Ja dalej jestem za tym co napisałem. Co czekać 3/4s, to nie 4sfiuzi pisze:No ale do tej animacji wcale nie trzeba pasma szerokości 6mbps![]()
![:]](./images/smilies/splash.gif)
No taka prawda, że piraci się niemal wszędzie...
Moderator: Moderatorzy
Ja dalej jestem za tym co napisałem. Co czekać 3/4s, to nie 4sfiuzi pisze:No ale do tej animacji wcale nie trzeba pasma szerokości 6mbps![]()
Co lepsze?fiuzi pisze:sam coś o tym wiem mając porównanie blueconnectu z siecią akademicką
Dokładnie.fiuzi pisze:Wracając od sedna tematu, to trzeba by przeczytać przynajmniej odpowiedni fragment tej nowelizacji ustawy, a nie tylko wyrwane z kontekstu migawki...
Tylko Ci tworzący te dobra bronią się przed tym.fiuzi pisze:jestem po prostu ZA zmianą modelów dystrybucji dóbr kultury...
No nie dokładnie tak jest... np: iTunes, wykonawcy wcale nie bronią się przed sprzedawaniem tam swoich utworów... Tylko mimo wszystko ludzie nadal wolą ściągnąć z warezu, torrenta, bo wygodniej... no i za free.ja.michal pisze:Tylko Ci tworzący te dobra bronią się przed tym.
Dla tego napisałem, że mimo powolnej zmiany tych modelów, to: ni ma szałuja.michal pisze:ale może iTunes nie jest zbyt wygodny?
Dokładniefiuzi pisze:Ja Cie tu rozumiem, to jest po prostu większy komfort korzystania z sieci
Wliczyłem w to tzw. niewykryte sprawy (lub "celowo niewykryte"), czyli zamkną i tak tych największych, bo tych małych pewnie im się "nie opłaca" (akcja wyceniona na 3 tys zł - kasujemy Windows XP za 299 - to byłaby przesada).Patryk pisze:ra-v, ostre słowa.
Pamiętaj,że mało kto jest w 100% święty,a tępić trzeba przede wszystkim osoby zarabiające na tym procederze - dawniej sprzedawało się CD-Rki na giełdzie,a teraz trzepie się kasę na RS.
Ja tam przesady nie widzęPatryk pisze:Co do kar,to przesadziłes stanowczo - nie bez powodu chyba we wszystkich systemach prawnych łamanie praw autorskich nie jest równoznaczne z kradzieżą mienia.
Kto teraz wypala płyty przy obecnych rozmiarach dyskówmarens pisze:Inaczej wyglądają oryginalne płyty stojące na półce niż cake 50szt piratów.
To jest dla mnie oczywiste. Poza tym moim zdaniem nic nie da łapanie ściągających, jeśli się nie złapie udpostępniających. Bo to takie tylko mydlenie oczu, że coś się robi. O wiele skuteczniej jest blokować udostępnianie i likwidować na stronach nielegalne treści. Ciekaw jestem ile forów upadło (albo miało kłopoty) po tym jak zamknęli odsiebie.commarens pisze:Nikt nie będzie tego respektował w przypadku 2,3 filmów ściągniętych na miesiąc przez przysłowiowego Kowalskiego.
Źródło: gazetaprawna.plgazetaprawna.pl pisze:Służby nie będą otrzymywać od dostawców internetu danych osobowych internautów, a o tym, które strony internetowe trafią do Rejestru Stron i Usług Niedozwolonych będzie decydował sąd - poinformował w czwartek szef Komitetu Stałego Rady Ministrów Michał Boni.