Dwa problemy z E160
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dwa problemy z E160
Mam problem z modemem E160 Huwei. Pożyczyłem od syna taki modem z kartą Play, ale nie chciał działać pod Win 7 i po kilku godzinach szukania w necie znalazłem jakieś uaktualnienie, które wgrało mi na kartę folder Mobile Partner zamiast Play. Mam wprawdzie poprawny katalog skopiowany ale nie mogę go nadgrać w modemie bo pojawia się komunikat o braku dostępu. Modem wprawdzie działa pod XP ale po podłączeniu chce instalować Mobile Partner a nie Play. Ponieważ jestem zupełnie zielony to przeszukiwanie internetu nic mi nie dało. Będę wdzięczny za łopatologiczną poradę jak z powrotem wgrać ten katalog z Playem. Może dla większości użytkowników to śmieszny problem ale jak go nie rozwiążę do w ciągu 24 godzin to mam przerypane u rodziny. Szczytem marzeń jest byłaby podpowiedź co zrobić aby uruchomić E160 w Playu pod Win7.
Julek13
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Dwa problemy z E160
To jest tzw. dashboard. Jest to oprogramowanie do zarządzania połączenia z internetem jakie jest instalowane z modemu po pierwszym podłączeniu do komputera. Za jego pomocą łączymy się z internetem, wysyłamy oraz odbieramy SMS'y.julek13 pisze:po kilku godzinach szukania w necie znalazłem jakieś uaktualnienie, które wgrało mi na kartę folder Mobile Partner zamiast Play.
Nie da się tego zrobić. To może tylko zrobić instalator dashboard'u.julek13 pisze:Mam wprawdzie poprawny katalog skopiowany ale nie mogę go nadgrać w modemie bo pojawia się komunikat o braku dostępu.
A w czym jest problem? Bo przecież oprogramowanie Play to jest oprogramowanie Huawei'a w kolorze fioletowymjulek13 pisze:Modem wprawdzie działa pod XP ale po podłączeniu chce instalować Mobile Partner a nie Play.

Niestety tego już Ci nie powiem, bo nie mam tego Windows'a.julek13 pisze:Szczytem marzeń jest byłaby podpowiedź co zrobić aby uruchomić E160 w Playu pod Win7.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
A mógłbyś podać link do tego "uaktualnienia"?julek13 pisze:po kilku godzinach szukania w necie znalazłem jakieś uaktualnienie, które wgrało mi na kartę folder Mobile Partner zamiast Play
Bo sądzę, ze sporo osób (w tym także ja) chciałoby sobie wymienić oryginalny dashboard na Mobile Partnera.
Krzysztof
-
- Początkujący użytkownik forum
http:// http://sterowniki.bez-kabli.pl//huawei_dd.htmlChris-Kr pisze: A mógłbyś podać link do tego "uaktualnienia"?
Bo sądzę, ze sporo osób (w tym także ja) chciałoby sobie wymienić oryginalny dashboard na Mobile Partnera.
Pierwszy plik od góry
Julek13
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dzięki!
Zachęcony Twoim przykładem zdecydowałem się flashować dashboard swojego modemu K3565 i chociaż ten model w nazwie pliku nie był wymieniany, to upgrade się udał i wreszcie pozbyłem się z wirtualnego CD-ROM-u znienawidzonej aplikacji Vodafone'a

Jeszcze tylko muszę się jej jakoś pozbyć z komputera, bo dotychczasowe próby deinstalacji klienta zakończyły się niepowodzeniem

[ Dodano: 2009-12-29, 13:28 ]
Na stronach Huaweia znalazłem najnowszą wersję tego dashboardu, z maja 2009: http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/list.do?type=-1&id=5840 .
Plik jest spakowany w jakimś dziwnym formacie (*.do), ale po rozpakowaniu zainstalowałem go na swoim modemie K3565 i jest OK.
Można by ewentualnie ten dashboard dodać do strony "3gdrivers", ale być może wskazane by było uprzednie przepakowanie go do ZIP-a?
Krzysztof