22. grudnia Plus uruchamia nową usługę promocyjną dla abonentów iPlusa: iPlusopobieracz.Usługa pozwala bezpłatny transfer danych w godzinach nocnych, poza wynikającym z abonamentu pakietem danych.
iPlusopobieracz to usługa skierowana do wszystkich abonentów mobilnego Internetu iPlus, którzy pobierają lub wysyłają pliki o dużych rozmiarach. Dzięki tej usłudze ściągnięcie filmu z kina internetowego, gry kupionej przez Internet lub nocna aktualizacja systemu operacyjnego nie będzie stanowić problemu.
iPlusopobieracz umożliwia niemal nieograniczoną transmisję (do 100 GB miesięcznie) w godzinach - od północy do 9 rano. W ten sposób wszystkie dane wysłane i odebrane przez 9 godzin nie są wliczane do limitu iPlus, dzięki czemu można swobodnie korzystać z zasobów sieci.
Z usługi mogą skorzystać wszyscy abonenci, którzy podpisali umowę w ramach oferty iPlus. Usługę można włączyć i wyłączyć w dowolnym dniu okresu rozliczeniowego. W okresie promocyjnym od 22. grudnia do 21. stycznia wszyscy abonenci iPlusa mogą włączyć usługę z opłatą 0 zł miesięcznie na stałe.
Aby włączyć usługę należy wykonać jedną z trzech poniższych czynności:
• wysłać z numeru iPlus na numer 2612 nieodpłatną wiadomość SMS o treści: DODAJ IPLUSHH Pluskod5 (Pluskod5 jest wymagany tylko dla Klientów biznesowych)
• zadzwonić do Działu Obsługi Klienta pod numer 2601 - usługę aktywuje Konsultant
• zalogować się do Plus Online i przejść do listy dostępnych usług.
RS liczy w nocy 10% transferu
"Szkoda", że "tylko" 100GB miesięcznie. Widzę, że chcą przetestować sieć radiową. Teraz nikt nie będzie pobierał dużych plików w dzień, jak może nocą nie tracąc limitu. Efekt powinien być taki, że w dzień będzie luźniejsza sieć a w nocy może się zapychać.
Ostatnio zmieniony 2009-12-21, 21:07 przez marens, łącznie zmieniany 1 raz.
Rewelacja, było by świetnie gdyby pozostali poszli w ich ślady lub chociaż zrobili coś na podobieństwo Happy Hours z RS - dane w tych godzinach liczone x0,1.
Ja to jestem ciekaw jak to się ma do innych promocji tzn. jak mamy zniżkę w abo to czy po włączeniu iPlusopobieracza nie stracimy zniżki (jak to jest gdy chce się przejść z limitu 1.5GB na 3GB).
ja.michal pisze:Ja to jestem ciekaw jak to się ma do innych promocji tzn. jak mamy zniżkę w abo to czy po włączeniu iPlusopobieracza nie stracimy zniżki
Raczej jest to usługa dodatkowa a nie inny plan taryfowy i nic wspólnego ze zniżkami nie powinna mieć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
No ale co ja poradzę na to ? haha . Jest napisane że ta promocja jest skierowana do osób, które pobierają filmy, lub duże pliki, tak więc róbta co chceta, pobierajta ile fabryka dała
Ja tam się o obciążenie sieci nie boję, bo w końcu jaki % użytkowników przegląda strony o 3 w nocy, a poza tym przecież z tej promocji skorzysta też jakieś 30-40 % osób, a z tych jeszcze część i tak nie będzie tego wykorzystywać regularnie.
Dzięki takiej promocji wyrównają obciążenie sieci - zwiększą wykorzystanie pustej wręcz w nocy a jednocześnie zmniejszą w dzień, bo jak już ktoś ściągnie tego Linuksa w nocy, to nie będzie później ściągał w dzień.
Moim zdaniem każda sieć powinna pójść w ich ślady, nawet Play w odpowiednim wymiarze.
A swoją drogą - słyszeliście kiedyś o podobnych rozwiązaniach za granicą ?
Wykupi usługę za 6zł10gr ew 18zł i tu może być problem.
(zainteresowani wiedzą co mam na myśli)
Podejrzewam, że Plus chce przetestować potencjalny ruch i sieć.
Tak aby wiedzieć na ile może sobie pozwolić w promocjach itp. Tym bardziej, że mają HSPA+ ma horyzoncie.
Zawsze można nocny download zlikwidować kończąc promocję.
Tak aby wiedzieć na ile może sobie pozwolić w promocjach itp.
Nawet sms-a dostałem od nich, z pytaniem czy dana usługą którą uruchomiłem, czyli pakiet internetowy, czy byłem z niego zadowolony.
Odpisałem TAK.
Po sekundzie sms-em dostałem z nr: 101: Dziękujemy za skorzystanie z ankiety.
Myślę że to miało na celu sprawdzenie poprawności realizowania usług.
ja.michal pisze:Zgadza się, ale plan taryfowy niby ten sam tylko limit nowy i zniżki przepadają.
Nie strasz mnie, już to aktywowałem. W regulaminie tej usługi nie ma nic o utracie zniżek, sprawdziłem w e-boku i dalej jest, że następny plan taryfowy ( iplus 60 bez zniżki) będzie aktywny od 10.2010 czyli rok po przedłużeniu
Na pewno nic im sie nie zapcha. A jak znam zycie to takich typowych downloaderow bedzie naprawde niewielu. Jak im sie obciąznie w nocy zwiekszy o 20% to i tak bedzie duzo. A w porwnaniu z typowym dniem ruch na 100% bedzie znacznie mniejszy. Zauważcie ze noca spokojnie wyciąga sie po kilka mega wiec jak juz cos sie pobierze to jest pobrane
pidsud, gdzie masz ten regulamin? Podrzuć linka.
Ja mam 50% na iPlus60 z 1.5GB i nie mogłem podnieść do 3GB bez utraty promocji i zostawiałem jak jest bo i tak prawie nie używany.
Regulamin jest na telepolis. Ostatnio przedłużyłem na iplusa 60, ale już z nowym limitem 3GB i -50%. Jeszcze teraz sprawdziłem regulamin przy aneksie i zniżki tracone są tylko w przypadku zmiany taryfy i cesji.
Czytam w sieci, że wyłączenie jest 5zł. 0zł to ma kosztować chyba.
pasjagsm.pl pisze:Usługa zostaje uruchomiona następnego dnia po otrzymaniu zgłoszenia lub w ciągu 24h jeśli aktywacja została wykonana SMSem. Usługa jest automatycznie odnawiana w każdym okresie rozliczeniowym (opłata miesięczna wynosi 0zł). Włączenie pakietu jest darmowe, natomiast jego dezaktywacja kosztuje 5zł.