OF Pro - Podział łącza
Moderator: Moderatorzy
- Simonel
- Stały użytkownik forum
OF Pro - Podział łącza
Witam wszystkich
Mam takie pytanie: czy istnieje możliwość aby moc ograniczyć prędkość internetu dla 1 komputera podpiętego pod axesstel MV 410r? Chodzi mi o to aby wyglądało to np. tak: ktoś może używać maksymalnie tylko 128kb/s, a ja resztę łącza. Da się jakoś to ustawić? Z góry dzięki za pomoc 
Simonel ^^
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: OF Pro - Podział łącza
Nie ma takiej opcji w Axesstelu, więc nie da rady tak zrobić.
- wojteks
- *** Administrator ***
Można na tym drugim komputerze zainstalować oprogramowanie typu netlimiter/bandwidthmanager którym mozna ograniczyć łącze.Simonel pisze:Da się jakoś to ustawić?
Nie pomagam na PW!
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Dzięki za szybka odpowiedz ;] W takim razie muszę zainstalować netlimiter i po sprawie
PS: Aby nie zakładać kolejnego tematu zapytam jeszcze: Orange zwiększyło na święta jakoś limit czy co, bo nowy okres rozpoczął mi się 14.12 i już 16 miałem lekko ponad 3gb zmarnowane, następnie 17 zauważyłem już limit, a dziś patrze a net śmiga jakby nie było limitu? Wie ktoś o co chodzi? ;> ( Oczywiście się ciesze
, tylko tak pytam z ciekawości )
PS: Aby nie zakładać kolejnego tematu zapytam jeszcze: Orange zwiększyło na święta jakoś limit czy co, bo nowy okres rozpoczął mi się 14.12 i już 16 miałem lekko ponad 3gb zmarnowane, następnie 17 zauważyłem już limit, a dziś patrze a net śmiga jakby nie było limitu? Wie ktoś o co chodzi? ;> ( Oczywiście się ciesze
Simonel ^^