[Nowość] iPlusopobieracz

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
AdexN
Użytkownik forum

Re: [Nowość] iPlusopobieracz

Post autor: AdexN »

Nie rozumiem dlaczego sie doczepiłeś do tego iplusopobieracza. Twoje problemy są z nim niezwiązane, ponieważ piszesz, że za dnia internet również jest wolny. Usługa jest znakomita, pozwala osobom posiadającym internet komórkowy chociaż w nocy ściągać to co potrzebują lub nawet swobodnie posiedzieć na youtubie. Wtedy mało ludzi korzysta z neta i sieć działa sprawnie. U mnie transfery się nie zmieniły (170-370KB/s).

Zamiast szukać dziury w całym zakup antene albo chociaż pokombinuj z umieszczeniem modemu. Gdy mam modem bezpośrednio w lapku łapie mi słaby edge, ale gdy podłączam kabel i kłade na półce o wysokości 1,5m zwrócony w stronę nadajnika to śmiga tak, że neostrady znajomych mogą się schować.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Pomysł jest dobry, ale zwykly transfer powinien byc jakos przeliczany, bo tak w nocy z czasem nie pojdzie googli zaladowac...Na razie o tej usludze mało osob wie wiec nie ma tragedii:/Tak jak mowie 1GB zwyklego transferu to 10GB transferu nocnego, bo 100GB transferu na miesiac to strasznie duzo, ludzie beda bardzo duzo uploadowac niepotrzebnie pewnie w torrentach czy jakichs emule.W ten sposob odciazy sie troche siec w dzien i bedzie to mialo sens:)
Ostatnio zmieniony 2009-12-30, 21:49 przez adixm, łącznie zmieniany 1 raz.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Jarek7 pisze:własnie ze nie po godzinie 01:00 w nocy internet tak zamula ze masaqra,a w dzień normalnie chodzi
Właśnie, że tak :P W nocy, odkąd weszła ta usługa ludzie aktywowali ją i coraz więcej osób pobiera jakieś pliki, a co za tym idzie? Przeciążenie sieci... Iplusopobieracz nie ma żadnego wpływu na jakość/ prędkość działa twojego internetu, ponieważ to tylko usługa!
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Procio pisze:Właśnie, że tak :P W nocy, odkąd weszła ta usługa ludzie aktywowali ją i coraz więcej osób pobiera jakieś pliki, a co za tym idzie? Przeciążenie sieci... Iplusopobieracz nie ma żadnego wpływu na jakość/ prędkość działa twojego internetu, ponieważ to tylko usługa!
Jak wszyscy w nocy zaczna sciagac to nie bedzie to mialo wplywu na jakosc/predkosc dzialania internetu u pozostalych..??To faktycznie wymysliles...
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

adixm pisze:Jak wszyscy w nocy zaczna sciagac to nie bedzie to mialo wplywu na jakosc/predkosc dzialania internetu u pozostalych..??
Od godziny 9? do 24 nie, a nawet net trochę przyspieszy, bo wiadomo że będzie oszczędzanie transferu.

A co 100GB to jest taki synonim braku limitu, w nocy ciągnijcie ile chcecie, bo i tak tylko sobie pijawki przeszkadzacie. W przybliżeniu takie jest podejście plusa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Ja tam sie ciesze z tej uslugi w sumie za wiele nie pobieram , tylko do 1 w nocy i rano o 7-9 cos obejrze mozna powiedziec za free ( na stale !!! )i przez to zaoszczedze z limtu dziennego :] Na razie u siebie predkosci nawet teraz w nocy mam maxymalne :ok: Obrazek Jak mi na miesiac 6gb starczalo na styk to teraz - multimedia w iplusopobieraczu ogladam i teraz te 6gb w dzien to komfort :) i juz chyba nigdy Iplusa nie bede mial 32kb/s po limicie :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

krystianb pisze:A co 100GB to jest taki synonim braku limitu, w nocy ciągnijcie ile chcecie, bo i tak tylko sobie pijawki przeszkadzacie. W przybliżeniu takie jest podejście plusa.
Co mi się bardzo podoba (akurat sam nic nie ściągam, ale aktywowałem sobie aby w razie bezsenności móc pobuszować na YouTube czy wrzucie :) ). A jakbym zajął się jakimś projektem co wymaga wysyłania dużych ilości danych to właśnie bym to robił w nocy :)

A psioczenie, że sieć działa źle przez tą usługę (jak to robi Jarek7) jest trochę dziecinne. Forum to nie miejsce na żale, lecz miejsce niesienia pomocy ludziom którzy chcą coś ulepszyć w swoim internecie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Jarek7
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Jarek7 »

No i miałem rację że ten Iplus to krętacze...wczoraj jak pobierałem plik gg10 i plik 21mb ściągałem ok 50min i prędkość miałem ok.5Kb/s-10Kb/s
A teraz pobrałem muzykę 4mb w ciągu 4min z prędkoscią 15Kb/s
I internet zaczął szybciej chodzić i nie zamulać jak tą usługę dezaktywowałem.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

I internet zaczął szybciej chodzić i nie zamulać jak tą usługę dezaktywowałem.
Nie kompromituj się, już użytkownik Procio, który ma 14lat myśli logiczniej od Ciebie.
Masz słabe EDGE i tyle w temacie. Pamiętaj, że został Ci tylko jeden punkcik aby opuścić nasze grono :papa: Rozumiem, że jak pomarudzisz to Ci "ulży"?
Procio
Mistrz bezprzewodowy

marens pisze:już użytkownik Procio, który ma 14lat myśli logiczniej od Ciebie.
Wiek to tylko liczba, a ja staram się pomagać w miarę swoich możliwości ;)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Awatar użytkownika
Blazej

Post autor: Blazej »

Witam właśnie aktywowałem tą usługę i nurtuje mnie jedno pytanie w mianowicie teraz jestem już po wykorzystaniu miesięcznego limitu (3gb) czy ta usługa będzie mi chodziła nawet jak wykorzystałem ten limit czy muszę wykupić pakiet?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Blazej pisze:po wykorzystaniu miesięcznego limitu (3gb) czy ta usługa będzie mi chodziła nawet jak wykorzystałem ten limit czy muszę wykupić pakiet?
Nie łatwiej regulamin przeczytać niż bezczynnie czekać na odpowiedź innych? Niestety dzienny limit trzeba oszczędzać, bo jak się w dzień skończy to i w nocy będzie 32kb/s
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Blazej pisze:czy muszę wykupić pakiet?
W regulaminie jest napisane, że wystarczy wykupić iPlus extra i nadal będzie można korzystać z usługi z pełną prędkością
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

@sp6huk - ode mnie zaświadczenie z ZUS LUB oświadczenie od pracodawcy, które można uzyskać w 10 minut i im przefaksować lub przesłać Pocztą wraz z kopią dowodu. Czyli w sumie po 3-4 dniach masz internet, jak w moim przypadku.

A iPlusopobieracz nadal chodzi świetnie - średnio 1.5Mbps - więcej niż w dzień.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ra-v pisze:A iPlusopobieracz nadal chodzi świetnie - średnio 1.5Mbps - więcej niż w dzień.
Bo jest mniejsze obciążenie sieci :) Ja jeszcze nie mogę przetestować, bo... nie mam na czym ;)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Blazej

Post autor: Blazej »

Super po prostu prędkość przekracza 2 Mb i wszystko pięknie mam nadzieję że nie zlikwidują tego ani nie każą sobie dużo płacić. :rotfl: :D
Procio
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo pisze:Ja jeszcze nie mogę przetestować, bo... nie mam na czym
Dzisiaj w nocy przetestowałem i... Okazało się, że pobierałem z full prędkością ;) Szło z prędkością ok. 26-29KB/s na EDGE więc to chyba bardzo dobrze :) Przez noc udało mi się pobrać plik o wadze 698MB.

Oby było tak dalej i do końca :D
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Procio pisze:Szło z prędkością ok. 26-29KB/s na EDGE więc to chyba bardzo dobrze :)
Tak ładnie :) Chyba zobaczę ile będzie mi szło na HSDPA ;)
Jarek7

Post autor: Jarek7 »

Sorry za te moje żale co tutaj wypisywałem :/ ale jakoś mnie tak naszło :/
Może poprostu zazdroscilem tym co mogą swobodnie korzystać z tej usługi bo jest naprawdę dobra.
Nie będę się rozpisywał więc sorry jeszcze raz :]
Awatar użytkownika
KlonAdam

Post autor: KlonAdam »

dzisiaj spróbuje czy na HSDPA pójdzie 8GB danych w 9h. (legalnych plików ;))

[ Dodano: 2010-01-05, 14:48 ]
4,5GB w siedem godzin... nawet nie zle ;]
Awatar użytkownika
KlonAdam

dzis juz nie było tak słodko... tylko 1,4GB (pobranych) i 1,13(wysłanych)... troche mało a zarazem tak duzo ;)

//Kurcze, nie połączyło posta ;/

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-06, 08:47 ]
Nie połączyło, bo minął już jeden dzień.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

To i tak dość dobrze moim zdaniem ;) Ale widzę, że używasz torrentów, więc może nie było za dużo peerów ;)
Awatar użytkownika
KlonAdam

;] Bylo duzo... przy zasiegu ~50% HSDPA tak kolo 2Mb/s bylo
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

To nie wiem ;) Ale najważniejsze, że coś się ruszyło w tej sprawie. Ja wczoraj miałem w nocy prędkości koło 300KB/s :ok:
atanor
Stały użytkownik forum

Post autor: atanor »

mam świeżutką studencką taryfę iplusa. i mam problemy z włączeniem usługi.
najpierw próbowałem smsem kodem DODAJ IPLUSHH, ale zwróciło mi
Blad ? usluga dostepna wylacznie dla klientow iPlus
więc zadzwoniłem wczoraj do BOKu, tam powiedzieli, że trzeba z pluskodem, co mnie dziwiło, bo już jednego iplusopobieracza włączyłem bez pluskodu.
miałem dostać smsa potwierdzającego, nie dostałem.
więc dzisiaj próbuję smsem z pluskudem - znowu bład.

no to se wszedłem na nowego Plusa Online, a tam opcja iplusopobieracza włączona, tzn. jest tylko przycisk dezaktywuj.

no to chyba jest włączony, co nie? :hyhy:

no to się pożaliłem :D
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

atanor pisze:no to se wszedłem na nowego Plusa Online, a tam opcja iplusopobieracza włączona, tzn. jest tylko przycisk dezaktywuj.
Wygląda na to, że jest aktywna ;) Dla pewności możesz na kilka dni przed końcem limitu zassać w nocy ponad limit i się przekonać :)
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

http://pliki.rh.cba.pl/iplusopobieracz- ... t.gif.html

Ot wynik iPluspobieracza "na żywo". Z soboty na niedziele od po północy do przed 6 rano :D
3GB w niewiele ponad 5 godzin 30 minut. U mnie na radiówce byłoby wolniej:)
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
ffsapher
Użytkownik forum

Post autor: ffsapher »

Mam takie troszkę głupie pytanko, ale zapytać nie zaszkodzi:
Cz ten plusopobieracz działa tylko w taryfach na abonament czy działa może jeszcze w sim-data?
Awatar użytkownika
paweliplus

Post autor: paweliplus »

Tylko ABONAMENT !
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Procio
Mistrz bezprzewodowy

ra-v pisze:3GB w niewiele ponad 5 godzin 30 minut. U mnie na radiówce byłoby wolniej:)
Bardzo ładny wynik ;)
ODPOWIEDZ