T-Mobile, problem z modemem Huawei E176 ''error 619''
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
T-Mobile, problem z modemem Huawei E176 ''error 619''
Witam!!Szukam od 12-stu godzin jakichkolwiek informacji, na temat problemu który mnie od wczoraj nurtuje, i jestem bezradny....Dokładnie to chodzi mi o modem Huawei E176 w sieci T-Mobile Holandia. Wczoraj dostałem od znajomego internet, potrzebny mi jest bardzo, ale już na wstępie pojawił się problem. Po otrzymaniu modemu postąpiłem tak jak w instrukcji, zainstalowałem Web'n'walk USB manager długo się nawet instalował, ale poszło wszystko jak trzeba później... Po zainstalowaniu chciałem się połączyć z netem i klapa:(:(przy każdej próbie komunikat ''Error 619: Nie można ustanowić połączenia ze zdalnym komputerem, więc port używany do tego połączenia został zamknięty.Nadmienię,że modem jest sprawny gdyż dzisiaj sprawdzałem go u kolegi na kompie,z tą różnicą,że kolega ma XP a ja VISTĘ...U niego działa idealnie...Co w takiej sytuacji muszę zrobić?? Z góry serdeczne dzięki za pomoc ...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
-
Re: T-Mobile, problem z modemem Huawei E176 ''error 619''
..czytałem, czytałem, ale nic z tego nie pasuje, jeśli o to chodzi
Błąd 619 - Prawdopodobne przyczyny:
- nie jest włączona usługa przesyłu danych u operatora,
- brak karty SIM w modemie,
- brak środków na koncie w Pre-Paid.
Co do pierwszej rzekomej przyczyny to nie jest to gdyż modem podłączony pod kompa z XP śmiga należycie, co do drugiej kwestii karta w modemie jest, a jeśli o trzecie chodzi, to net nie jest Pre-Paid, tylko na abonament i jest wszystko aktywne i opłacone..
Błąd 619 - Prawdopodobne przyczyny:
- nie jest włączona usługa przesyłu danych u operatora,
- brak karty SIM w modemie,
- brak środków na koncie w Pre-Paid.
Co do pierwszej rzekomej przyczyny to nie jest to gdyż modem podłączony pod kompa z XP śmiga należycie, co do drugiej kwestii karta w modemie jest, a jeśli o trzecie chodzi, to net nie jest Pre-Paid, tylko na abonament i jest wszystko aktywne i opłacone..
- Jaco
Próbowałeś łączyć się za pomocą <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ?
-
Próbowałem sie łączyć za pomocą tego programu, ale nie o to mi chodzi... Chiałbym uzyskać jakąś racjonalną odpowiedź dlaczego nie moge wchodzic przez podstawowy program, czy nie idzie tego jakoś obejsc??
- Jaco
Gdyż takie programy niekiedy mają błędy podczas instalacji. Niekiedy ponowna instalacja pomaga.Czy próbowałeś również zrobić <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> ?bambusik pisze:Chiałbym uzyskać jakąś racjonalną odpowiedź dlaczego nie moge wchodzic przez podstawowy program, czy nie idzie tego jakoś obejsc??
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Spróbuj ustawić apn. Zmień na internet lub ustaw profil t-mobile NL jak korzystasz z playa, plusa, orange lub ery. Jak z innej sieci to musisz ustawić APN odpowiedni dla swojej sieci.
-
Jakie sieci Ty mi napisales, era, plus, play, kolega ja jestem w Holandii!!!! Mam nadal problem z podlaczeniem tego neta. 70 euro musze za to placic a taka demagogia jest by to podlaczyc, pomoze mi ktos??
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2010-01-02, 08:55 ]
" a taka demagogia jest by to podlaczyc" - kolego, może sprawdzaj znaczenie słów w słowniku zanim ich użyjesz?
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2010-01-02, 08:55 ]
" a taka demagogia jest by to podlaczyc" - kolego, może sprawdzaj znaczenie słów w słowniku zanim ich użyjesz?

-
- Mistrz bezprzewodowy
Bo tam nie ma wymienionej najczęstszej przyczyny występowania tego błędubambusik pisze:..czytałem, czytałem, ale nic z tego nie pasuje, jeśli o to chodzi

Autor tego wątku miał identyczny problem i chociaż już nic nie odpowiedział, to po otrzymaniu od niego punktu "Pomógł" mogę się domyślać, że moja rada okazała się skuteczna.
[ Dodano: 2010-01-01, 16:58 ]
Nie ma sie co oburzać, bo dobrze Ci radził.bambusik pisze:Jakie sieci Ty mi napisales, era, plus, play, kolega ja jestem w Holandii!!!!
Musisz ustawić APN właściwy dla holenderskiego T-Mobile.
Zgodnie z tą stroną http://modmyi.com/wiki/index.php?title=Carrier_APN_Settings&oldid=2892#T-Mobile__.28Netherlands.29 właściwe ustawienia to:
APN: internet
Username: tmobile
Password: tmobile
chociaż w rzeczywistości mogą one też być inne, w zależności od taryfy, z której korzystasz.
[ Dodano: 2010-01-01, 18:05 ]
Zgodnie z tą stroną: http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/page/Netherlands+-+T-Mobile , Username oraz Password mogą nie być konieczne.
Krzysztof
-
...kolego ten drugi link jest niewłaściwy, mylisz samo T-Mobile z T-Mobile Web'n'walk w polu user musi byc ''internet''