Pytanie o debranding
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Pytanie o debranding
Witam! posiadam huawei e160 brytyjskiej sieci O2 i nie posiadam juz simlocka, chcialbym uzywac w polsce a denerwuje mnie podczas instalacji ze wgrywa mi oprogramowanie O2 i tu moje pytanie czy mozna zrobic jakis debranding na objetnie ktora siec polska zeby podczas instalacji calkowicie pozbyc sie tego badziewnego oprogramowania O2 a zastapic je np. orange albo plus? Zgory dziekuje za odpowiedz
P.S> Jesli tak to prosze o jakas instrukcje jakos nie moge znales.
P.S> Jesli tak to prosze o jakas instrukcje jakos nie moge znales.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Pytanie o debranding
Instalacja innego dashboardu powinna załatwić sprawę.
Inna sprawa, że lepiej całkowicie to wyłączyć i korzystać z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>![:]](./images/smilies/splash.gif)
Inna sprawa, że lepiej całkowicie to wyłączyć i korzystać z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Użytkownik forum
Dzieki za odpowiedz ale raczej chodzilo mi oto ze jak podlaczam modem do portu usb to zeby nie instalowaly sie smieci z o2 czy mozna zrobic debranding tak jak to sie robi z telefonami komorkowymi? Czy w ogole mozna cos takiego zrobic? Jesli tak to jak to zrobic?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to Ci napisał Jo_gurt.
Jak nie chcesz mieć aplikacji O2 w ogóle to wgraj dashboard producenta. Możesz też wirtualny CD wyłączyć komendą AT. Masz to w
.
![:]](./images/smilies/splash.gif)

-
- Użytkownik forum
sciagnalem dashboard ale nie mam pojecia jak wylaczyc ten wirtualny CD - komendy AT mam. Szukalem ale nigdzie nie znalazlem instrukcji gdzie wpisac komende? Pomozcie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przez hiperterminal lub za pomocą <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>.
-
- Użytkownik forum
a moglbys cos wiecej napisac o tym hiperterminalu bo jestem tu nowy i nie zabardzo kumam? Prosze o cierpliwosc
P.S. z telefonami komorkowymi idzie znacznie latwiej.
P.S. z telefonami komorkowymi idzie znacznie latwiej.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W
praktycznie wszystko jest. Wystarczy zajrzeć i trochę czasu poświęcić na czytanie.

-
- Użytkownik forum
tak przegladalem to
ale nie moge sie w tym polapac tak ciezko jest pomoc drugiej osobie w potrzebie ja na innych forach pomagam jak moge a tu.. jest jakos dziwnie. Jak bym wszystko wiedzial to nie pisal bym postow z zapytaniem jak cos zrobic. A i jeszcze jedno moze mi sie wydaje ale telefony komorkowe sa bardzie skomplikowane niz ten modem a jakos daje sobie z nimi rade.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem polecam przeczytać tego posta oraz zajrzeć w linki z niego <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38083#38083">»HyperTerminal«</a>Mark77777 pisze:a moglbys cos wiecej napisac o tym hiperterminalu bo jestem tu nowy i nie zabardzo kumam?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)