OF Pro - Podział łącza

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

OF Pro - Podział łącza

Post autor: Simonel »

Witam wszystkich :) Mam takie pytanie: czy istnieje możliwość aby moc ograniczyć prędkość internetu dla 1 komputera podpiętego pod axesstel MV 410r? Chodzi mi o to aby wyglądało to np. tak: ktoś może używać maksymalnie tylko 128kb/s, a ja resztę łącza. Da się jakoś to ustawić? Z góry dzięki za pomoc ;)
Simonel ^^
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: OF Pro - Podział łącza

Post autor: sp6huk »

Nie ma takiej opcji w Axesstelu, więc nie da rady tak zrobić.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Simonel pisze:Da się jakoś to ustawić?
Można na tym drugim komputerze zainstalować oprogramowanie typu netlimiter/bandwidthmanager którym mozna ograniczyć łącze.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

Post autor: Simonel »

Dzięki za szybka odpowiedz ;] W takim razie muszę zainstalować netlimiter i po sprawie ;)
PS: Aby nie zakładać kolejnego tematu zapytam jeszcze: Orange zwiększyło na święta jakoś limit czy co, bo nowy okres rozpoczął mi się 14.12 i już 16 miałem lekko ponad 3gb zmarnowane, następnie 17 zauważyłem już limit, a dziś patrze a net śmiga jakby nie było limitu? Wie ktoś o co chodzi? ;> ( Oczywiście się ciesze :P, tylko tak pytam z ciekawości )
Simonel ^^
ODPOWIEDZ