Chciałbym sobie zainstalować jakiś prosty i działający licznik danych pod Vistę żeby nie przekraczać limitu. Interesuje mnie coś w rodzaju ShaPlus Bandwidth meter - małe okienko na stałe urzędujące na ekranie, pokazujące ile ściągnąłem dzisiaj a ile w miesiącu. Nie chcę żadnych wykresów słupkowych (pasek może być
[OFP] Licznik danych
Moderator: Moderatorzy
- wilq
- Stały użytkownik forum
[OFP] Licznik danych
Czołem !
Chciałbym sobie zainstalować jakiś prosty i działający licznik danych pod Vistę żeby nie przekraczać limitu. Interesuje mnie coś w rodzaju ShaPlus Bandwidth meter - małe okienko na stałe urzędujące na ekranie, pokazujące ile ściągnąłem dzisiaj a ile w miesiącu. Nie chcę żadnych wykresów słupkowych (pasek może być
), nie chcę nigdzie klikać, tylko mieć to cały czas przed oczami. Musi być możliwość rozdzielenia sieci lokalnej od netu, żeby nie zliczał jak kopiuję pliki między kompami. I musi dobrze działać z Vistą (ten ostatni programik uwala mi cały system, zresztą gubi się w obliczeniach).
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: [OFP] Licznik danych
Net Meter 
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A może frytki do tego?
Jest wiele programów tego typu wystarczy poszukać w google.pl
- wilq
- Stały użytkownik forum
Czy można przykład ? Bo ja spędziłem pół dnia na poszukiwaniach i znalazłem dokładnie jeden (ten o którym wspomniałem). Może posłużę się obrazkiem, żeby unaocznić o co mi chodzi:Oficer pisze:A może frytki do tego?Jest wiele programów tego typu wystarczy poszukać w google.pl

Więcej mi nie potrzeba. Ot, parę cyferek na ekranie. Byłbym wdzięczny za bardziej wyczerpującą odpowiedź niż "wystarczy poszukać w google.pl" (i siedzieć tydzień, instalować każdy kolejny program i stwierdzać że ten też tego nie ma). Po coś w końcu jest forum ???
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A zainstalowałeś już Net Metera jak Ci polecałem
?
- wilq
- Stały użytkownik forum
No tak, właśnie przed chwilą. Wersja 1.1.4 - to ten program? I nie udało mi się wyświetlić dziennego i miesięcznego transferu danych w okienku. Owszem, dane te są po wejściu w Totals ale chodzi o to żeby je mieć na wierzchu...sp6huk pisze:A zainstalowałeś już Net Metera jak Ci polecałem?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ten, program, ale statystyk niestety nie można mieć na wierzchu 
-
zetes
- Stały użytkownik forum
A może spróbujesz - Down2Home 1.3 build 0.4. Mała ikona w trayu. Po najechaniu myszką pokazuje ile wzięte w sesji tzn. od momentu uruchomienia i jaki średni transfer. Dwuklik i to samo na pasku na górze. Niestety inna statystyka tzn.tydzień miesiąc itp oraz raport - po wejściu w program. Również wykresy graficzne w 2D i 3D. Program bezpłatny. Podstawowe dane - przed oczami 
- wilq
- Stały użytkownik forum
Dzięki ale zwiedziłem całą softpedię (bo tam każdy program ma galerię zrzutów) i nic nie podpasiło. Spróbuję... napisać taki program samemuzetes pisze:A może spróbujesz
Już mam koncepcję... Trzeba ją tylko wprowadzić w czym. Z grubsza ma to wyglądać tak jak ten widget (tylko z dwoma paskami):

Jeden pasek to ma być pomiar dzienny, drugi pasek będzie informował jak stoimy z limitem miesięcznym