[OFP] Licznik danych

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

[OFP] Licznik danych

Post autor: wilq »

Czołem !

Chciałbym sobie zainstalować jakiś prosty i działający licznik danych pod Vistę żeby nie przekraczać limitu. Interesuje mnie coś w rodzaju ShaPlus Bandwidth meter - małe okienko na stałe urzędujące na ekranie, pokazujące ile ściągnąłem dzisiaj a ile w miesiącu. Nie chcę żadnych wykresów słupkowych (pasek może być :] ), nie chcę nigdzie klikać, tylko mieć to cały czas przed oczami. Musi być możliwość rozdzielenia sieci lokalnej od netu, żeby nie zliczał jak kopiuję pliki między kompami. I musi dobrze działać z Vistą (ten ostatni programik uwala mi cały system, zresztą gubi się w obliczeniach).
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: [OFP] Licznik danych

Post autor: sp6huk »

Net Meter ;)
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

A może frytki do tego? :hyhy: Jest wiele programów tego typu wystarczy poszukać w google.pl
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

Oficer pisze:A może frytki do tego? :hyhy: Jest wiele programów tego typu wystarczy poszukać w google.pl
Czy można przykład ? Bo ja spędziłem pół dnia na poszukiwaniach i znalazłem dokładnie jeden (ten o którym wspomniałem). Może posłużę się obrazkiem, żeby unaocznić o co mi chodzi:

Obrazek

Więcej mi nie potrzeba. Ot, parę cyferek na ekranie. Byłbym wdzięczny za bardziej wyczerpującą odpowiedź niż "wystarczy poszukać w google.pl" (i siedzieć tydzień, instalować każdy kolejny program i stwierdzać że ten też tego nie ma). Po coś w końcu jest forum ???
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

A zainstalowałeś już Net Metera jak Ci polecałem :] ?
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

sp6huk pisze:A zainstalowałeś już Net Metera jak Ci polecałem :] ?
No tak, właśnie przed chwilą. Wersja 1.1.4 - to ten program? I nie udało mi się wyświetlić dziennego i miesięcznego transferu danych w okienku. Owszem, dane te są po wejściu w Totals ale chodzi o to żeby je mieć na wierzchu...
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Ten, program, ale statystyk niestety nie można mieć na wierzchu :(
zetes
Stały użytkownik forum

Post autor: zetes »

A może spróbujesz - Down2Home 1.3 build 0.4. Mała ikona w trayu. Po najechaniu myszką pokazuje ile wzięte w sesji tzn. od momentu uruchomienia i jaki średni transfer. Dwuklik i to samo na pasku na górze. Niestety inna statystyka tzn.tydzień miesiąc itp oraz raport - po wejściu w program. Również wykresy graficzne w 2D i 3D. Program bezpłatny. Podstawowe dane - przed oczami :)
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

zetes pisze:A może spróbujesz
Dzięki ale zwiedziłem całą softpedię (bo tam każdy program ma galerię zrzutów) i nic nie podpasiło. Spróbuję... napisać taki program samemu :czyta: najeżdżanie myszką nie wchodzi w grę - muszę mieć bata nad sobą przed oczami. W dodatku jak ktoś inny będzie używał kompa musi mieć sprawę jasną - literkami i graficznie. Tu masz limit, tu się limit kończy, pora iść spać ;)

Już mam koncepcję... Trzeba ją tylko wprowadzić w czym. Z grubsza ma to wyglądać tak jak ten widget (tylko z dwoma paskami):

Obrazek

Jeden pasek to ma być pomiar dzienny, drugi pasek będzie informował jak stoimy z limitem miesięcznym :cfaniak:
ODPOWIEDZ