Limit
Moderator: Moderatorzy
- bogi123
- Użytkownik forum
Re: Limit
wITAM - faktycznie skype chodzi możliwie na limicie wczoraj rozmawiałem z USA jak się siedzi bez ruchu to obraz w miarę , ale ważne jest że rozmowa się nie tnie.ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM SPOKOJNYCH RADOSNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT

- 7tomek7
- Początkujący użytkownik forum
W ostatnich 3 kolejnych miesiacach limit 3Gb wyczerpywal mi sie w polowie okresu rozliczeniowego. Niestety Orange nie oferuje zadnej opcji dokupienia dodatkowego transferu.
Przyszlo mi do glowy, ze mozna kupic po prostu kolejny abonement i najwyzej po wyczerpaniu limitu podmienic SIM w routerze - i kolejne 3Gb beda osiagalne.
Na stronie Orange nie widze jednak mozliwosci zakupu abonamentu bez oplaty za kolejny router.
Czy ktos z Was juz zmierzył sie z tym problemem?
Pozdrawiam,
Tomek
Przyszlo mi do glowy, ze mozna kupic po prostu kolejny abonement i najwyzej po wyczerpaniu limitu podmienic SIM w routerze - i kolejne 3Gb beda osiagalne.
Na stronie Orange nie widze jednak mozliwosci zakupu abonamentu bez oplaty za kolejny router.
Czy ktos z Was juz zmierzył sie z tym problemem?
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
7tomek7, to już chyba lepiej zakupić minimum Orange Free Optimum (lub wyżej) z kartą dualną i większymi limitami i wsadzić kartę do routera.
W Optimum za 75zł jest 7GB (8GB przez internet kupione).
- 7tomek7
Czy ta karta zadziała w routerze Axesstel zamiast zwykłej O.Freedom Pro?ja.michal pisze:7tomek7, to już chyba lepiej zakupić minimum Orange Free Optimum (lub wyżej) z kartą dualną i większymi limitami i wsadzić kartę do routera.
Tomek
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, to jest karta dualna SIM-RUIM (takie same są w OFP ale nie mają aktywacji w sieci GSM/3G)7tomek7 pisze:Czy ta karta zadziała w routerze Axesstel zamiast zwykłej O.Freedom Pro?
Nie pomagam na PW!
- kwj
- Użytkownik forum
No, ale do tego jest jeszcze ograniczenie zasięgu. Nie wszędzie jest pokrycie obu systemów.ja.michal pisze:7tomek7, to już chyba lepiej zakupić minimum Orange Free Optimum (lub wyżej) z kartą dualną i większymi limitami i wsadzić kartę do routera.
- wojteks
- *** Administrator ***
CDMA jest prawie wszędzie (no czasami trzeba antenę) i zasięg/pojemność się poprawi po wyłączeniu NMT. GSM (EDGE) też pokrywa prawie cały kraj a UMTS pewnie z 80% populacji polski więc jakie ograniczenie zasięgu?kwj pisze:ale do tego jest jeszcze ograniczenie zasięgu. Nie wszędzie jest pokrycie obu systemów.
Nie pomagam na PW!
- 7tomek7
Czy dobrze mysle, ze jesli mnie zalezy na CDMA (mam zasieg gdyz uzywam OFPro) to poruszany powyzej problem mnie nie dotyczy?kwj pisze:No, ale do tego jest jeszcze ograniczenie zasięgu. Nie wszędzie jest pokrycie obu systemów.
Czy Orange Free Optimum to jest to samo co dla biznesu Business Everywhere?
Pozdrawiam,
Tomek
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-12-30, 15:21 ]
Proszę nie cytować wielopoziomowo.
Ostatnio zmieniony 2009-12-30, 15:21 przez 7tomek7, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
- kwj
- Użytkownik forum
GSM (EDGE) ok. ale co za prędkość. Te 80% populacji na UMTS, to chyba mieszkańców większych miast. Ja myślałem w skali kraju, a tu już nie jest tak wesoło z zasięgiem.wojteks pisze: GSM (EDGE) też pokrywa prawie cały kraj a UMTS pewnie z 80% populacji polski więc jakie ograniczenie zasięgu?
- wojteks
- *** Administrator ***
Żaden operator nie da pokrycia 100% przez 3G bo to nie jest opłacalne. Dlatego powstało CDMA w Orange i np. Nordisk też ma CDMA w podobnych częstotliwościach.kwj pisze:Ja myślałem w skali kraju
Nie pomagam na PW!
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie bo zwyczajnie przełożysz kartę do routera na którym już zasięg przecież łapiesz.7tomek7 pisze:Czy dobrze mysle, ze jesli mnie zalezy na CDMA (mam zasieg gdyz uzywam OFPro) to poruszany powyzej problem mnie nie dotyczy?
Dokładniej to Business Everywhere Standard Pro.7tomek7 pisze:Czy Orange Free Optimum to jest to samo co dla biznesu Business Everywhere?
Chodzi o opcje z wykorzystywana technologia: 3G/CDMA
http://www.orange.pl/portal/map/map/cor ... 2192936677
Dla os. fizycznych jest napisane technologia: GSM CDMA
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... E_DISCOVER
-
tomaszek83
- Użytkownik forum
Można przejść z O.Freedom Pro na O. Free Optimum?