Antena dookólna dla Aircard 880
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena dookólna dla Aircard 880
Witam,
Parę miesięcy temu kupiłem antenę dookólną http://www.allegro.pl/item863299869_ant ... 5_24h.html . Antena jest nieużywana, bo sygnał zmienia się w niewielkim stopniu, nawet jeśli wystawię ją za okno (nie powiem bo sygnał minimalnie się polepsza). Odległość do nadajnika wynosi kilkaset metrów. Kupiłem tą antenę z pełną premedytacją, bo nie potrzebna mi była kierunkowa. Niestety ta antena spełnia zupełnie moich oczekiwań, być może coś robię nie tak z jej umocowaniem czy jak. Kabel 5m RG174 wydaje się jakiś cienki, może ta długość tłumi sygnał? Co myślicie czy wymiana kabla na lepszy coś zmieni?
Parę miesięcy temu kupiłem antenę dookólną http://www.allegro.pl/item863299869_ant ... 5_24h.html . Antena jest nieużywana, bo sygnał zmienia się w niewielkim stopniu, nawet jeśli wystawię ją za okno (nie powiem bo sygnał minimalnie się polepsza). Odległość do nadajnika wynosi kilkaset metrów. Kupiłem tą antenę z pełną premedytacją, bo nie potrzebna mi była kierunkowa. Niestety ta antena spełnia zupełnie moich oczekiwań, być może coś robię nie tak z jej umocowaniem czy jak. Kabel 5m RG174 wydaje się jakiś cienki, może ta długość tłumi sygnał? Co myślicie czy wymiana kabla na lepszy coś zmieni?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena dookólna dla Aircard 880
A stawiasz antenę na blaszanej powierzchni? Bo to jest bardzo ważne w przypadku anten magnetycznych. Swoją drogą czemu chcesz antenę jeśli do BTS'a masz kilkaset metrów?czarnyte pisze:Niestety ta antena spełnia zupełnie moich oczekiwań, być może coś robię nie tak z jej umocowaniem czy jak.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Kupiłem ją bo wtedy mieszkałem w innym mieście, a nadajnik był ze 4 km od miejsca gdzie mieszkałem. Po jednej stronie mieszkania miałem z biedą odbiór 3G Play bez anteny a chciałem mieć sygnał po drugiej stronie gdzie najcześciej przebywałem. Wtedy ta antena w zupełności była bezużyteczna bo ją miałem wewnątrz budynku, nie wystawiałem jej na parapet (nie był stalowy). Teraz w moim rodzinnym mieście sytuacja jest lepsza i nadajnik bliżej i parapet stalowy
. Po wystawieniu anteny na zewnątrz mam sygnał 75db 55%, myslałem że będę miał lepszy... Piszesz w przypadku anten magnetycznych podstawa jest ważna, widzisz nie wiedziałem tego, jednak już czegoś się dowiedziałem
. A co z kablem myślicie że sygnał się jeszcze polepszy, czy dać sobie spokój.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Taki sygnał jest moim zadniem wystarczający dla uzyskania dobrych prędkościczarnyte pisze:zewnątrz mam sygnał 75db 55%, myslałem że będę miał lepszy...

Moim zdaniem nie ma co zmieniać kabla. Nic to nie pomoże.czarnyte pisze: A co z kablem myślicie że sygnał się jeszcze polepszy, czy dać sobie spokój.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Transfery są oki
. Dzięki i pozdrawiam 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem nie ma sensu bawić się w anteny. Chyba, że chcesz to zrobić dla sportuczarnyte pisze:Transfery są oki![]()

Pozdrawiam YaHooo