Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych..
Moderator: Moderatorzy
- radekhetero
- Stały użytkownik forum
Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych..
Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 500 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 23
Aby nie otrzymywać tego komunikatu, przeczytaj oznaczone tematy, lub oznacz wszystkie jako przeczytane.
W każdej chwili możesz skorzystać z wyszukiwarki postów aby odszukać posty napisane w ciągu ostatniego wybranego czasu.
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 23
Aby nie otrzymywać tego komunikatu, przeczytaj oznaczone tematy, lub oznacz wszystkie jako przeczytane.
W każdej chwili możesz skorzystać z wyszukiwarki postów aby odszukać posty napisane w ciągu ostatniego wybranego czasu.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez radekhetero, łącznie zmieniany 2 razy.
Iplus
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych..
Już nie pamiętam kiedy ostatni raz pojawił mi się ten komunikat
. Nie rozumiem jaki masz problem. Jeśli ni chcesz czytać jakichś tematów, to oznacz je jako przeczytane. A jak nie przeczytasz czegoś w ciągu 3 dni, samo oznaczy się jako przeczytane. Wcale nie trzeba czytać wszystkiego żeby się "wyrabiać" i żeby komunikat się nie pokazywał.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Guru bezprzewodowy
Jestem na forum prawie codziennie i ciągle mam komunikat.Blido pisze:Już nie pamiętam kiedy ostatni raz pojawił mi się ten komunikat.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja jestem codziennie i nie mam. Tego czego się nie czyta trzeba odznaczać jak przeczytane i się Wam nie będzie pojawiać ten komunikat.
- radekhetero
- Stały użytkownik forum
Przecież można to wyłączyć i po problemie
To niczemu i nikomu nie służy
Iplus
- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jestem za wylaczeniem
to takie troszke zmuszanie usera do czytania postow...

Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

Fakt, komunikat mnie też wkurza
Wkurza mnie też to że na napisanie posta mam góra 10 minut (sprawdzane nie raz), wystarczy że chcę napisać coś dłuższego i lipa - wylogowuje mnie
Trzeba pamiętać żeby skopiować tekst, zalogować się ponownie, wkleić....
Ile już razy odpuszczałem sobie jakiś tekst
I jak to się ma do oszczędzania transferu o który tak się podobno dba na forum?
Co chwilę trzeba odświeżać stronę

Wkurza mnie też to że na napisanie posta mam góra 10 minut (sprawdzane nie raz), wystarczy że chcę napisać coś dłuższego i lipa - wylogowuje mnie

Trzeba pamiętać żeby skopiować tekst, zalogować się ponownie, wkleić....
Ile już razy odpuszczałem sobie jakiś tekst

I jak to się ma do oszczędzania transferu o który tak się podobno dba na forum?
Co chwilę trzeba odświeżać stronę

- wojteks
- *** Administrator ***
U mnie nic takiego się nie dzieje spokojnie od otwarcia tematu do wysłania tekstu mija nawet pół godziny.paszczak pisze:Co chwilę trzeba odświeżać stronę
Oj służy służy. Przecież nie pamiętam wszystkich tematów od odtatniego wejścia na forum a tak to wiem w których pojawiły się nowe posty.radekhetero pisze:Przecież można to wyłączyć i po problemie
Tej opcji nie powinno się wyłączać, jak nie potraficie przy wychodzeniu z forum kliknąć na dole strony z nieprzeczytanymi tematami "oznacz wszystkie jako przeczytane" to nic Wam na to nie poradzimy.
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
paszczak, masz zaznaczone, żeby cię automatycznie logował?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Oficjalne stanowisko forum w sprawie Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=170771#170771
Zatem nie można wyłączyć osobno komunikatu i osobno czyszczenia bazy. Niestety silnik forum nie przewiduje czegoś takiego. Aby uciążliwość tego komunikatu była mniejsza przestawię go na 1000 postów oraz zachowanie postów z 5 dni.
A tu mały cytat z panelu admina:
Jeżeli ilość postów nieczytanych przekroczy maksymalną wartość, zostaną usunięte wszystkie z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie X dni.
Proszę starać się zadbać o to aby ilość postów nieczytanych w bazie była jak najmniejsza, zbyt duża ilość dla pojedynczych użytkowników może wpłynąć niekorzystnie na generowane obciążenie.
Na wszystkich forach phpBB by Przemo to jest. Ja nie spotkałem się z takim, na którym tego nie ma. Może być tylko ustawiona granica inaczej.
[ Dodano: 2009-03-10, 08:00 ]
Pamiętajcie też, że wszystkie problemy z forum należy zgłaszać. Zawsze postaramy się coś poprawić tak, aby wszystkim było lepiej. Jednak należy też pamiętać, że to tylko "technika" i nie wszystko da się zmienić. Ale nie mając wiedzy jak o problemie paszczaka, z wylogowaniem ciężko coś zmienić.
Dlaczego tego nie zgłaszałeś? Nie masz przypadkiem jakiegoś zmiennego IP? Bo na stałym IP nigdy mi się to nie przytrafiało.paszczak pisze:Wkurza mnie też to że na napisanie posta mam góra 10 minut (sprawdzane nie raz), wystarczy że chcę napisać coś dłuższego i lipa - wylogowuje mnie
Sesja na forum ustawiona jest na 600sekund, czyli 10 minut. Można to zwiększyć Jeżeli jest problem z wylogowywaniem chociaż nikt do tej pory tego nie zgłaszał.. Zatem ustawiam na 1200 (20 minut).paszczak pisze:I jak to się ma do oszczędzania transferu o który tak się podobno dba na forum?
Nie można tego wyłączyć. Baza danych przechowuje posty wszystkich użytkowników te nieprzeczytane i co jakiś czas musi być to czyszczone. U nas ustawione jest na 500 postów. Ale jak ta wartość będzie przekroczona to posty z 3 dni i tak nie będą automatycznie odznaczone jako przeczytane.radekhetero pisze:Przecież można to wyłączyć i po problemie
Zatem nie można wyłączyć osobno komunikatu i osobno czyszczenia bazy. Niestety silnik forum nie przewiduje czegoś takiego. Aby uciążliwość tego komunikatu była mniejsza przestawię go na 1000 postów oraz zachowanie postów z 5 dni.
A tu mały cytat z panelu admina:
Jeżeli ilość postów nieczytanych przekroczy maksymalną wartość, zostaną usunięte wszystkie z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie X dni.
Proszę starać się zadbać o to aby ilość postów nieczytanych w bazie była jak najmniejsza, zbyt duża ilość dla pojedynczych użytkowników może wpłynąć niekorzystnie na generowane obciążenie.
Nie ma żadnego zmuszania. Tak jak już tu radzono w tym wątku przed wyjściem z forum najlepiej odznaczyć sobie wszystkie posty jako przeczytane i nie będzie tego problemu.pluskwa_skarzysko pisze:Jestem za wylaczeniemto takie troszke zmuszanie usera do czytania postow...
Na wszystkich forach phpBB by Przemo to jest. Ja nie spotkałem się z takim, na którym tego nie ma. Może być tylko ustawiona granica inaczej.
[ Dodano: 2009-03-10, 08:00 ]
Pamiętajcie też, że wszystkie problemy z forum należy zgłaszać. Zawsze postaramy się coś poprawić tak, aby wszystkim było lepiej. Jednak należy też pamiętać, że to tylko "technika" i nie wszystko da się zmienić. Ale nie mając wiedzy jak o problemie paszczaka, z wylogowaniem ciężko coś zmienić.
Ostatnio zmieniony 2009-04-07, 17:53 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jakiego czytania. Jak wyświetlisz nieczytane posty to na samym dole masz magiczny link "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane"pluskwa_skarzysko pisze:to takie troszke zmuszanie usera do czytania postow...
Oj służy. Nie chce mi się ręcznie wyszukiwać nieprzeczytanych postów jak ma się większe zaległości.radekhetero pisze:To niczemu i nikomu nie służy
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zobacz gdzie jest gdybyś nie znalazłJak wyświetlisz nieczytane posty to na samym dole masz magiczny link "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane"

Nie mam, zawsze mi mówiono żebym przy logowaniu na różnych forach nie zaznaczał zapamiętywania haseł itpJo_gurt pisze:masz zaznaczone, żeby cię automatycznie logował?
Poza tym ktoś użyje mojego kompa, coś napisze w moim imieniu a ja dostanę bana

Cierpiałem cichutkoBliSki pisze:Dlaczego tego nie zgłaszałeś?

Mam net z Ery - blueconnect - czyli pewnie ostatnie 3 cyfry IP są zmienneBliSki pisze:Nie masz przypadkiem jakiegoś zmiennego IP? Bo na stałym IP nigdy mi się to nie przytrafiało
-
Ale jeżeli tego nie zaznaczysz, to będziesz miał takie efekt jak opisujesz.paszczak pisze:Nie mam, zawsze mi mówiono żebym przy logowaniu na różnych forach nie zaznaczał zapamiętywania haseł
Zawsze przy odejściu od kompa możesz się wylogować z forum.paszczak pisze:Poza tym ktoś użyje mojego kompa, coś napisze w moim imieniu a ja dostanę bana![]()
Ale sprawa się wyjaśniła, bo jak pisałeś nie zaznaczałeś opcji o której powyżej.paszczak pisze:Mam net z Ery - blueconnect - czyli pewnie ostatnie 3 cyfry IP są zmienne
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A te miejsce mi umknęłoJaco pisze:Zobacz gdzie jest gdybyś nie znalazł

Pozdrawiam YaHooo 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To nie dla ciebie tylko dla innych.YaHooo pisze:A te miejsce mi umknęło

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ehh, zamotany jestem dziśJaco pisze:To nie dla ciebie tylko dla innych.![]()

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Guru bezprzewodowy
Mam z tym problem, nigdy mnie FF nie loguje automatycznie po włączeniu komputera. Trzeba wcisnąć "m" i wybrać marens i hasłoJo_gurt pisze:paszczak, masz zaznaczone, żeby cię automatycznie logował?
Co do tego wylogowywania mam identyczny problem, ale jak co jakiś czas wciśnie się podgląd pomaga.
Często jak czytam posty to nie loguje się na forum i dlatego muszę czasami usuwać komunikat, oznacz wszystkie tematy jako przeczytane.
-
No tak, ale paszczak nie zaznaczył opcji aby pamiętało hasło. Czy Ty zaznaczyłeś tę opcję? Ponadto wydłużyłem czas sesji do 20 minut i powinno być lepiej.marens pisze:Co do tego wylogowywania mam identyczny problem
Nie chcę wnikać dlaczego się nie logujesz, ale wtedy problem z nieprzeczytanymi byłby mniejszymarens pisze:Często jak czytam posty to nie loguje się na forum i dlatego muszę czasami usuwać komunikat, oznacz wszystkie tematy jako przeczytane.

Zatem ponawiam pytanie czy zaznaczasz przy logowaniu aby hasło było pamiętane i czy nie masz zmiennego IP?marens pisze:Mam z tym problem, nigdy mnie FF nie loguje automatycznie po włączeniu komputera.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Guru bezprzewodowy
Tak, ale mam ten sam problem nie tylko z bez-kabli, ale np też z Telepolis .BliSki pisze:Czy Ty zaznaczyłeś tę opcję?
Denerwuje mnie to, że nie loguje automatycznie tymbardziej, że z komputera korzystam sam.BliSki pisze:Nie chcę wnikać dlaczego się nie logujesz
Tak mam...BliSki pisze:czy nie masz zmiennego IP?
*mobile.playmobile.pl
*gprs.plus.pl
Ale, czy to ma jakiekolwiek znaczenie?
-
No to może winna jest przeglądarka? Sprawdzałeś na innej lub na innym kompie?marens pisze:Tak, ale mam ten sam problem nie tylko z bez-kabli, ale np też z Telepolis .
Zatem trzeba to rozwiązać. Sprawdź jak pisałem powyżej na innej przeglądarce.marens pisze:Denerwuje mnie to, że nie loguje automatycznie
Ma. Jeżeli nawet zaznaczysz aby pamiętał hasło, to po zmianie IP i tak będziesz musiał się zalogować ponownie.marens pisze:Tak mam... [...]
Ale, czy to ma jakiekolwiek znaczenie?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Guru bezprzewodowy
Tataj jest odpowiedźBliSki pisze: Ma. Jeżeli nawet zaznaczysz aby pamiętał hasło, to po zmianie IP i tak będziesz musiał się zalogować ponownie.

- Blido
- Guru bezprzewodowy
A czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka lub czy nie dodałeś czasem bez-kabli.pl na listę stron, z których ciasteczka nie są akceptowane?marens pisze:Denerwuje mnie to, że nie loguje automatycznie tymbardziej, że z komputera korzystam sam.
-
- Guru bezprzewodowy
Problem rozwiązany.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Po zmianie łącza trzeba się ponownie zalogować. Tam miałem jak skakałem z desktopa na laptopa i odwrotnie.
-
Dyskusja o głośności netbooków, notebooków i PCtów wydzielona.
[ Dodano: 2009-03-10, 22:38 ]
[ Dodano: 2009-03-10, 22:38 ]
Cieszymy się bardzo.marens pisze:Problem rozwiązany.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Jest rozwiązanie dla użytkowników Firefox. Napisałem skrypt Greasemonkey który automatycznie oznaczy wszystkie posty jako przeczytane (gdy zaistnieje taka potrzeba).
Najpierw trzeba zainstalować dodatek Greasemonkey
Następnie skrypt phpbb_owp.user.js
Najpierw trzeba zainstalować dodatek Greasemonkey
Następnie skrypt phpbb_owp.user.js
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Rozwiązanie dla użytkowników Opery:
Tworzymy katalog C:\bez-kabli
i kopiujemy do niego skrypt phpbb_owp.user.js
W Operze wchodzimy na stronę www.bez-kabli.pl
a w menu:
Tools > Quick Preferences > Edit Site Preferences,
w zakładce "Scripting",
w polu "User JavaScript Folder" wybieramy katalog: C:\bez-kabli
[OK]
Tworzymy katalog C:\bez-kabli
i kopiujemy do niego skrypt phpbb_owp.user.js
W Operze wchodzimy na stronę www.bez-kabli.pl