Jak pobrać dużą ilość danych?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak pobrać dużą ilość danych?
Tak się zastanawiam...
Jeszcze dawno temu, gdy nie było play online i internet w telefonach kosztował majątek czasem korzystałem play na kartę. Zawsze się automatycznie rozłączał gdy stan konta wyniósł 0.00zł.
Ale tak się zastanawiam... obecnie korzystam z play online ale chciałem ściągnąć troszkę więcej danych z sieci więc komputer i modem chodziłyby kilka dni bez rozłączania.
Więc czy jest jakaś sieć komorkowa (orange, heyah, plus lub inna), które zliczają pobierane dane dopiero podczas rozłączenia połączenia z internetem?
Jeszcze dawno temu, gdy nie było play online i internet w telefonach kosztował majątek czasem korzystałem play na kartę. Zawsze się automatycznie rozłączał gdy stan konta wyniósł 0.00zł.
Ale tak się zastanawiam... obecnie korzystam z play online ale chciałem ściągnąć troszkę więcej danych z sieci więc komputer i modem chodziłyby kilka dni bez rozłączania.
Więc czy jest jakaś sieć komorkowa (orange, heyah, plus lub inna), które zliczają pobierane dane dopiero podczas rozłączenia połączenia z internetem?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jak pobrać dużą ilość danych?
aju, teraz już system jest bardziej uszczelniony. Zbyt duże prędkości są osiągane i za dużo na minus można by było pojechać. Często rozłącza z internetem jeszcze przed osiągnięciem 0zł (np. jest 30gr).
-
- Początkujący użytkownik forum
Czyli na żadnej sieci juz się nie da pojechać pod kreske?
A może spróbować z pakietami 36i6 - może zanim przejdzie na naliczanie z pakietu na konto uda się naciągnąc transferu?
A może spróbować z pakietami 36i6 - może zanim przejdzie na naliczanie z pakietu na konto uda się naciągnąc transferu?
- wojteks
- *** Administrator ***
Parę kB (no może do 100kB) czyli NIC.aju pisze:może zanim przejdzie na naliczanie z pakietu na konto uda się naciągnąc transferu?
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mój kolega ma 36i6 i wykupił pakiet. Spadł na -1gr i automatycznie nie mógł łączyć się z internet, mimo że MIAŁ wykupiony pakiet...aju pisze:A może spróbować z pakietami 36i6 - może zanim przejdzie na naliczanie z pakietu na konto uda się naciągnąc transferu?
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Podobnie jest w Simplusie - też nie można połączyć się z Internetem przy zerowym lub ujemnym stanie konta, mimo aktywnego pakietu.Mój kolega ma 36i6 i wykupił pakiet. Spadł na -1gr i automatycznie nie mógł łączyć się z internet, mimo że MIAŁ wykupiony pakiet...
-
- Mistrz bezprzewodowy
I to jest właśnie problem ;( Załóżmy wykupię pakiet za 10zł i nie zostanie mi nic na koncie to już nie mogę używać internetu... trochę bezsensuBlido pisze:mimo aktywnego pakietu.

-
- Guru bezprzewodowy
Jak będziesz miał 0,00 to można używać pakiet.Procio pisze:Załóżmy wykupię pakiet za 10zł i nie zostanie mi nic na koncie to już nie mogę używać internetu... trochę bezsensu
Gorzej jak będziesz miał -0,01 co się czasami zdarza jak system źle rozłączy połączenie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A to nie zależy od sieci? Bo np. z wysyłaniem SMS' ów lub dzwonieniem, "puszczaniem sygnałów" jest różnie, w jednej sieci można np. do 30gr na koncie, a winnej inaczej.Jak będziesz miał 0,00 to można używać pakiet.

-
- Stały użytkownik forum
W niektorych sieciach np. Play na karte gdy zostaje do końca 100mb wysyłany jest sms z wiadomości pózniej następny przychodzi gdy chyba zostaje do końca 30 mb.Znajomemu jak kiedys sciagał dane gdy juz nie miał kasy lub pakietu na transfer danych internet nawet nie wiedział o tym bo nie korzystał z www tylko coś sie ściagało w tle dioda na modemie sie paliła ale operator zablokował transmisje danych.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja raz w Heyah miałem dobre połączenie bo miałem 2 zł a naściągałem 80MB. po rozłączeniu nie odjęli mi kasy przy kolejnych już naliczali normalnie. Kase za tamto połączenie zabrali na następny dzień. ale i tak nie całą kase bo tylko 8 zł
Ostatnio zmieniony 2010-01-08, 06:37 przez jonowaty, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem jak jest aktualnie ale... bylem w posiadaniu dwoch starterów Era prepaid łącznie 50zł za 160 mb - czyli tak naprawdę niewiele.
Byłem zmuszony skorzystać z p2p (utorrent) i na jednym starterze wyciągnąłem ponad -400 zł, drugi wysypał się na -280 zł. Jako że to prepaid karty sim poleciały do kosza.
Nie namawiam do takich praktyk ale wszystko jest zgodne z prawem. Nie mam bowiem obowiązku wiedzieć że środki na koncie się wyczerpały a w tym przypadku Era powinna zablokować połączenie dużo wcześniej dbajac o własny interes.
Byłem zmuszony skorzystać z p2p (utorrent) i na jednym starterze wyciągnąłem ponad -400 zł, drugi wysypał się na -280 zł. Jako że to prepaid karty sim poleciały do kosza.
Nie namawiam do takich praktyk ale wszystko jest zgodne z prawem. Nie mam bowiem obowiązku wiedzieć że środki na koncie się wyczerpały a w tym przypadku Era powinna zablokować połączenie dużo wcześniej dbajac o własny interes.
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Wcześniej jak korzystałem z pakietów w Simplusie to jak mi zostawało 2MB z 50 to nie rozłączałem się i potrafiło czasmi się udać ściągnąć 50MB ale i czasami nawet 5 nie dało rady