejscu o największym zasięgu.
Nawet zyskujesz możliwość położenia telefonu w miejscu o największym zasięgu.