SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Poziom sygnału EvDO w moim routerze Axesstel MV410 jest na poziomie 89dBm. Nie wiem czy to mało czy dużo . Zastanawiam się nad zakupem anteny zewnętrznej (Antena FREEDOM CDMA-10 400-470 MHz + 10 m przewodu + wtyk TNC) czy to coś da czy tylko ładnie będzie wyglądać na kominie. Mój router znajduje się na parterze przy oknie, do stacji bazowej mam w prostej linii chyba około 14km, mieszkam w lesie . Podpowiedzcie ...
Kupuj antenę bez zastanowienia. Twoja moc sygnału nie jest zła, ale może być lepsza dzięki czemu będziesz mógł uzyskać lepszy transfer i pingi Ta antena co podałeś będzie OK Tylko kup ją w dipol.com.pl a nie na allegro.
Ten drugi test prędkości jest na pewno nie marodajny, bo gdzie na Orange Freedom Pro ~33 Mb/s Max to 3,1 Mb/s Z czego Orange ogranicza do 1 Mb/s. Jak podłączysz antenkę, to daj znać w jakim stopniu pomogło
dobrze powiadomię ale to prawdopodobnie dopiero po świetach, te testy były wykonywane na dwoch komputerach, pierwszy na laptopie a drugi na dobrym PCie, pewnie to miało wpływ na te 32Mb/s
A ja mam pytanie
Posiadam antene od telefonu stacjonarnego(radiowaego) i czy mógłbym ją użyć do wyżej wymienionego routera? I czy przyniesie to jakieś efekty.
sq6aah pisze:Posiadam antene od telefonu stacjonarnego(radiowaego) i czy mógłbym ją użyć do wyżej wymienionego routera? I czy przyniesie to jakieś efekty.
Zależy jakiego. Zdjęcie z wymiarami (anteny) albo zdjęcie terminala nam powinno wystarczyć. Bo telefonów radiowych było kilka rodzajów, od terminali gprs 900/1800MHz) przez NMT (taka była by bardzo przydatna) po radiodostęp bodajże 160MHz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Posiadając taką antenę nie przyniesie ona żadnych rezultatów jeżeli chodzi o CDMA. Nawet nie wiem czy to jest na częstotliwość 450 MHz Jak coś to kup sobie TAKĄ antenkę z DIPOLA.