Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Iplus - koniec umowy
czy mam szanse na zniżkę, jeśli chciałbym wziąć drugi abonament w iplusie? jeden juz mam na swoje nazwisko, ale używam okazyjne.
czy z tego tytułu mógłbym się domagać zniżki 25%? 50%?
czy wtedy modemy są wg cennika ze stronki plusa?
czy z tego tytułu mógłbym się domagać zniżki 25%? 50%?
czy wtedy modemy są wg cennika ze stronki plusa?
Ostatnio zmieniony 2009-12-31, 01:15 przez atanor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z modemem nie da rady. Bez modemu jest umowa na 12 miesięcy ze zniżką 25%. Jakies 2 tyg. temu dzwoniłem do nich w tej sprawie.
-
- Stały użytkownik forum
a może spróbować nacisnąć na 50%?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Próbować można, ale nie wiem czy coś wyjdzie z tego. 

-
- Użytkownik forum
Witam!
W maju kończy mi się umowa na i-plusa.
Obecnie mam taryfę i-plus 60 z limitem 3 GB.
Dzwonił dzisiaj do mnie konsultant i zaproponował 25% zniżki na abonament na 12 miesięcy licząc od teraz a nie od końca obecnej umowy. Powiedziałem mu, że muszę to przemyśleć.
Śledząc to forum mam do Was kilka pytań.
Czy było by możliwe przedłużenie umowy o 12 miesięcy licząc od teraz ale z 50% zniżki na abonament oraz podwojeniem limitu z 3GB na 6GB.
Podsumowując: abonament 30 zł i 6 GB limitu.
a może była by możliwość zmiany planu taryfowego na i-plus 75 na tych samych zasadach czyli:
abonament 37,50 zł (50% zniżki) i 12 GB limitu (6GB x 2).
Czy jest to możliwe? Bardziej interesowała by mnie druga opcja.
W maju kończy mi się umowa na i-plusa.
Obecnie mam taryfę i-plus 60 z limitem 3 GB.
Dzwonił dzisiaj do mnie konsultant i zaproponował 25% zniżki na abonament na 12 miesięcy licząc od teraz a nie od końca obecnej umowy. Powiedziałem mu, że muszę to przemyśleć.
Śledząc to forum mam do Was kilka pytań.
Czy było by możliwe przedłużenie umowy o 12 miesięcy licząc od teraz ale z 50% zniżki na abonament oraz podwojeniem limitu z 3GB na 6GB.
a może była by możliwość zmiany planu taryfowego na i-plus 75 na tych samych zasadach czyli:
abonament 37,50 zł (50% zniżki) i 12 GB limitu (6GB x 2).
Czy jest to możliwe? Bardziej interesowała by mnie druga opcja.
Angels
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jakiś czas temu dawali tylko zniżkę 50% na abo. Za to możesz przejść na każdy plan taryfowy z nowym limitem (jeśli dotychczas miałeś stary limit). Zatem w przypadku iPlusa 60 miałbyś 30zł i 3GB. Z tego co się orientuję, to nie można mieć 2x większego limitu i zniżki 50% na abo.angels83 pisze:Czy było by możliwe przedłużenie umowy o 12 miesięcy licząc od teraz ale z 50% zniżki na abonament oraz podwojeniem limitu z 3GB na 6GB.
Tylko, że teraz jakoś nie chcą dawać tej zniżki 50% i proponują 25%...
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Umowę trzeba wypowiedzieć,to zmienią front.YaHooo pisze:Tylko, że teraz jakoś nie chcą dawać tej zniżki 50% i proponują 25%...
-
- Użytkownik forum
Tak ale ja już mam nowy limit 3GB bo teraz każdy może sobie zmienić na nowe limity bez żadnego ale..YaHooo pisze: Za to możesz przejść na każdy plan taryfowy z nowym limitem (jeśli dotychczas miałeś stary limit). Zatem w przypadku iPlusa 60 miałbyś 30zł i 3GB. Z tego co się orientuję, to nie można mieć 2x większego limitu i zniżki 50% na abo.
Wcześniej chyba ludzie przedłużali umowę na takich warunkach, że dwa razy większy limit za 50% abonamentu. Już tak nie dają? Szkoda, w takim razie chyba zrezygnuje z tego I-plusa i wezmę CDMA z orange, gdyz jest już u mnie zasięg, a z Plusa tylko EDGE.
Angels
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ta akcja chyba była raczej związana z zatrzymywaniem klientów którzy mogli zrezygnować (oraz kończyła im się za 2-3 miesiące umowa, wtedy mogli podpisać na takich bardzo korzystnych warunkach nową umowę) po zmianie regulaminu świadczenia usług.angels83 pisze:Już tak nie dają?
Osobiście sądzę, że CDMA jest lepsze niż EDGEangels83 pisze:w takim razie chyba zrezygnuje z tego I-plusa i wezmę CDMA z orange, gdyz jest już u mnie zasięg, a z Plusa tylko EDGE.

Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Można było (i nadal można,tylko trzeba się uprzeć,wielokrotnie o tym pisałem) wziąć dowolną taryfę z rabatem 50% i umową na 12 miesiecy,więc jeśli masz teraz 3 GB,to możesz wziąć 26 GB - ponad 8x większy limit,za 80 zł.angels83 pisze:Wcześniej chyba ludzie przedłużali umowę na takich warunkach, że dwa razy większy limit za 50% abonamentu.
2x większego limitu za 50% ceny obecnej taryfy to chyba nawet w najśmielszych marzeniach nie dawali i nie dają
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Tomi 25
- Stały użytkownik forum
Dokładnie.Wypowiadaj umowę i zobaczysz jak zmięknąPatryk pisze:Umowę trzeba wypowiedzieć

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja to bym jeszcze radził iść do salonu, a nie autoryzowanego puntu sprzedaży. Bo z tego co było na forum, to w punktach nie za bardzo chcięli dawać -50%.Patryk pisze:i nadal można,tylko trzeba się uprzeć,wielokrotnie o tym pisałem
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Wypowiedz umowę, jak by Ci proponowali 5GB za 30 zł to jest nad czym myśleć. Zależy jeszcze jakie masz potrzeby transferowe. Jeśli nie to niech spadają, zwłaszcza jeśli masz tylko edge z plusa, a np z innej sieci już 3G. Też miałem taki myk z przedłużeniem umowy o 12 miesięcy, dzwonili sporo przed końcem starej rocznej umowy. Podpisałem porozumienie na 12 miesięcy, limit 1GB za 30 zł. Jak porozumienie się skończy to jak nie wypowiesz umowy, to wracają warunki z umowy poprzedniej. W moim przypadku 1GB za 60 zł. Wyobrażacie sobie kontynuację umowy na takich warunkach?? A babka jeszcze dzwoni i potrafi się pytać dlaczego się rezygnuje, żenada... Dlatego niedawno Plusowi wypowiedziałem umowę za totalny brak rozwoju sieci u mnie w ciągu 2 lat oraz totalne ignoranctwo i błazenadę. Jak można zrobić na stacji dwa sektory edge, i jeden który idzie w pola tylko gprs?? Mam pod nosem 3 stacje bazowe i tylko Plusa stać było na takie oszczędności. Orange, ba nawet Era Plusa przegoniła. Śmiechu warte, żebym musiał używać anteny i wymuszać edge w dzisiejszych czasach. To było jeszcze do przyjęcia 2 lata temu a nie teraz. Telefon upierdliwej konsultantki przelał czarę goryczy. Kobieta się jeszcze pytała dlaczego rezygnuję. Na koniec jak zobaczyła, że net u nich już raczej słabo mnie interesuje, to zaproponowała, że mogę zostawić sobie kartę sim i wziąć umowę na telefon, że dostanę darmowe minuty nawet itd... To się nazywa bezczelność...
Plus się może dobrze reklamuje, ale daleko na samej reklamie nie zajadą. W moich oczach bardzo nisko upadli.

-
- Guru bezprzewodowy
Powiadasz, że w Kotlinie Kłodzkiej Plus nie rozwija się...lechowiec pisze:Dlatego niedawno Plusowi wypowiedziałem umowę za totalny brak rozwoju sieci u mnie w ciągu 2 lat oraz totalne ignoranctwo i błazenadę.
Właśnie w ciągu ostatnich 2 lat sporo stacji dostało EDGE oraz postawili od zera 3G.
-
- Użytkownik forum
Czyli twierdzisz, że można wyciągnąć 50% abonamentu zamiast 25% ale bez zmiany limitu, czyli np opcja iplus75 za 37.50zl z limitem 6GB byłaby możliwa ale z limitem 12 GB już nie?Patryk pisze:[...]
Można było (i nadal można,tylko trzeba się uprzeć,wielokrotnie o tym pisałem) wziąć dowolną taryfę z rabatem 50% i umową na 12 miesiecy,więc jeśli masz teraz 3 GB,to możesz wziąć 26 GB - ponad 8x większy limit,za 80 zł.
2x większego limitu za 50% ceny obecnej taryfy to chyba nawet w najśmielszych marzeniach nie dawali i nie dają
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-21, 07:59 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-01-21, 07:58 przez angels83, łącznie zmieniany 1 raz.
Angels
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A mnie się udało innym patentem dostać rabat 50%...Patryk_ pisze:Umowę trzeba wypowiedzieć,to zmienią front.
Najpierw dzwonili z propozycją rabatu 25% - wysłałem ich na drzewo stwierdzając że 25% to za mało.
Potem dzwonili ponownie z tą samą propozycją - ponownie skierowałem ich na drzewo, tym razem mówiąc wprost: "wiem że inni klienci dostają rabat 50% na abonament - na takich warunkach zgadzam się podpisać umowę. Na niższych - nie".
Panienka stwierdziła że może dać tylko 25% i pożegnaliśmy się.
Jakieś 15 minut później dzwonią ponownie, inna kobieta przedstawia się jako kierownik działu i oferuje rabat 50%

No i taką propozycję już przyjąłem, 2 dni później przyjechał kurier z umową i sprawa została sfinalizowana - mam iPlusa Firmowo 49 z limitem 3GB za 24,50 PLN+VAT a w umowie mam zapis o rabacie 50% na 12 miesięcy

Tak, jest dokładnie tak jak napisał Patryk_ - rabat 50% ale limit transferu bez zmian.angels83 pisze:Czyli twierdzisz, że można wyciągnąć 50% abonamentu zamiast 25% ale bez zmiany limitu, czyli np opcja iplus75 za 37.50zl z limitem 6GB byłaby możliwa ale z limitem 12 GB już nie?
Aha, w moim przypadku rabatu 50% nie dało się wynegocjować dla najniższej taryfy (iPlus Firmowo 39) - rabat 50% oferowali tylko dla abonamentów od 49 zł netto (czyli 60 zł z VATem) wzwyż.
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak nawet ja mam w warunkach umowy. Iplus49 ma chyba 16% tylko.guteq pisze:rabat 50% oferowali tylko dla abonamentów od 49 zł netto (czyli 60 zł z VATem) wzwyż.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Mi proponowali 40% rabatu na iPlus Prywatnie 49/iPlus Firmowo 39 - ale to było bez sensu, biorąc najniższy abo z rabatem 40% oszczędzałem ledwo 1,10 PLN netto miesięcznie (względem porabatowej ceny kolejnego, wyższego abonamentu) ... a limit miałbym o 1 GB niższy, no i brak SMSów.ja.michal pisze:Iplus49 ma chyba 16% tylko.
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja jak brałem to taniej mi wychodził iPlus60 z rabatem 50% niż iPlus49 z tym innym. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Właśnie w ciągu ostatnich lat u mnie nie widać żadnego rozwoju. Od momentu podpisania drugiej umowy transfery ponadto spadły, internet strasznie zamula, zwłaszcza na weekend. Powiedz mi czy trzymanie jednego sektora w gprs od dwóch lat, podczas gdy konkurencja już dawno dają edge przy tej samej lokalizacji bts, to jest rozwój? Wiadomo 3g wchodzi bo musi, ale sieć niczym na tle innych nie błyszczy, raczej moim zdaniem przeciwnie. Jeśli chodź o 3g to najlepszy zasięg mam z play, potem orange i era a na końcu plus. Tak, tak, plus wypada najgorzej. Kiedyś plus był u nas przed erą.marens pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Powiadasz, że w Kotlinie Kłodzkiej Plus nie rozwija się...
Właśnie w ciągu ostatnich 2 lat sporo stacji dostało EDGE oraz postawili od zera 3G.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-21, 12:26 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-01-21, 12:26 przez lechowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Ja dostałem dziś na przedłużeniu 50% rabatu dla iPlus 60 i limit 4.5 GB + Kaspersky na rok.
-
- Stały użytkownik forum
Witam. Właśnie też zacząłem walkę o nową umowę jednak mi twardo próbują wmówić że nie ma rabatu 50% i jest on nieosiągalny. Jak długo ich trzymałeś żeby zmiękli i ile przed końcem umowy podpisałeś aneks? Pozdrawiam i gratuluje.Pablo-1986 pisze:Ja dostałem dziś na przedłużeniu 50% rabatu dla iPlus 60 i limit 4.5 GB + Kaspersky na rok.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kaspersky nawet przy przedłużaniu powinien być na dwa lata -przynajmniej ja taki kod dostałem.Pablo-1986 pisze:Kaspersky na rok.
-
- Stały użytkownik forum
A kolega kiedy wywalczył ofertę -50%?Patryk pisze:Kaspersky nawet przy przedłużaniu powinien być na dwa lata -przynajmniej ja taki kod dostałem.
nie ma kabla i nie będzie...pewnie
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jakieś 5 tygodni temu.karpiu01 pisze:A kolega kiedy wywalczył ofertę -50%?
-
- Stały użytkownik forum
A mi mówią że nie ma takiej opcji, ciekawe czy zmiękną. Wypowiedzenie już wysłane.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak zarejestrują je w swoim systemie to zaczną inaczej gadać.karpiu01 pisze:ciekawe czy zmiękną. Wypowiedzenie już wysłane.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zaraz zadzwonią z utrzymaniówki.Jak zarejestrują je w swoim systemie to zaczną inaczej gadać.
Tylko pamiętajcie - dzwonią z warszawskiego numeru stacjonarnego - żeby czasem nie potraktować ich jak telespam

-
- Stały użytkownik forum
I na to właśnie liczę. Poczekamy zobaczymy bo jest na co czekać tym bardziej że mam abo 110 plnJak zarejestrują je w swoim systemie to zaczną inaczej gadać.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Mi jak miałem abo 110 (maj '08-maj '09) to trzy miesiące przed końcem umowy wskoczył rabat 50% "z automatu",bez jakiegokolwiek przedłużaniakarpiu01 pisze:tym bardziej że mam abo 110 pln