SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
wITAM - faktycznie skype chodzi możliwie na limicie wczoraj rozmawiałem z USA jak się siedzi bez ruchu to obraz w miarę , ale ważne jest że rozmowa się nie tnie.ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM SPOKOJNYCH RADOSNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT
W ostatnich 3 kolejnych miesiacach limit 3Gb wyczerpywal mi sie w polowie okresu rozliczeniowego. Niestety Orange nie oferuje zadnej opcji dokupienia dodatkowego transferu.
Przyszlo mi do glowy, ze mozna kupic po prostu kolejny abonement i najwyzej po wyczerpaniu limitu podmienic SIM w routerze - i kolejne 3Gb beda osiagalne.
Na stronie Orange nie widze jednak mozliwosci zakupu abonamentu bez oplaty za kolejny router.
Czy ktos z Was juz zmierzył sie z tym problemem?
7tomek7, to już chyba lepiej zakupić minimum Orange Free Optimum (lub wyżej) z kartą dualną i większymi limitami i wsadzić kartę do routera.
W Optimum za 75zł jest 7GB (8GB przez internet kupione).
ja.michal pisze:7tomek7, to już chyba lepiej zakupić minimum Orange Free Optimum (lub wyżej) z kartą dualną i większymi limitami i wsadzić kartę do routera.
Czy ta karta zadziała w routerze Axesstel zamiast zwykłej O.Freedom Pro?
ja.michal pisze:7tomek7, to już chyba lepiej zakupić minimum Orange Free Optimum (lub wyżej) z kartą dualną i większymi limitami i wsadzić kartę do routera.
No, ale do tego jest jeszcze ograniczenie zasięgu. Nie wszędzie jest pokrycie obu systemów.
kwj pisze:ale do tego jest jeszcze ograniczenie zasięgu. Nie wszędzie jest pokrycie obu systemów.
CDMA jest prawie wszędzie (no czasami trzeba antenę) i zasięg/pojemność się poprawi po wyłączeniu NMT. GSM (EDGE) też pokrywa prawie cały kraj a UMTS pewnie z 80% populacji polski więc jakie ograniczenie zasięgu?
wojteks pisze: GSM (EDGE) też pokrywa prawie cały kraj a UMTS pewnie z 80% populacji polski więc jakie ograniczenie zasięgu?
GSM (EDGE) ok. ale co za prędkość. Te 80% populacji na UMTS, to chyba mieszkańców większych miast. Ja myślałem w skali kraju, a tu już nie jest tak wesoło z zasięgiem.
Żaden operator nie da pokrycia 100% przez 3G bo to nie jest opłacalne. Dlatego powstało CDMA w Orange i np. Nordisk też ma CDMA w podobnych częstotliwościach.