Globetrotter GT MAX

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
WojSoft
Początkujący użytkownik forum

Globetrotter GT MAX

Post autor: WojSoft »

Witam

Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy można kupić terminal UMTS Globetroter GT MAX na normalnym rynku, to znaczy poza sieciami komórkowymi i oczywiście nie na allegro.
Jaka jest też cena tego terminala.

Pozdrawiam

Wojtek
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Globetrotter GT MAX

Post autor: bob »

Czy można wiedzieć dlaczego nie w dystrybucji przedstawionej przez Ciebie ?
WojSoft

bob pisze:Czy można wiedzieć dlaczego nie w dystrybucji przedstawionej przez Ciebie ?
Ponieważ zakupu ma zrobić firma państwowa.
Kupiłbym u operatorów komórkowych ale mogę z nimi zawrzeć umowę maksymalnie na 12 miesięcy, ale wtedy muszę wziąść najwyższy abonament.
A tak przy okazji jaki operator ma najlepszpokrycie umts.
Jestem z Poznania.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

W Erze jest taka promocja "Telefon bez umowy - Oferta specjalna" gdzie Option GlobeTrotter GT Max kosztuje 1 009 zł brutto.Jedyny warunek to na firmę musi już być jakikolwiek abonament w Erze (może być zwykły telefoniczny).Simlocka ściągają po zakupie bezpłatnie na życzenie.
Co do zasięgu to sprawdź w przyklejonych są linki do wszystkich operatorów:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=309
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Ja tak skorzystałem tyle ze nie na firmę a simlocka tak jak pisał bob zdjeli na moje życzenie.Ale mam modem tak jak w podpisie.
WojSoft

bob pisze:W Erze jest taka promocja "Telefon bez umowy - Oferta specjalna" gdzie Option GlobeTrotter GT Max kosztuje 1 009 zł brutto.Jedyny warunek to na firmę musi już być jakikolwiek abonament w Erze (może być zwykły telefoniczny).Simlocka ściągają po zakupie bezpłatnie na życzenie.
Co do zasięgu to sprawdź w przyklejonych są linki do wszystkich operatorów:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=309

Wielkie dzięki. Właśnie o to mi chodziło. Na pewno skorzystam.
A teraz jakiego wybrać operatora bez umowy lub na czas nieokreślony.
Czy ten terminal jest dobry czy polecacie coś lepszego o tych parametrach.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez WojSoft, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Dla mnie the best ponieważ ma HSDPA,UMTS,EDGE,GPRS.Były problemy z niektórymi laptopami ponieważ ten modem wymaga szczególnie stabilnego prądowo portu PCMCIA.Co do operatora to przestudiuj sobie to forum pod kątem HSDPA (do 1,8Mbps ) a znajdziesz odpowiedź.

Pozdrawiam, bob.
luki
Stały użytkownik forum

Post autor: luki »

witam :)

bawie sie od kilku dni tym modemem w usludze blueconnect i zauwazylem ciekawa rzecz..
Mieszkam w tychach, bts ok 1km jednak zasloniety blokami. Sygnal mam wiec na poziomie 2 kresek a transfer rzedu 10-15kB/s i dosc niestabilny. Jednak gdy zlacze rozchylone ramiona antenki razem (gdy jest wysunieta oczywiscie) sygnal poprawia sie lekko za to transfer poprawia sie BARDZO, bo testujac obie sytuacje przy sciaganiu pliku flashgetem otrzymalem przy zlaczonej antence tranfer srednio 25kB/s :D

spotkal sie ktos z czyms podobnym?
2fast4u

Post autor: 2fast4u »

A ja mam inny problem z ta karta a raczej z oprogramowaniem GlobeTrotter Mobility Manager. Jesli uruchamiam ten program przejmuja on kontrole nad karta sieciowa WiFi i nie moze dosc do polaczenia z ta siecia. Ktos moze zadac sobie pytanie po co bedac w zasiegu wifi uruchamiac ten program? otoz korzystam z SMS bo latwiej sie pisze. Ma ktos moze jakis pomysl na to albo moze jakis inny program do tej karty obslugujacy same sms?

za wszelkie podpowiedzi bede wdzieczny

pozdrawiam

Leszek
ODPOWIEDZ