Dla klientów indywidualnych nie potrzeba , dla biznesowych potrzeba !pidsud pisze:Przecież można to włączyć również przez smsa, i nie potrzeba Pluskodu
[Nowość] iPlusopobieracz
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: [Nowość] iPlusopobieracz
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam
Aktywowałem tą usługe dzisiaj poprzez stronę iplus. chwilę po aktywacji przyszedł mi sms iż zlecenie zostało wykonane. Czyli rozumiem że mam ją juz włączoną?
Czyli moge juz dzisiaj po 24.00 jechać z ściąganiem?
Teraz mam pytanko
Gdy będzie taka sytuacja że skończy mi sie miesięczny limit tj w moim przypadku to 3 GB to jednocześnie blokują mi ściąganie po 24.00 za free tak?
I gdy bede miał potem przywróconą full prędkość to i przywrócą mi free ściąganie po 24.00 tak?
Aktywowałem tą usługe dzisiaj poprzez stronę iplus. chwilę po aktywacji przyszedł mi sms iż zlecenie zostało wykonane. Czyli rozumiem że mam ją juz włączoną?
Czyli moge juz dzisiaj po 24.00 jechać z ściąganiem?
Teraz mam pytanko
Gdy będzie taka sytuacja że skończy mi sie miesięczny limit tj w moim przypadku to 3 GB to jednocześnie blokują mi ściąganie po 24.00 za free tak?
I gdy bede miał potem przywróconą full prędkość to i przywrócą mi free ściąganie po 24.00 tak?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dokładnie tak.uniu pisze:Gdy będzie taka sytuacja że skończy mi sie miesięczny limit tj w moim przypadku to 3 GB to jednocześnie blokują mi ściąganie po 24.00 za free tak?
-
Jeśli masz SMSa że usługa jest aktywna, to od 24 możesz ściągać. Jeżeli zablokują ci prędkość po przekroczeniu limitu, to automatycznie z tej usługi też nie możesz korzystać ( jeśli tak nie jest to poprawcie mnie
) . Jeżeli od nowego okresu rozliczeniowego wróci ci normalna prędkość, to automatycznie możesz sobie od tej godz 24 pobierać pliki.

-
T dzisiaj przetestuje to ściąganie Zwłaszcza ze 2 dni temu ściągałem aktualizacje nawigacji z strony automapa.pl i miałem predkości rzędu 300 -450 KB/s i pliczek 200 Mb zassało mi w parenascie minut
-
a ja sobie nie posciągam
bo byle jaki plik sciaga mi sie z predkoscia 15Kb/s 

-
Chociaż na razie sieć się nie zapycha, o godz 2 w nocy prędkość u mnie normalna jak na noc ( 260 KB/s +- ) . Widzę po sobie że jak mi się nie chce czekać do północy z pobieraniem plików to po prostu nie czekam, jak będe miał coś ważnego to poczekam. Dużo osób tak ma pewnie.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zawsze można zostawić kompa z softem, który zacznie ściągać o wyznaczonej godzinie.
-
A czy ktoś juz wie co będzie z tą promocją po okresie promocyjnym? tj Czy będzie płatna czy jak?
Na stronie iplusa nie ma nic na ten temat
Na stronie iplusa nie ma nic na ten temat
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Sami pewnie nie wiedzą. Na razie testują.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Sprawdzają zainteresowanie i wykorzystanie tej usługi. Jak jedno i drugie będzie duże to i opłata będzie duża.Jo_gurt pisze:Sami pewnie nie wiedzą. Na razie testują.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Można dokupić np. 128MB iPlus Extra i automatycznie z powrotem zacznie chodzić iPlusopobieracz.MAREKMAREK pisze:Jeżeli zablokują ci prędkość po przekroczeniu limitu, to automatycznie z tej usługi też nie możesz korzystać ( jeśli tak nie jest to poprawcie mnie) . Jeżeli od nowego okresu rozliczeniowego wróci ci normalna prędkość, to automatycznie możesz sobie od tej godz 24 pobierać pliki.
-
- Użytkownik forum
Konsultant powiedział mi, że jeżeli teraz aktywowałem usługę to będzie ona bezpłatna przez cały czas. Oczywiście mogła zajść pomyłka 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Oby nie była pomyłką, bo wtedy muszą poinformować, że trzeba płacićAdexN pisze:Oczywiście mogła zajść pomyłka![]()
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nawet jak będzie jednorazowa opłata aktywacyjna za to to dobra sprawa i tak. 

-
Heh..chciałem teraz sobie aktywować tego Iplusopobieracza a tu patrzę że trzeba zadzwonić do konsultanta
Chyba o tej porze dnia konsultanci nie pracują ?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie pracują. Nie trzeba. Można SMSem lub przez eBok jeszcze.
-
Przetestowałem wczoraj tą usługę i muszę powiedzieć że jest SUPER. Od 24.10 do 3.00 zassałem w sumie 4GB
Nie wiem jak to możliwe ale miałem prędkosci rzędu 650 KB/s i film 750 MB wchłonęło jak wir w wanie!!
Żeby takie prędkości były w dzień...
Nie wiem jak to możliwe ale miałem prędkosci rzędu 650 KB/s i film 750 MB wchłonęło jak wir w wanie!!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Cos czuje ze szybko moga wprowadzic oplate za te usluge, fakt faktem jest jednak taki ze ostro zaatakowali konkurencje i bedzie to spory atut Plusa.uniu pisze:Przetestowałem wczoraj tą usługę i muszę powiedzieć że jest SUPER. Od 24.10 do 3.00 zassałem w sumie 4GB
- bobix
- Stały użytkownik forum
Dokładnie. Trzeba poczekać z 1-2 m-ce i zobaczyć jak zareaguje konkurencja i jak to się przełoży na transfery w nocy :-)...fakt faktem jest jednak taki ze ostro zaatakowali konkurencje i bedzie to spory atut Plusa.
-
uniu pisze:
Czyli jak ja mam słaby zasięg i w dzień pobierają mi się pliki z prędkością 20Kb/s

To w nocy mogę mieć o duży szybszy transfer ?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
To jaki będziesz miał transfer zależy od mocy sygnału oraz obciążenia stacji bazowej.Jarek7 pisze:Czyli jak ja mam słaby zasięg i w dzień pobierają mi się pliki z prędkością 20Kb/s :/To w nocy mogę mieć o duży szybszy transfer ?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kolejny będzie Play,potem za rok Orange,a Era jak zawsze na szarym końcubobix pisze:Trzeba poczekać z 1-2 m-ce i zobaczyć jak zareaguje konkurencja

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie wróży to najlepiej, jeżeli w Play'u wprowadzą nocne pobieraniePatryk pisze:Kolejny będzie Play

Mi to pasuje, przynajmniej mam transfery na dobrym poziomiePatryk pisze:Era jak zawsze na szarym końcu

-
- Mistrz bezprzewodowy
Era jest zawsze najbardziej "z tylu" jesli chodzi o podwyzszanie limitow/wprowadzanie nowych uslug w blueconnect a tymczasem maja dwa razy wiecej klientow od Orange, wie ktos moze oficjalnie ile mnie wiecej kazdy z operatorow ma klientow mobilnego neta?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
media2.pl podaje takie dane, ale o ile dobrze zrozumiałem to są one z września, więc trochę na pewno się zmieniło http://media2.pl/telekomunikacja/60081- ... entow.htmladixm pisze: wie ktos moze oficjalnie ile mnie wiecej kazdy z operatorow ma klientow mobilnego neta?
PS. Przy okazji dowiedziałem się od media2.pl o nowej technologii jaką jest HSDPA+

![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ostatnio zmieniony 2009-12-26, 16:36 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W nocy niech się dzieje co chcesp6huk pisze:Nie wróży to najlepiej, jeżeli w Play'u wprowadzą nocne pobieranie

[ Dodano: 2009-12-26, 16:41 ]
Pierwsi wprowadzili taryfy data,agresywnie się reklamowali...i efekty są.adixm pisze:a tymczasem maja dwa razy wiecej klientow od Orange
Ja się tej sieci nie tykam w każdym razie,a fe.
No chyba,ze by mi stację wimaxa pod domem wybudowali.
Ostatnio zmieniony 2009-12-27, 11:14 przez Patryk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Mamy godzinę 1:05. Prędkość pobierania 15-30KB/s. Ile pijawek może tak zapchać jeden nodeB?
Nad ranem leci do 130KB na Optionie 1,8mbps
Nad ranem leci do 130KB na Optionie 1,8mbps
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
pidsud pisze:Mamy godzinę 1:05. Prędkość pobierania 15-30KB/s.

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Aktywowałem sobie przed chwila tego pobieracza
ciekawe jak pójdzie
[ Dodano: 2009-12-27, 01:59 ]
Łooo Matko Święta !! Nie będe się wypowiadał na ten temat.Internet tak szybko zasuwa ze szok !
Transfery są takie zarąbiaszcze jakby z 10mln ludzi korzystało z jednego bts'a
Jak klikłem zakładke na to forum to 4x wyskoczyło'Nie odnaleziono serwera' 1x internet się całkowicie rozłączył + strona ładowała się ok.30sek
Myślałem że prędziej usnę zanim strona się załaduje,ale Iplus znowu mnie zaskoczył
Już szybszy internet mają w Afryce niż ja teraz mam
Nie wiem kiedy ta wiadomośc dotrze na forum z moją prędkoscią internetu to dodam że wysłałem ją dnia 27grudnia 2009roku o godzinie 02:02.Powodzenia w przeszłosci.

[ Dodano: 2009-12-27, 01:59 ]
Łooo Matko Święta !! Nie będe się wypowiadał na ten temat.Internet tak szybko zasuwa ze szok !

Nie wiem kiedy ta wiadomośc dotrze na forum z moją prędkoscią internetu to dodam że wysłałem ją dnia 27grudnia 2009roku o godzinie 02:02.Powodzenia w przeszłosci.