Huawei e230 iPlus ładowanie stron
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Huawei e230 iPlus ładowanie stron
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z modemem huawei e230, modem chodzi w sieci Plus. Często się zdarza, że podczas sefrowania po internecie strony w przeglądarkach (Safari, FF oraz Opera) są nie do końca ładowane, czasami to jakiś mały drobiazg gorzej jak jakieś pole do zalogowania się. Casami pomaga odświerzenie kilka razy, jednak jest to dość mocno uciążliwe i marnuje niepotrzebnie transfer. iPlus menagera już nie mam poszedł papa z dysku obecnie korzystam z dial-up. Pozdrawiam
Mam problem z modemem huawei e230, modem chodzi w sieci Plus. Często się zdarza, że podczas sefrowania po internecie strony w przeglądarkach (Safari, FF oraz Opera) są nie do końca ładowane, czasami to jakiś mały drobiazg gorzej jak jakieś pole do zalogowania się. Casami pomaga odświerzenie kilka razy, jednak jest to dość mocno uciążliwe i marnuje niepotrzebnie transfer. iPlus menagera już nie mam poszedł papa z dysku obecnie korzystam z dial-up. Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Huawei e230 iPlus ładowanie stron
Nie "sypie" Ci błędów modem w dial-up?
Próbowałeś ustawić dłuższy, dopuszczalny czas odpowiedzi serwera i ilość połączeń do jednego serwera na przeglądarce?
Próbowałeś ustawić dłuższy, dopuszczalny czas odpowiedzi serwera i ilość połączeń do jednego serwera na przeglądarce?
-
- Użytkownik forum
Błędów nie wywala. Na innych modemach np nokii e61, n80 działa normalnie. Także pod kartą sięciową internet stacjonarny poprawnie ładuje strony.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A masz możliwość sprawdzenia jakby działał Hauwei z inną kartą SIM? Bo to może być również wina modemu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Innej sim nie mam, ale na innych modemach(telefonach) działa poprawnie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Więc raczej by mi to sugerowało jakiś problem z modemem. Można by próbować zmiany firmware w modemie.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
Głupie pytanie : a jak to się robi? 
Tak mi się jeszcze przypomniało, że kiedyś tego nie miałem wsyzstko działało poprawnie na każdej przeglądarce. Nie pamiętam jednak, żebym coś dodatkowego instalował co by mogło mieć wpływ na działanie modemu. Nawet z przejściu z Visty na 7RC wszystko było dobrze.

Tak mi się jeszcze przypomniało, że kiedyś tego nie miałem wsyzstko działało poprawnie na każdej przeglądarce. Nie pamiętam jednak, żebym coś dodatkowego instalował co by mogło mieć wpływ na działanie modemu. Nawet z przejściu z Visty na 7RC wszystko było dobrze.
Ostatnio zmieniony 2009-12-17, 18:36 przez włóczęga, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pobierasz firmware, wyjmujesz kartę sim z modemu, wyłączasz manager do modemu, włączasz program/firmware pobrany i czekasz.
Trzeba robić to na zasilaniu z sieci jeśli to laptop.
Robisz to na własne ryzyko.
Trzeba robić to na zasilaniu z sieci jeśli to laptop.
Robisz to na własne ryzyko.
-
- Użytkownik forum
Jeszcze jedno pytanie jak rozpoznać obecną wersję softu? Nie chcę narażać się niepotrzebnie na popsucie modemu 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przez manager Huawei.
-
- Użytkownik forum
Witam ponownie. Powróciłem do Visty (kiedyś działało poprawnie). Teraz jednak widzę, że wywala mi błędy w pakietach odebranych. Pobrałem również ze strony producenta jakieś stery http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/ ... -1&id=5841 . <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> ich nie będę instalował poczekam na awaryjnego neta i Waszą opinię. Pozdrawiam