brak polaczenia E160 w starszym kopmie z Win XP

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
edbob
Początkujący użytkownik forum

brak polaczenia E160 w starszym kopmie z Win XP

Post autor: edbob »

witajcie! Prosze o pomoc, Zainstalowalem modem bez problemow, ale jak chce sie polaczyc to mi pokazuje sie okienko, ze polaczenie zakonczone ?? dzwonilem na infolinie to tam mi powiedzieli ,ze moze mam jakies blokujace oprogramowanoie, albo co ?? kompa mam nie nowego, ale jest na nim win XP, wczensiej uzytkowalem zwykly sieciowy internet z sieci LAN od lokalnego operatora. na modemie miga dioda niebieska i nic :( czy mam cos zainstalowac, zminic jakies konfuiguracje w kompie, czy jak?? pomocy ludziska!

pozdrawiam
ed
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: brak polaczenia E160 w starszym kopmie z Win XP

Post autor: YaHooo »

edbob pisze:ze moze mam jakies blokujace oprogramowanoie, albo co ??
Całkiem możliwe. Masz jakieś antywirusy/firewalle? Jeśli tak to wyłącz je do testów. Tak samo należałoby sprawdzić czy komputer nie jest zawirusowany.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
edbob
Początkujący użytkownik forum

a co jeszcze?

Post autor: edbob »

kogo sie zapytam tpo rozne wersje? niektorzy mowia, ze brak mi usb 2.0, a inni, ze cos jest nie tak z ustawieniami sieciowymi na kompie? kurcze pomozcie prosze...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

edbob pisze:niektorzy mowia, ze brak mi usb 2.0
To raczej nie powinno mieć nic do rzeczy. Jeśli już to mogą być problemy z przesłaniem pełnego HSDPA 7.2. Ale na łączenie nie powinno mieć wpływu.
edbob pisze:kurcze pomozcie prosze...
A zrobiłeś jak napisałem?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Piszesz że masz problem na XP a widzę ikonę 7 ? Czy modem przechodzi Kwerendę modemu.
ODPOWIEDZ