Witam
Mam problem z(modemem)lub z kompem.Po wczytaniu kodu 4-ro cyfrowego i
zatwierdzeniu(połącz) modem zaczyna pobierać dane:czyli bajty,nie muszę
nawet otwierać strony.Czy to jest normalne w tego typu urządzeniach.Rozmawiałem
ze znajomymi którzy twierdzą,że tak być nie może.Nie wiem co jest nie tak:czy modem
ma winę,czy może muszę konfigurować kompa.Podpisałem umowę z Erą.Mam internet
trzeci miesiąc,po otrzymaniu transferu 1,5 Giga wystarcza mi zaledwie na kilka dni.
Pierwszy miesiąc miałem około 14 dni,drugi miesiąc miałem 9 dni,ile teraz będę miał
dni nie wiem.Obserwuję statystykę w trakcie zatwierdzania i zawsze tego nie robi.
Proszę o pomoc?
Mały
Modem Huawei Connect-3G Proszę o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem Huawei Connect-3G Proszę o pomoc
I dobrze twierdzą. Moim zdaniem masz po prostu wirusy na komputerze i to one wysyłają/pobierają dane. Może aktualizują Ci się programu zainstalowane na komputerze. Możesz sobie pobrać programik TCPView i zobaczyć jaki program oraz z jakim adresem IP się łączy. Po tym możesz dojść co Ci zjada transfer i czy to wirus (wtedy starasz się go usunąć) czy aktualizacje programów (możesz to wyłączyć w jego opcjach).Mały01 pisze:Rozmawiałem ze znajomymi którzy twierdzą,że tak być nie może
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)