Duzy problem z SE GC-79, grrrr
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Duzy problem z SE GC-79, grrrr
Witam,
Czy to normalne przy tym modemie (SE GC-79 w Iplusie), ze zawiesza albo resetuje kompa po jakims czasie?
O tym, ze czasami traci polaczenie juz poczytalem na forum, to jeszcze mozna jakos znieść.
Mam kompa z procesorem Intela, a modem potrafi zawiesic albo zresetowac kompa kilka chwil po podłączeniu do sieci...
Czy to normalne przy tym modemie (SE GC-79 w Iplusie), ze zawiesza albo resetuje kompa po jakims czasie?
O tym, ze czasami traci polaczenie juz poczytalem na forum, to jeszcze mozna jakos znieść.
Mam kompa z procesorem Intela, a modem potrafi zawiesic albo zresetowac kompa kilka chwil po podłączeniu do sieci...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Duzy problem z SE GC-79, grrrr
Nie jest to na pewno normalne.cojestkurde pisze:Mam kompa z procesorem Intela, a modem potrafi zawiesic albo zresetowac kompa kilka chwil po podłączeniu do sieci...
Nie masz żadnych konfliktów sprzętowych?
Jaki masz system?
Back to the Future 

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
"SzadzikJaki masz system?
No właśnie

Może też GC 79 nie lubić się z jakimś programem. Pamiętam to jeszcze z karty TV zamontowanej w kompie. Było kilka programów które uruchomione (oczywiście gdy oglądałem TV na pececie) po kilku chwilach robiły zwałe całego systemu i restart.
Latka lecą...
-
- Stały użytkownik forum
ja mam AMD, a modem comander i tez raz na jakis czas mi sie resetuje komp. Tez pisze "krytyczny wyjatek" itd ale rzadko mi sie to zdarza i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> sobie nie zawracam tym glowy... a wiecie czym to moze byc spowodowane?
-
to jest laptop Celeron 2,6GHz, 512MB ramu, XP.
Najgorsze jest to ze resetuje system bez ostrzeżenia, żadnych komunikatów itp. Konfliktów sprzętowych nie pokazuje. Częściej niż reset zdarza sie zawieszenie systemu - po prostu zapala sie kontrolka dysku twardego i przestaje reagowac, pozostaje tylko "twarde wylaczenie kompa".
Pytam, czy komukolwiek sie to zdarzało czy oddac modem do serwisu...grrr
Najgorsze jest to ze resetuje system bez ostrzeżenia, żadnych komunikatów itp. Konfliktów sprzętowych nie pokazuje. Częściej niż reset zdarza sie zawieszenie systemu - po prostu zapala sie kontrolka dysku twardego i przestaje reagowac, pozostaje tylko "twarde wylaczenie kompa".
Pytam, czy komukolwiek sie to zdarzało czy oddac modem do serwisu...grrr
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Może spróbuj z innym modemem.Jak wtedy się zachowuje komp.Od jakiego czasu tak się dzieje.Kupiłeś modem zaistalowałeś go włożyłeś go do kompa i od tego momentu dzieją sie takie rzeczy?
-
Teraz korzystam z modemu telefonu K600i - dziala 2x szybciej (115kb/s) przy GPRS, a kiedy jest sie w dużym miescie np. Wroclaw jest 3G ehhh:) . No i nic sie nie zawiesza i nie resetuje. Ale sprawa pozostaje, bo chcialem go sprzedac i nie wiem czy to wada tego modemu(a jest jeszcze na gwarancji) czy tylko z moim kompem nie współpracuje...(jeszcze to sprawdze z innymi kompami).
- sardo nunspa
Moim zdaniem modem jest dobry. Wiele osób na tym forum skarżyło się na produkty SE. Po prostu ten typ tak ma i nie zabardzo chce współpracować akurat z tym laptopem.
Latka lecą...
- crow6
- Stały użytkownik forum
Mam taki modem i na poczatku tez czasami nie mial ochoty wspolpracowac. Pomoglo zainstalowanie sterow w wersji 1510 (chyba sa na strone Sony Ericssona do sciagniecia z Wirless Menagerem) oraz NIEINSTALOWANIE iPlus Manager'a. Lacze sie przez DialUp'a + moj programik (jest gdzies na forum) do PINu i zestawiania polaczenia... Predkosc w okolicach 5,5 KB/s (mieszkam w centrum wrocka).
- sardo nunspa
No właśniecrow6 pisze: NIEINSTALOWANIE iPlus Manager'a.

Latka lecą...
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tworzą przez to nowe miejsca pracy ;-)sardo nunspa pisze:Po co oni robią to badziewie komu chcą i co udowodnić :?:
pozdrawiam, magmike