Od miesiaca jestem posiadaczem uslugi IPLUS (modem sony ericsson gc89). Mieszkam we wrocławiu i mam problem z dostepem do internetu. Uzywam aplikacji Sony Ericsson Wireless Manager, ktora pokazuje w zasiegu jakiej technologi aktualnie sie znajduje. W miejscu mojego zamieszkania po wlaczeniu internetu mam przez chwile gprs i internet chodzi poprawnie (o ile mozna sie cieszyc z predkosci gprs) ale po chwili przeskauje mi edge i net przestaje <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> dzialac.. Transfer spada do 0 kb/s z przeblyskami 0.5 kb/s... Obecnie stosuje komorke i uzywam tylko gprs. I teraz mam takie pytania.
1) Czym jest spowodowane ze edge mimo ze lapie zasieg to nie dziala wcale. Czy jest to moze jakis zasieg "szczatkowy" tzn jestem na granicy edge i dlatego nie dziala. Czy ewentualnie jest jakies wyjscie z tej sytuacji?
2) Mimo wszystko chcialbym stostowac zamiast komorki karte gc89. Nawet jezeli mialaby dzialac tylko w gprs. Tylko jak przestawic karte na dzialanie tylko w gprs zeby nie wchodzil edge? W obsludze iplusa powiedzieli mi ze w ustawieniach mam przestawic dlugosc fali ale to nic nie daje

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!