![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
To zależy jak byś korzystał z HSPA to ping by był na podobnym poziomie, a czasami nawet niższeCari pisze: i dlatego sie pytam bo widzialem ze na CDMA pingi "chyba" sa mniejsze niz na HSDPA tak ?
Bo jestCari pisze: A na CMDA zapewniano mnie ze jest u mnie zasieg![]()
To zależy, w której technologii będziesz miał lepsze. Wybieraj między CDMA a HSDPA. W końcu w każdej chwili można się przełączyć.Cari pisze:Wiec CDMA tak ?
Według Orange AnyData ADU-635 WA obsługuję też EDGE.Cari pisze: A jeszcze pytanie czy jest modem obslugujacy CDMA i EDGE ?
Tak.Cari pisze:. Czyli modem AnyData ADU-635 obsluguje tez EDGE?.
Oczywiście na CDMA. Jeżeli ping będzie w granicach ~100 ms, to nie powinno być problemu, ale wiadomo, że na lepsze serwery Ciebie nie wpuści, tylko na te gdzie ping jest wyższyCari pisze:Czyli z grami Onnline niebedzie problemy oczywiscie jezeli niebede mial limitu nalozonego tak ?
Cari pisze:Czyli modem AnyData ADU-635 obsluguje tez EDGE?.
No i właśnie podobno nie. Ten sprzedawany w Orange ma tylko GPRS podobno. Jeden z kolegów o tym pisał.sp6huk pisze:Tak.
ja.michal pisze: No i właśnie podobno nie. Ten sprzedawany w Orange ma tylko GPRS podobno. Jeden z kolegów o tym pisał.
Głowy nie daję.
Też tak wcześniej napisałem, ale przejrzałem całe google, i wszędzie EDGE, może pisząc "EDGE" mają na myśli GPRS/EDGEsp6huk pisze:PS. Ktoś kiedyś pisał, że ten modem nie działa w EDGE, ale nie wiem ile jest w tym prawdy.
Wiem http://www.anydata.com/modems.phpja.michal pisze:sp6huk, wiesz są ADU-635WH i ADU-635WD i oznaczenia są podane ogólnie dla ADU-635WH/WD. Może to jest powodem pomyłek.
Bo to taki dziwoląg dla Orange.sp6huk pisze:Ale, dlaczego nie ma AnyData ADU-635 WA na stronie producenta![]()
Jestem ciekaw co napiszą.Cari pisze:jak przyjdzie e-mail to dam znac
Wiesz co. Czasem mam wątpliwości.Cari pisze:i bedziemy miec juz pewnosc czy obsluguje czy tez nie