Antena, zasieg pingi .. itp...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena, zasieg pingi .. itp...
Witam,
Od razu zaznaczam ze jestem laikiem w tej dziedzinie... Moim poprzednim providerem byla TPSA i jej neostrada.... z przyczyn losowych musielismy z niej zrezygnowac i od konca wakacji nalezymy do sieci bez przewodowej.... JAk dostalismy zapewnienie od dostawcy posiadamy lacze 512 kb/s z gwarantowanym pasmem 1/2 max lacza oraz upload 1/2 lacza.... i tu pojawwia sie moje pytanie ... Moj syn czesto gral w Counter Strikea i inne gry online (mmorpg itp) w sumie mie tez to wciagnelo .... Jak na neostradzie nie bylo problemow z pingami max 150 .... to tutaj jest koszmar... bowiem z samego rana okolo godziny 8 pingi sa w granicach 120-200 a pod wieczor to juz tragedia od 400 - 1500 i grac sie nie da .... Sila i jakosc sygnalu oscyluje w granicach 76-79% . Antena widzi sie z AP i jest to odleglosc okolo 350 metrow .. brak jakichs bardziej widocznych przeszkod ... Moja antena to babuyagi 14di. Gdybym zmienil antene na parabolica okolo 22dbi czy poprawilo to by sytuacje z pingami ?? czy jest moze jakies rozwiazanie aby dosc dobrze to wszystko funkcjonowalo ?//? Kabel od anteny do kompa ma okolo 10m, admin ustawil filtrowanie macow,, a p2p sa ograniczane do polowy pasma .. downloadu i uploadu. Ma to jakies znaczenie ?/ dzieki za odp.. Moim dostawca jest cpu-net w szczecninie pozdrawiam ..
Od razu zaznaczam ze jestem laikiem w tej dziedzinie... Moim poprzednim providerem byla TPSA i jej neostrada.... z przyczyn losowych musielismy z niej zrezygnowac i od konca wakacji nalezymy do sieci bez przewodowej.... JAk dostalismy zapewnienie od dostawcy posiadamy lacze 512 kb/s z gwarantowanym pasmem 1/2 max lacza oraz upload 1/2 lacza.... i tu pojawwia sie moje pytanie ... Moj syn czesto gral w Counter Strikea i inne gry online (mmorpg itp) w sumie mie tez to wciagnelo .... Jak na neostradzie nie bylo problemow z pingami max 150 .... to tutaj jest koszmar... bowiem z samego rana okolo godziny 8 pingi sa w granicach 120-200 a pod wieczor to juz tragedia od 400 - 1500 i grac sie nie da .... Sila i jakosc sygnalu oscyluje w granicach 76-79% . Antena widzi sie z AP i jest to odleglosc okolo 350 metrow .. brak jakichs bardziej widocznych przeszkod ... Moja antena to babuyagi 14di. Gdybym zmienil antene na parabolica okolo 22dbi czy poprawilo to by sytuacje z pingami ?? czy jest moze jakies rozwiazanie aby dosc dobrze to wszystko funkcjonowalo ?//? Kabel od anteny do kompa ma okolo 10m, admin ustawil filtrowanie macow,, a p2p sa ograniczane do polowy pasma .. downloadu i uploadu. Ma to jakies znaczenie ?/ dzieki za odp.. Moim dostawca jest cpu-net w szczecninie pozdrawiam ..
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Antena, zasieg pingi .. itp...
Najpierw to sobie zbadaj jakie faktycznie masz łacze, w tym celu wejdz np. na www.dsl.cz i kliknij na zegarek. Zmiana anteny nic nie da, na taka odległosc to nie ma najmniejszego sensu ładowac paraboli. Co do pingów to najwyrazniej przeładowanie AP w godzinach wieczornych jak siedzi najwiecej ludzi. Na bazie jest pewnie jakis badziewiasty ap i po prostu nie wyrabia. Pogadaj o tym z adminem, w koncu za cos płacisz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ehhh z teg co widze to juz n a kilkus tronach sprawdzalem to jestem stro przeycinanny ... i transfer wacha sie od 150 do 220 kbps ;/;/ Napisalem <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> meila ale od ich strony brak odpowidzei chyba najwyzszyczas sie tam do nich przejsc.... Najgorsze jest to ze raczej nie moge zmienic dostawcy bo nic innego u mnie nie ma;/;/
- MaxFM
W szczecinie nie ma innego isp ???
przeskanuj sobie eter netstumblerem i wtedy zobaczysz, czesto isp podaja jako SSID swoja naze, strone www, lub nr tel.

- MaxFM
Jesli sa i sygnał jest sensowny to moze pogadaj z ludzmi, moze ktos cos wie na ich temat i moze ktos Ci odsprzeda troche łacza 

hej. mieszkam na osiedlu bukowo i chciałbym się podłączyć do internetu. czy ten CPU-NET rzeczywiście jest tak tragiczny? Czy połączenie z internetem działa Ci wolno tylko w przypadku gier, czy także stron? Ile musiałeś czekać na instalację u siebie w domu? z góry dzieki za odpowiedz, pozdrawiam.Lukaas pisze: Moim dostawca jest cpu-net w szczecninie pozdrawiam ..