Moderator: Moderatorzy
A wcale się nie poprawiły. Najlepiej działa nad ranem, dziś o 5 było 160-170KB/s. Potem jest już coraz gorzej, 17-23 to katastrofa, przeglądanie stron to męczarnia. Nierzadko tak jak u Jarek7 "Nie odnaleziono serwera". Z BOK-u dostałem informację, że na 31.12 planowane jest uruchomienie drugiego nodeb, a następny w styczniu. Ciekawe jak będzie to wyglądaćkrystianb pisze:A powiedz jak się w dzień transfery poprawiły.
Wiesz gdzie jest Tuszyn?Poddębina ?Tuszynek Majoracki ? Mieszkam w tych okolicach.Najblizszy BTS mam oddalony jakieś 4-5 km.szalony pisze:Jarek7 w ktorej czesci Lodzi masz tak zle parametry Iplusa ?
na stronce plusa jest wyraźnie napisane "na stałe"W okresie promocyjnym od 22 grudnia 2009 do 21 stycznia 2010 można włączyć promocyjną usługę za 0 zł miesięcznie na stałe!
Nie rozumiem jednak takich ludzi...Po co Ci tyle transferu?Po co się brać za edytowanie jak nie jesteś pewny?atanor pisze:na dniach skocze do plusa, bo "studencka" taryfa po prostu miażdży![]()
102GB za 39zł
Zgoda pod warunkiem ze uzytkownicy korzystajacy w nocy z neta do surfowania beda mogli swobodnie pokorzystac.atanor pisze:to chyba naturalne, że rozwój internetu mobilnego polega na zwiększaniu szybkości i limitów.
Tylko ze wtedy jakbys mial transfer rzedu 50kB/s to byloby dobrze:)Jarek7 pisze:A ja się przyznam jak bym miał możliwość korzystania z szybkiego internetu,dajmy z 10mbit/s to bym ściągał i grał w dzień
sa fajne programy i same potrafia zaczac sciaganie o okreslonej godzinieEdyta18 pisze: druga sprawa, to nikt normalnie pracujacy nie bedzie czekal do polnocy zeby sciagac
Po co Ci 500GB limitu?Chcesz caly internet sciagnac??:DEdyta18 pisze:jaki modem bedzie najlepszy do tego iPlusopobieracza ?
modem HSPA jest dostepny,ale jak sie wezmie najdrozsza opcje czyli 160zl/miesiac.
na zwyklym za 1zl (opcja 49zl/meisiac) tez bedzie szlo maxymalnym transferem jaki ten modem oferuje ?
tak sie zachwycacie tymi 100GB, a to jest nic. jak ktos ma dedyka 100mbit, to przerzuca miesiecznie po kilka/kilkanascie TB. ale jezeli spojrzec na mobilny internet w polsce to jednak jest to jakby nie bylo rewelacja.
tylko mogli dac inne limity w zaleznosci od abonamentu na iPlus, np dla opcji 160zl/miesiac 500GB w tym iPlusopobieraczu. a tak to troche smiesznie to wyglada.
Normalnie ręce opadają jak się czyta takie wypowiedzi. Czy Ty wiesz czym się różni internet komórkowy od łacza 100 megowego? Bo chyba nie. Ale przez takich ludzi którzy kochają motto życiowe "Pobieram, więc żyję" sieci komórkowe są znacznie obciążone. Co więcej niektórzy ludzie robią tak, że wywalają jedno z dysków, tylko po to aby mieć miejsce na kolejne filmy nawet bez ich obejrzenia. Gdzie tu sens, gdzie logika?Edyta18 pisze:tak sie zachwycacie tymi 100GB, a to jest nic. jak ktos ma dedyka 100mbit, to przerzuca miesiecznie po kilka/kilkanascie TB.
Sam znam jednego, ktory po 100 razy sciaga czasem ten sam plik i sam nawet nie wie co ma, ale sciaga tylko po to zeby sciagac:)Chore:/ Wydaje mi sie ze ludzie robia to wylacznie dla "szpanu"YaHooo pisze:Co więcej niektórzy ludzie robią tak, że wywalają jedno z dysków, tylko po to aby mieć miejsce na kolejne filmy nawet bez ich obejrzenia. Gdzie tu sens, gdzie logika?
NiestetyWydaje mi sie ze ludzie robia to wylacznie dla "szpanu"
choć gdzieś obiło mi się o uszy, ze plus szykuje jakąś lepszą ofertę internetową prepaid, ale na pewno nigdy nie będzie tak dobrze jak w aboZ usługi mogą skorzystać wszyscy Abonenci, którzy posiadają jeden z planów cenowych iPlus.
Oczywiście, że niejonowaty pisze:A dziła to iplus sim data??
dlatego już nigdy nie zawrę umowy a play.jonowaty pisze: Teraz niby wprowadzili nowe limity ale to dla nowych useró.
Dla mnie by byl sens gdyby zwykly limit tj. np. 10GB byl przeliczany na transfer nocny np. *10 i wykorzystywany zamiennie wtedy bylby sens takiego dzialania(ludzie szanowali by bardziej transfer, przede wszystkim upload).Jojo pisze:Logika może jest w tym, że w nocy nikt nie będzie narzekał, że wolno mu się strony otwierają, albo pliki ściągają.
Ciesz się z tego co maszadixm pisze:Dla mnie by byl sens gdyby zwykly limit tj. np. 10GB byl przeliczany na transfer nocny np. *10 i wykorzystywany zamiennie wtedy bylby sens takiego dzialania(ludzie szanowali by bardziej transfer, przede wszystkim upload).